Translate

25 Eylül 2020 Cuma

Sabun Alerjisi Hakkında Bilinmeyenler


 

Sabun alerjisi, tıbbi olarak kimyasal alerjiler gurubuna girmektedir. Her ne kadar böyle bir alerjen madde bulunsa bile günümüzde insanlarda sabun alerjisi çok az görülen bir durumdur. Bazı insanlarda ortaya çıkarak çok ciddi belirtilere neden olan sabun alerjisi özellikle son zamanlarda daha da yoğunlaşmış olarak ortaya çıkan ve farklı maddelerden yapılan sabunlardan kaynaklanmaktadır.

 Aslında sabun alerjisinin en büyük bölümü direk olarak sıvı sabunlardan kaynaklanmaktadır. Sıvı sabunlarında günümüzde yaygın olarak kullanılması nedeniyle sabun alerjisinin görülmesi de artış göstermiştir. Bu nedenle özellikle çocukların içeriği belli olmayan sabunlardan uzak tutulması gerekmektedir. Sabun alerjisi sadece çocuklar özgü bir durum değildir. Bu nedenle herkesin bu duruma dikkat etmesi gerekmektedir. 



Öyle ki daha önceden de sabun kullanan insanlarda bu durum aniden ortaya çıkabilir. Çünkü günlük olarak gidilen yerlerde kullanılan farklı sabunlar, farklı içerikleriyle alerjik sorunlara neden olabilir. Sabun alerjisi, her zaman sabundan kaynaklanmayabilir. Bu durumlarda kıyafetlerin yıkandığı deterjan kalıntıları da vücutta alerjik durumlara neden olabilir. 

Özellikle kıyafetleri iyi bir şekilde durulanmayan kişide sabun alerjisi farklı belirtiler gösterebilir. Kişide meydana gelen sabun alerjisi sabunun tüketilen bir madde olmaması nedeniyle direk olarak cildinde belirtilere neden olmaktadır. Bu nedenle iç organlarda herhangi bir alerji belirmeyebilir. Fakat sabunun kokusu da bazen alerjiye neden olabileceği için akciğerlerde ve solunum yollarında da alerjik belirtiler ortaya çıkabilir. 


Sabun alerjisi belirtileri:

Ciltte kızarıklık: Özellikle sabunun temas ettiği yerler ve bu bölgelere yakın yerlerde oluşan kızarıklıklar sabun alerjisi sorununun en büyük belirtisidir. Bu kızarıklıklar kişinin bağışıklık sistemine göre ve alerjiden etkilenme derecesine göre değişiklikler gösterebilir. Ciltte kızarıklık ciddi estetik problemlere neden olur.  

Kaşıntı: Daha çok kızarıklık probleminden hemen sonra ortaya çıkarak insanlarda belirtiler gösteren bu durum bazen çok şiddetli bir şekilde etkiler gösterebilir. Bu nedenle ciltte oluşan kaşıntı için önlem alabilirsiniz. Özellikle bölgeyi bol bol nemlendirmek ve yapılabilecek birçok tedaviyi yapabilirsiniz. 

Kabarma ve pullanma: Sabun alerjisi aşırı şekilde görülen insanlarda cilt üzerinde kabarma ve pullanma meydana gelecektir. Yaygın olarak görülen bu durum birçok alerji durumunda ortaya çıkmaktadır. Sabun alerjisi de cilt üzerinde etkiler oluşturduğu için bu sorun ortaya çıkar. 

Nefes daralması ve öksürük: Bazen sabunun kokusu bile insanlarda alerjik belirtilere neden olabilir. Özellikle sabuna aşırı duyarlı olan insanlarda bu şekilde nefes darlığı ve benzeri durumlar meydana gelmektedir. Bunun için sabunun kokusu kişide alerjinin ortaya çıkmasına neden olmaya yetecektir. 

Teşhis ve tedavi: Aslında bu şekilde oluşmuş olan alerji durumları için yapılabilecek ciddi işlemler bulunmamaktadır. Fakat bazı önleyici yöntemlerle sabun alerjisi sorununun ortaya çıkarmış olduğu problemler azaltılabilir. Bunun için öncelikle alerjik bir durum olup olmadığının teşhis edilmesi gerekmektedir. Bu durumlarda kişide yapılan bazı kan testleri sonrasında herhangi bir alerjik durumun söz konusu olup olmadığı ortaya çıkarılır. Teşhis sonrasında ciltteki tahribatın engellenmesi için merhemler ve ilaçlar kullanılarak tedavi gerçekleştirilir.

Sıvı Sabun Alerjisi, sıvı sabunun içinde bulunan kimyasal maddeler nedeniyle kişide ortaya çıkan alerji tipidir. Sıvı sabunlar içlerinde barındırdıkları bu kimyasallar nedeniyle ciltte alerjik bir reaksiyonu tetikleyebilirler.

Sıvı Sabun Alerjisi Nedenleri

Genellikle alerjik cilt reaksiyonları vücudun bağışıklık sisteminin herhangi bir kimyasala ( bu kimyasal madde normalde zararsız olsa dahi ) aşırı tepki vermesi sonucu görülür. Tüm kişisel hijyen ürünleri, temizleyiciler, kolonya, saç boyaları ve benzeri ürünlerde olduğu gibi sıvı sabunlarda da bulunan kimyasallar insanlar üzerinde alerjik reaksiyona yol açabilir. Bu tür ürünlerin düzenli olarak kullanılması görülen bu etkiyi hızlandırır.

Özellikle sıvı sabunların kokularını düzenleyen ve bir çok farklı kokunun cezbedici şekilde bu ürünlere eklenmesini sağlayan kimyasallar çoğu kişi için alerjen olabilmektedir. Ayrıca koruyucu ve anti bakteriyel özelliği olan sıvı sabunlarda da alerjen etkiler artmaktadır.

Sıvı Sabun Alerjisi Belirtileri

İnsan cildi alerjik reaksiyonların görüldüğü ilk bölgelerden biridir. Kimyasal bir alerjen ciltle temas ettikten sonra 1–2 gün içerisinde alerji belirtileri ortaya çıkar. Ama bazı durumlarda alerjene maruz kaldıktan 1 hafta sonra bile alerjik belirtiler gözlenebilir. Bu alerjik belirtiler her ne kadar kişiden kişiye değişebilse dahi en yaygın belirtiler aşağıdaki gibidir.

  • Ciltte pullanma
  • Ciltte kızarıklık
  • Ciltte yanma, kaşıntı
  • Sızıntı yapan kabarcıklar
  • Kurdeşen
  • Gözlerde, yüzde ve genital bölgede şişme
  • Ciltte koyulaşma, sertleşme ve çatlama
  • Güneşe hassasiyet

Sıvı Sabun Alerjisinin Teşhisi

Başvurulan doktor eğer kimyasal bir alerjiden şüpheleniyorsa deri yama testi uygulayacaktır. Deri yama testi ile cildin hangi kimyasal alerjenlere karşı tepki verdiği kolayca tespit edilebilir. Bununla birlikte aşağıdaki değişkenler de doktorun teşhiste bulunmasını kolaylaştırır.

  • Alerjik belirtilere yol açabilecek ne tür ürünler kullanıldı?
  • Son 24–48 saat içerisinde alerjik belirtilerin oluşmasına yol açabilecek neler yapıldı?
  • Hastanın geçmişinde daha önce yaşanmış cilt reaksiyonları var mı?
  • Alerjen ürünler ne sıklıkla ve ne miktarda kullanılıyor?
Yapılan testlerin ve değişkenlerin değerlendirilmesi sonucunda hastada Sıvı Sabun Alerjisiteşhis edilebilir.

Sıvı Sabun Alerjisinin Tedavisi

Tüm kimyasal alerjilerin tedavisinde olduğu gibi sıvı sabun alerjisine karşı da en etkili yöntem alerjiye yol açan alerjenden kaçınmaktır. Sıvı sabunla temas halinde cilt suyla iyice yıkanmalıdır. Eğer eller sıvı sabunla temas ettiyse elleri yıkanana kadar, eller vücudun diğer kısımlarına sürülmemelidir. Orta derecede seyreden alerji semptomlarına karşı otc yani kalamin losyon, antihistamin ve kortizon merhem gibi ürünler kullanılabilir. Semptomlar eğer sık ve şiddetli şekilde gelişiyorsa mutlaka doktora danışmak gereklidir. Sıvı Sabun Alerjisinin tespit edilmesi ile güçlü bir reçeteli ilaç şikayetlerin etkili bir şekilde azaltılması sağlanabilir.

Sağlık veren sabunlar

Kimyasal katkı içermeyen, iki bin derecede kaynatıldıktan sonra tahta kalıplarda iple şekil verilen organik sabunların, çok sayıda rahatsızlığa iyi geldiği belirtiliyor.

Konya'da organik sabunların satışını yapan firmanın sahibi Ayşe Aktepe, çeşitli bitki özlerinden, yoğun bir emekle üretilen organik sabunların, hiçbir kimyasal madde içermediğini söyledi.

Tahta kalıplarda iple şekil verilen sabunların birçoğunun içinde, doğallığın bir göstergesi olarak, üretildiği bitkiden kalıntıların bulunduğunu ifade eden Aktepe, 50'ye yakın çeşidi olan bu ürünlerden sarımsak sabununa ilginin beklenilenin üzerinde olduğunu vurguladı.

Sarımsağın keskin kokusunun kullanım sırasında etkili olduğunu ancak kısa süre içinde kokunun etkisini kaybettiğini anlatan Aktepe, sarımsak sabununun saç diplerine masaj yapılarak kullanıldığını belirtti.

OSMANLI'DAN GÜNÜMÜZE ŞİFALI SABUNLAR

Sabunların TSE belgeli ve Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı olduğuna dikkati çeken Aktepe, sabun kültürümüzün yüzyıllar öncesine dayandığını anımsatarak, ''Geçmiş dönemde üretilen organik sabunlar, Osmanlı sarayında padişahlara hediye olarak sunulurdu. Özellikle sultanların kızları ve cariyeleri tarafından çeyizlerine ve odalarına konulurdu'' dedi.

Aktepe, organik sabunların tanesinin 5 liradan satıldığını sözlerine ekledi.

ORGANİK SABUNLAR

Yüzde 100 organik olarak üretilen sabunların faydaları şöyle sıralanıyor:

Bittim Sabunu: Egzama, mantar, ergenlik sivilcelerine, saç diplerindeki yaralara karşı çok etkili olduğu belirtilen bittim sabunu, saç dökülmelerinde ve saçların yanlanmasını önlemesinde etkin olarak kullanılır. >

Süt-Bal İnci Tozlu Sabun: Göz altı morluklarında en etkili olduğu belirtilen bu sabunun, cilde canlılık verdiği, beslediği, yumuşattığı ve nemlendirdiği, bütün cilt tipleri için uygun bir besleyici özelliğe sahip olduğu ifade ediliyor.

Tarçın Sabunu: Yüz çillerinin giderilmesinde etkili olduğu kaydedilen bu sabunun yara, sivilce ve çatlaklar için en etkili sabun olduğu vurgulanıyor.

Papatya Sabunu: Göz kapağı iltihaplarına iyi gelen bu sabun, göz altı tabalarında etkili olduğu, selülit tedavisinde kullanıldığı, egzama kaşıntı ve mantara iyi geldiği, ayrıca saçlara dolgunluk ve parlaklık veriyor.

Limon Sabunu: Ciltteki gözenekleri açarak cildin nefes almasını sağlayan bu sabun ise sivilce, siyah nokta ve çillere iyi geliyor. El ve ayak nasırlarında etkisini gösteren sabun, doğal bir antiseptik. Cildin nem dengesini sağlayan sabun, köpüğü ile yapılan masaj baş ve vücut ağlarında etkili.

Menengiç Sabunu: Sedef, kaşıntı, selülit ve topuk çatlaklarına iyi gelen bu sabun ise saçları ve cildi besliyor, düzenli kullanıldığında cilt çatlaklarını gideriyor ve nasırları yok ediyor.

Meyan Kökü Sabunu: Sedef, behçet, lüpus türleri, pernisiöz anemi, hashimoto gibi rahatsızlıklarda diğer tıbbi ve bitkisel tedavilerle birlikte uygulanan sabunun, kanser ve lösemi tedavilerinde hastanelerde bitkisel destek olarak kullanıldığı vurgulanıyor.

Gül Yapraklı Sabun: Cildin nem dengesini korur. Alerjik ve hassas ciltler için rahatlıkla kullanılabilen bu sabun, egzama, sedef ve kaşıntıya iyi gelir.

Kayısı Sabunu: İçeriğinde bulunan bol E vitamini sayesinde nem kaybını önleyerek cildin direncini artırır. Tüm ciltler için uygun olan bu sabun da düzenli kullanıldığında sivilce, siyah nokta ve lekelerin giderilmesinde etkili.

Buğday Sabunu: Hücre yenilenmesinde etkin olduğu ifade edilen buğday sabununun, içerisindeki A, D ve B vitaminleri ile pürüzsüz bir cilt görünümü sağlıyor, yara, yanık ve ciltteki güneş ve doğum lekelerini giderdiği belirtiliyor.

Kaşıntı Neden Olur ?

Kaşıntı, vücudun her hangi bir bölgesinde başlayabilen ve çok şiddetlenebilen bir durumdur. Bazı zamanlarda oldukça rahatsız edici olabilmektedir. Çok uygunsuz ortamlarda gelen kaşınma hissi bütün dikkatimizi dağıtabilir. Kaşıntının bir tek sebebi yoktur. Birden çok nedeni olan kaşıntının ilk olarak huylanma olabilir. Giydiğiniz ya da dokunduğunuz her hangi bir şeyden vücudunuz huylanmış ve bu durum sonrasında da kendisini kaşınma olarak göstermiş olabilir. Bunun dışında kaşınmanın diğer bir sebebi ise egzama, döküntü gibi nedenler olabilmektedir.

Kaşıntı en çok kuru ciltlerde görülür. Genelde kaşınan bölge parlak ve kırmızı renklidir.Kaşıntı cildin aşırı derecede kurumasından kaynaklanır. Bu bölge kaşınırsa ciltte dökülmeler ve soyulmalar oluşur Egzama, kurdeşen, sedef, mantar, suçiçeği gibi hastalıklar da ciltte kaşıntıya neden olmaktadır. İç hastalıkları da kaşıntıya neden olabiliyor örneğin tiroit bezlerindeki rahatsızlıklar, kanser, lösemi ve karaciğer rahatsızlıkları, böbrek yetmezlikleri gibi hastalıklardır. Psikolojik nedenler ve sinir bozuklukları gibi sinir sistemimizi etkileyen durumlarda da hastalar kaşıntıya maruz kalmaktadır.

 

Sinir sıkışması, zona gibi hastalıklarda kaşıntılar belirti olabiliyor. Alerjen maddelere temas ve cildin tahriş olması gibi faktörlerde de kızarıklık ve kaşıntı gün yüzüne çıkar. Yünlü giysiler, kimyasallar, şampuan, sabun ve deterjan gibi temizlik ürünleri kaşıntıya sebep olabilmektedir. Kaşıntı özellikle kuru ve hassas ciltlerdeki kişilerde çok görülür. Antibiyotikler, ağrı kesiciler ve gebelik de kaşıntıya neden olabilmektedir.

 

Kaşıntıya Ne İyi Gelir?

Limon Suyu

Limon suyu, limon bir çok cilt soruna iyi gelmektedir için de bolca C vitamini bulunduran limon oluşan kaşıntıyı alır ve cildi rahatlatır ayrıca kaşıntıya bağlı olarak oluşan ciltteki lekelerini, ciltte ki kızarıklığı da alır. Limon suyu ile kaşıntının olan yere birkaç damla damlatın ve bölgeyi masaj yapın 5 dakika kadar bekletin sonra yıkayın bu uygulamayı haftada üç defa yapın.


 
Elma Sirkesi

Elma sirkesi elmanın için de cilt güzelliği için özellikle başta olmak üzere ciltte oluşan tüm sorunlara iyi gelir, oluşan cilt kaşıntısına elma sirkesi günde üç defa damlatın kaşıntının olduğu yere sürün ve masaj yapın 10 dakika kadar bekletin ve sonra yıkayın. Elma sirkesi uyguladıktan sonra güneş ile temastan kaçının.

 

Nane Yağı

Aktarlarda kolayca bulabileceğiniz nane yağını kaşıntının olduğu bölgeye damlatın ve parmak uçlarınızla masaj yapın 20-25 dakika bekletin sonra ılık su ile yıkayın, kızarıklık ve kaşıntınız geçecektir. Gün de 3-4 defa nane yağını uygulayın.

 

Soğuk Su

Kaşıntı oluştuğu zaman kaşıntının oluştuğu bölgeye soğuk su dökün gün de bunu 5-6 defa yapın kaşıntı sorunuz hızla geçecektir.

 

Karbonat

Yapmanız gereken bir çay kaşığı karbonatı bir yemek kaşığı suda eritmek iyice karıştırın ve kaşıntının olduğu yere uygulayın 10 dakika kadar bekletin sonra soğuk su ile yıkayın, kaşıntınız hızla geçecektir kaşıntınız geçtiği taktirde gün için de bir defa daha aynı işlemi yapın.


Karanfil

Bir yemek kaşığı kadar karanfili bir su bardağı suda 5 dakika kadar kaynatın ve demlemeye bırakın sonra buz dolapta soğumaya bırakın soğuduktan sonra karanfil çayın da bir parça pamuk yardımıyla gün için de 3-4 defa kaşıntının olduğu yere uygulayın karanfilin yatıştırma özelliği vardır için de ki vitaminler birçok cilt soruna iyi gelmektedir.

 

Zeytinyağı

Doğanın mucizesi olan zeytinyağı birkaç cilt soruna cilt güzelliğine iyi gelir kaşıntı sorunu olur olmaz kaşıntının olduğu bölgeye bir çay kaşığı kadar zeytinyağı sürün ve 20-25 dakika kalsın orda ve kaşımamayı çalışın bölgeyi ardında yıkayın ve gün de 2-3 defa bu uygulamayı yapın kaşıntınız geçecek kaşıntıya bağlı kızarıklık, yara varda hızlı bir şekilde geçecektir.

Bal ve Yoğurt

Bu ikili birçok soruna iyi gelmektedir ve sizin oluşan kaşıntınız da ortadan kaldıracaktır yapmanız gereken, bir yemek kaşığı bal ve bir yemek kaşığı yoğurdu bir kasede iyice karıştırıp ve kaşıntının olduğu yere uygulayın 20-25 dakika kadar o bölgede kalsın cildi yatıştıracak, 2-3 defa uygulama ile kaşıntı sorunuzda eser kalmayacak kaşıntının verdiği zararı da ortadan kaldıracaktır.

Kaşıntı için hangi krem kullanılır ?

  • Pruzon,
  • Mecitefendi Aynısafa Kremi
  • Eumovate Krem
  • Sudocrem
  • Dermovate Krem
  • Advantan
  • Hipokort
  • Stilex,
  • Fenistil
  • Pruzon
  • İlk iş olarak kaşıntı ve kaşıntıdan kaynaklı kızarıklık tedavilerinde kullanılmaktadır. Ancak Pruzon egzama ve pişik tedavisinde de büyük rol oynamaktadır. Pruzon sadece bebek pişiklerinde değil yaz mevsiminde yetişkinlerde de görülen pişik tedavilerinde kullanılır.

     

    Mecitefendi Aynısafa Kremi

    Bu krem tamamen bitkisel yollarla üretilmektedir. İçerisinde bal mumu, aynısafa bitkisi ve tereyağı bulunan bu krem, hassas ciltler için etkili bir kremdir. Egzamadan kaynaklı kaşıntılara iyi gelmektedir.
    Eumovate krem doktor kontrolü altında kullanılması gereken kremlerden biridir. Kaşıntı ve kızarıklıklara iyi gelmektedir.

     

    Stilex

    Alerji giderici, kaşıntı giderici ve iltihap giderici olarak kullanılmaktadır. Kurdeşen kaşıntısı ve hafif yanıklarda da kullanılmaktadır. Her evde bulunması gereken bu krem herhangi bir sebebe bağlı oluşan kaşıntıya fayda sağlar kızarıklığı giderir, ciltte oluşan pullanma ve cilt kuruluğuna iyi gelir günde 3 defa bu krem de kaşıntı sorunu olan bölgeye uygulayın.

     

    Dermovate

    Kaşıntınız olduğu zaman gönül rahatlığıyla bu kremi uygulayın kaşıntının olduğu yerde hemen kaşıntı sorunuz geçecek kaşıntıya bağlı oluşan sorunları da hızla iyileştirecektir.

     

    Advantan

    Egzama gibi alerjik kaşıntı yaratan cilt hastalıklarında kullanılmaktadır. Alerjen maddelere tepki gösteren bölgelere masaj yaparak uygulanmalıdır.

     

    Fenistil

    Alerjik belirtilerin tedavisinde kullanılan Fenistil krem, vücuttaki histaminin etkilerine zıt etki gösteren bir kremdir. Kaşıntı giderici olarak kullanılmaktadır. Ünlü bir ilaç markasında çıkan kaşıntı sorunu başta olmak üzere bir çok cilt sorununa iyi gelir kullanımı kaşıntının olduğu bölgeye uygulayın günde üç defa kaşıntınız ilk uygulamadan sonra azalacaktır cildinizi rahatlık hissi verecektir.

     

    Kaşıntı Nasıl Geçer ve Ne İyi Gelir ?

    Tabii ki öncelikle kaşıntı nedeni araştırılmalı ve ona göre bir tedavi yöntemi uygulanmalıdır. Deri hastalıklarından dolayı kaşıntı var ise doktor tarafından uygun ilaç verilir. Daha çok yaşı ilerlemiş insanlarda görülen deri kuruntusu kaşıntı ise ancak nemlendiriciler ya da uygun banyo koşulları geçirebilir. Nemlendiricilerin yanı sıra vazelin de oldukça işe yarayacaktır. Vazelin sürdüğünüz yere biraz da bebe pudrası dökerseniz kaşıntınızı geçici olarak kesebilir. Bunun yanı sıra soğuk duş da kaşıntıyı geçiren bir yöntemdir. Fakat eğer nedeni bulunamıyor ve kaşıntı devam ediyor ise psikologa yönlendirilmesi gerekir. Unutulmamalıdır ki kaşıntı önemli bir deri hastalığının da habercisi olabilir.

     

    Kaşıntının geçmesi için bitkisel çözümler de bulunmaktadır. Yulaf ezmesi, kaşınan yere kaynatılıp bir pamuk yardımı ile sürülebilir. Bu durumu haftada bir defa tekrarlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra başka bir bitkisel yöntem ise kabartma tozu da oldukça bilinen bir yöntemdir. Bu yöntem ile soğuk su dolu olan leğen ya da küvete bir fincan ekleyebilirsiniz. Günlük olarak tekrarlanabilen bu yöntem ile kurulanmamaya özen göstermelisiniz ki vücudunuza teması daha uzun süre kalsın. Eğer bölgesel kaşıntınız var ise kabartma tozu ile biraz suyu karıştırıp macun haline getirebilirsiniz. Böylelikle sadece kaşınan bölgeye sürebilirsiniz. 10 dakika vücudunuzda durması yeterli olacaktır.

    Bir başka bitkisel yöntem ise limondur. Limonun suyu sıkılıp kaşınan bölgeye sürülebilir. Beş ya da 10 dakika boyunca bekletilip daha sonra ılık su ile durulanabilir. Bu yöntem çok eski bir yöntem olsa da oldukça işe yarayan bir yöntemdir. Elma sirkesi de diğer bir bitkisel yöntemdir. Elma sirkesini ılık banyo suyuna ekleyebilirsiniz. Daha sonra aynı kabartma tozu uygulamasında olduğu gibi havlu kullanmadan kurumayı beklemeli ve bu uygulamayı günlük olarak tekrarlayabilirsiniz. Aynı şekilde bölgesel kaşıntınız var ise bir pamuk yardımı ile elma sirkesine pamuğu batırıp kaşınan bölgede gezdirebilirsiniz. Bu yöntem de oldukça işe yarayacaktır.

     

    Bir bitkisel yöntem de nane bitkisidir. Nane yağı ya da nanenin kendisi banyo suyuna koyulur. Nanenin kendisi var ise yapraklarını biraz bekletebilirsiniz. Alerjik reaksiyon gösterip göstermediğinize de dikkat etmelisiniz. Eğer nane yağı var ise ılık banyo suyuna damlatılır ve bu suyun içinde yaklaşık yarım saat beklenir.

     

    Defne yaprağı da önemli bir bitkisel yöntemdir. Defne yaprağını toz haline getirip kaynatılmasından sonra süzülüp kaşınan bölgeye sürülebilir. Böylelikle kaşıntınız azalacaktır. Düzenli kullanım gösterir iseniz kaşıntınız tamamen geçebilir. Bunların yanı sıra bazı şeylere dikkat etmeniz de kaşıntınıza iyi gelecektir. Bulunduğunuz ortam bunların başında gelmektedir. Aşırı terleme olmayacak ortamlarda bulunmalı ve yattığınız yatağı ve yastığı iyi seçmelisiniz. Pamuklu olmasına özen göstermelisiniz. Derinizi tahriş etmemeye de özen göstermelisiniz.

     

    Eğer kaşıntınız hiçbir şekilde geçmiyor ise mutlaka doktora başvurmalı ve kaşıntının nedenini araştırmalısınız. Unutmayın bu durum önemli bir cilt hastalığı olabileceği gibi böbrek hastalığı ya da sedef hastalığının da başlangıcı olabilir. Doktora gitmeyi göz ardı etmemelisiniz.

     

    Kaşıntı Kremi ve İlaçları

    Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorlara başvurmalısınız. Bu konumuzda yer alan kaşıntı kremleri kullanmadan önce doktorunuza danışmalısınız. Peki, kaşıntı için hangi krem kullanılır ? Bu konuda düşüncelerinizi ve kaşıntı krem isimleri konumuzun altında yer alan yorum bölümünden bize iletebilirsiniz.


    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder




    İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



    Boyunuz   cm




         
    Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
    Yaşınız      
    Cinsiyetiniz Fark   kg