Translate

27 Aralık 2018 Perşembe

Anne Sütü Alan Bebeklerde Kabızlık Hakkında Önemli Bilgiler




Anne Sütünü Artıran Dualar,Anne Sütü Kaç Saatte Oluşur,Yeşil Soğan Anne Sütüne Gaz Yaparmı,Anne Sütüne En Yakın Mama,Anne Sütünü Yağlandıran Yiyecekler,Anne Sütünü Artıran Mide İlacı,Anne Sütü Nasıl Kesilir,Anne Sütü Ne Zaman Kesilir,Anne Sütünü Artıran İncir Kürü,Anne Sütü Kaç Saatte Bozulur,Anne Sütü Ne Zaman Gelir,

Ahmet Maranki Anne Sütünü Artıran Yiyecekler Hakkında Önemli Bilgiler,Anne Sütü Alan Bebeklerde Kabızlık Hakkında Önemli Bilgiler ,Anne Sütü Hakkında Önemli Bilgiler 

,Anne Sütünü Artıran İlaç,Yeni Doğum Yapan Anne Sütü Gelmiyorsa,Anne Sütünü Azaltan Yiyecekler,Anne Sütü Yağlı Olursa,Anne Sütü Oda Sıcaklığında Ne Kadar Dayanır,Anne Sütü Neden Gelmez,Anne Sütü Buzdolabında Ne Kadar Saklanır,Anne Sütünün Fazla Gelmesi,Anne Sütünü Artıran Kuruyemişler,Anne Sütü Dışarıda Ne Kadar Bekler,Brokoli Anne Sütüne Gaz Yaparmı,Anne Sütü Neden Azalır,Biberonla Anne Sütü Ne Kadar Verilmeli,Anne Sütünü Artıran Meyveler,Anne Sütü Nasıl Çoğalır,Bebeği Sütten Keserken Anne Ne Yapmalı,Anne Sütünü Artıran Besinler,Anne Sütü Alerjisi,İbrahim Saraçoğlu Anne Sütünü Artıran Yiyecekler,Anne Sütü Nasıl Oluşur,Anne Sütünü Arttıran Bitki Çayları,Anne Sütü Nasıl Artar,Anne Sütü Sağma Makinesi Konularını Bensaglik.Blogspot olarak sizler için araştırdık;Makaleyi sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz.......

Anne Sütü Alan Bebeklerde Kabızlık, anne sütü alan bebekler genel olarak kabız olmaları bir çok etkenlere bağlı olarak gerçekleşir. Belirtmek gerekirse bebeğiniz ilk 5 aya kadar yalnızca anne sütü ile beslenmelidir. Bu beslenme sürecinde bebeklerde genel olarak kabızlık gibi sorun olmaz. Fakat bebeklerdeki rahatsızlıklar genel olarak anneleri telaşlandırmaktadır. Çünkü bebeklerin gelişmesi bebekten bebeğe değişmektedir. 




Genel olarak bebeklerin sindirim sistemleri mide ve bağırsak kasları ilk 5. ayına kadar hızlı bir şekilde gelişmektedir. Yani yalnızca anne sütü alan bebeklerin kakalarını uzun sürelere yayarak yapabilir. Kimi bebekler günlük olarak kakalarını yaparken kimi bebekler gün içinde kakalarını yapmayabilirler. Bu durum bebeğinizin kabız olduğu anlamına gelmez. 

Bu duruma halk arasında yalancı kabızlık denilmektedir. Hatta bebeğinizin kakasını yapması sırasında sancılanmalar ve ağrılar meydana gelmesi dahi bebeğinizin kabız olduğu anlamına gelmemektedir. Bebekler daha önce belirttiğimiz gibi ilk 5 aya kadar sindirim sistemleri kasları hızlı bir şekilde gelişmektedir. 

Bundan dolayı, bebekler bu kas gelişmesine bağlı olarak kakalarını yaparken sancılanmalar ve ağrılanmalar gayet normaldir. Fakat 5 aydan sonra anne sütü ile birlikte ilave ettiğiniz gıdalardan kaynaklı olarak kabızlık meydana gelebilir. Özellikle doktor kontrolünde bebeğinize anne sütü ile birlikte vermiş olduğunuz inek sütünde kabızlık sorunu oluşabilir. Bununla birlikte diğer besinler eklenerek kabızlık riski artmaktadır. 

Kabızlık sorunu hakkında bebeklerde oluşum açısından incelendiğinde kabızlık belirtileri ve doktora başvurulması gereken durumları ayrı başlık altında inceleyecek olursak;

Kabızlık Belirtileri Ve Doktora Başvurulması Gereken Durumlar; Anne sütü alan bebeklerde kabızlık genel olarak pek fazla görülmez. Fakat anne sütü ile takviye yapılan besinlerde kabızlık sorunu oluşabilir. İlk 5 aydan önce genel olarak pek bi sorun olmamakla birlikte dikkat edeceğiniz tek sorun bebeğinizin kakasında kan varsa doktora başvurabilirsiniz. 

Bunun dışında bebeğiniz anne sütü alıyorsa ve günlük olarak kakasını yapmasa dahi bunda korkulacak bir sorun yoktur. Bebeğinizin kakası sulu veya katı olabilir. Bu durumun kabızlıkla hiçbir alakası yoktur. Ve belirtmek gerekirse ilk 5 aya kadar bebeğinizin sindirim sistemleri kasları gelişme gösterdiğinden yani bebeklerde bulunan mide ve bağırsak gibi sindirim sistemleri doğumdan sonra periyodik ve hızlı bir şekilde gelişme gösterir. 

Bundan dolayı bebeğiniz kakasını yaptığı sırada sancılar oluşması normaldir. Fakat bu sancılanmalar bir hafta kadar süre içinde devam ediyorsa doktora götürmeniz gerekebilir. Kakalarını yaparken oluşan bu sancı ve ağrılar sindirim sistemlerinin gelişmesine bağlı olarak geçici ağrı ve sancılar meydana gelebilir.

Fakat bu ağrılar uzun süre devam ediyorsa mutlaka doktora götürmelisiniz. Bağırsaklarının dış kısımında çatlaklıklar veya yırtılmalar oluşabilir. Bunların yanında ilk 5 aydan sonra kabızlık sorunları genel manasıyla ortaya çıkmaktadır. Bundan sonraki süreçte anne sütü ile birlikte besin takviyesi yapılmaya başlanır. Doktor kontrolünde verilen besinlerde ilk olarak demir takviyesi yapılmaktadır. Genel olarak verilen demir takviyesi bebeklerde kabızlık yapabilmektedir. 

Bebeklere verilen demir ile birlikte kabızlık süreci genel olarak başlamaktadır. Bu kabızlık durumları genel olarak geçici kabızlıklardır. Size düşen görev ilk olarak bebeklerde kabızlık sorunu var ise, bebeğinizi evinizde rahatlatmaya çalışmak ve kabızlık süreci uzadığı takdirde doktora başvurmanızdır. 

Çünkü hastane ortamları bebeğinizin sağlığı açısından pek uygun olmayabilir. En ufak bir durumda hastaneye gitmeyi şart koymayın. Anne olmakla birlikte iyi bir gözlemci olmanızda gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg