Translate

2 Ekim 2020 Cuma

Sıcak Alerjisi Hakkında Bilinmeyenler...!

 



Sıcak alerjisi, insan vücudunun hassaslığı sebebiyle birçok etki ile alerjik rahatsızlıklara maruz kalmaktadır. Sıcaktan alerji olur mu demeyin olmaktadır. Aşırı sıcaklara maruz kalındığı durumlarda vücut fazla reaksiyon göstermekte ve alerjiye sebep olmaktadır. Bu alerjiler vücutta kaşıntı, kızarıklık, su toplaması, şişkinliklere sebep olmaktadır. Güneşi çok sevsek de bazı insanlar da böyle alerjik durumlara sebep olmaktadır. İlaç kullanımı ve genetik durumlardan dolayı da sıcak alerjisi olunma ihtimali vardır.

Tüm insanlar gibi bizde güneşi fazlası ile seviyoruz. Özellikle tatillerde denize girip çıktıktan sonra güneşlenmek her insanın yaptığı bir durumdur. Bronzlaşmak alerjik durumu dışında insan derisinin nefes alması ve kendisini beslemesi için gereklidir. 


Ancak sevilen bu durumlar bazı insanlara zarar vermekte sıcak alerjisi dediğimiz rahatsızlıkları beraberinde getirmektedir. Bu insanların vücutları güneş ışınlarına sert tepkiler vermektedir. Vücutta döküntülere kızarıklığa kaşıntı ve kabarcıklara sebep olmaktadır. Sıcak alerjisi bu durumlarda güneş etkisi ile olmaktadır. 

Ama sadece bu yüzden olmamaktadır. İlaç kullanan bazı insanlarda ilaç kullanımı sonrası sıcak ile temaslarında alerjik rahatsızlıklara sebep olmaktadır. Bu durumlarda yapılması gereken direk olarak doktora gitmek olmalıdır. Çünkü bu tür rahatsızlıklarda vücutta bulunan ilaçtan dolayı çok farklı reaksiyonlar yaşanmakta ve hastanın ölümüne kadar neden olmaktadır. Bir de genetik durumlardan dolayı bazı insanlar da sıcak alerjisi olmaktadır. 

Bu durum genelde yeni doğan bebeklerde görülmektedir. Çünkü küçük bebekler de ter bezlerinin tıkanması sonucunda vücut atamadığı terden dolayı bebeğin vücudunda kızarıklıklar, şişmeler ve döküntüler oluşur. Bu durumda da yapılması gereken direk olarak doktor tedavisi gerekmektedir. Bu durumlarda en fazla olan durum kaşıntıdır. Kaşıntı sonucu insan vücudu tahriş olmakta ve bu tahriş sonucunda da yaralar oluşmaktadır. Ama bazen aşırı kaşıntılar vücutta yayılma yapmaktadır. Bu kalıcı izlere neden olmaktadır.

Sıcak alerjisi belirli nedenlerden dolayı insanın yaşadığı alerjidir. Bu alerjiler güneş ışınlarından, ilaç içimi sonrası sıcağa maruz kalmak, bebekler de ter bezlerinin tıkanması ile terin atılmamasından ve sıcak havalarda aşırı kalın giyinmekten dolayı insanın yaşadığı alerjik durumlardır. Bu alerjilerin tedavi yöntemi pek fazla yoktur. Yapılması gereken doktora giderek alerjik durumun neyden kaynaklandığı tespit edilerek bir daha yapılmamasıdır. Doktorun yapacağı teşhis ve tedaviyi uygulamak iyi gelecektir. 

Sıcak Alerjileri Tedavi Edilebilirmi ?

Sıcakların insanları iyice bunalttığı bu aylarda birçok kişi kabarıklık, kızarıklık, kaşıntı gibi şikayetleri paylaşıyor. Bu durum aslında sanıldığı kadar basit bir olay olmayıp alerjik bir durumun, güneş alerjisi sonucu oluşan sıcak ürtikerin habercisi olabilir.

Vücudun her yerinde görülebilen, halk arasında kurdeşen olarak bilinen ürtiker lezyonları, genelde en fazla iki gün içinde kendiliğinden kaybolur. Uzun süre devam eden kronik durumlarda tedavi şarttır. Çünkü bağışıklık sistemini ciddi ölçüde yorar ve bu nedenle vücudun diğer hastalıklara karşı savaşma gücünü yitirmesine yol açar.

İlaçtan, gıdalardan, enfeksiyonlardan kaynaklı olabileceği gibi, özellikle yoğun sıcakların yaşandığı şu dönemde birçok kişide sıcak ürtikeri de görülebiliyor. Sıcak ürtikeri de kronik bir seyir izleyebilir. Göğüs, ense, boyun ve sırt bölgeleri başta olmak üzere tüm vücutta görülebilir. Özellikle uzun süre sıcak havada gezme, terleme, sıcak duş sebebiyle dakikalar içinde ortaya çıkabilir. Sadece güneşte kalma bile bazıları için ürtiker sebebi olabilir.

Lezyonları kesinlikle kaşımayın

Deride oluşan lezyonları ne kadar kaşınma isteği olsa da kaşımamanızı tavsiye ediyorum. Çünkü bu durum en iyi ihtimalle ciltte tahriş gibi tolere edilebilir sonuçlara yol açarken, mikrop kapmanıza ve enfeksiyon gelişmesine de neden olabilir ve daha büyük rahatsızlıklara zemin hazırlayabilir. 

Kesinlikle kaşımayın, onun yerine nane yağı ve lavanta yağı karışımıyla ferahlama sağlayabilirsiniz. Taze nanenin haşlanması ve ardından soğutulması ile elde edilen nane çayını kaşınan bölgeye uygulayabilir, bu suyla yıkanabilirsiniz. Nanenin içeriğindeki temel maddelerden biri olan mentol, kaşıntı giderici özelliğe sahiptir.

Paketli gıdalardan uzak durun

Baharatlı, yağlı, ağır ve paketli yiyeceklerden ve özellikle şikayetlerinizin arttığı dönemde çikolata, deniz ürünleri, çilek, muz, kivi, yumurta ve çerezlerden uzak durun.

Bir damla kanda 6400 madde taranabiliyor

Alerjik bünyesi olanlar için, sıcak ve güneşin dışında yazı kabusa dönüştürebilecek pek çok unsur vardır: Havuz temizliğinde kullanılan kimyasallar, sinek/böcek ısırıkları, arı sokması, terleme, küf mantarları, yabani otlar… 

Ürtiker ve alerjilerin tedavisinde genellikle antihistaminikler kullanılarak alerjiyi tetikleyen histaminin etkileri baskılanmaya çalışılır. Bu durum geçici olarak şikayetleri dindirse de kalıcı bir tedavi değildir. Ayrıca tam olarak neyin alerjiye yol açtığını tespit etmek her zaman mümkün olamayabilir. 

Bu nedenle alerji tanısı ve tedavisinde destekleyici bir metod olarak biorezonans büyük önem taşıyor. Biorezonans metodunda bir damla kanda 6400 maddenin taraması yapılabiliyor. Tedavide ise kandaki frekans kodları aracılığıyla tespit edilen alerjenlerin ters frekansları verilerek nötrleştirilmeleri hedefleniyor. Böylelikle şikayetleri baskılamaktan ziyade sorunun kökten çözümü sağlanabiliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg