Kavun alerjisi, gıda alerjisi bağışıklık sisteminin besinlerde bulunan proteinlere karşı aşırı tepki vermesinden dolayı meydana gelmektedir. Alerji uzmanları 5 yaş altındaki çocuklarda gıda alerjisi görülme oranı yüzde 7, erişkinlerde ise yüzde 4 civarında olduğu bildirilmektedir. Kavun alerjisi ise çocuklarda yetişkinlere göre daha sık şekilde karşılaşılan bir alerji türlerinden biridir.
Mayoclinic uzman doktorları kavun alerjisinin çoğunda belirtisinin sindirim sistemiyle ilgili olduğunu ve ağız bölgesinde kaşındı, kusma, bulantı, ishal, karın ağrısı gibi semptonlara sebebiyet verir. Kavunun alerjiye sebep olmasının nedeni içeriğinde bulunan profilinin adındaki enzimidir. Kavunda bulunan kitinaz ismindeki enzimin de alerjiyi tetikleyebileceği söyleniyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder