Anne sütü kaç saatte bozulur konusu özellikle çalışan annelerin merak ettiği konular arasındadır. Çalışan anneler ve uzun süreli olarak bebeğinden uzakta vakit geçirmek zorunda kalan anneler, uzakta bulundukları zamanlarda bebeklerinin anne sütünden mahrum kalmaması için sütlerini sağıp saklarlar.
Anne sütü bebek gelişiminin en önemli temel maddesidir. Uzmanlar yeni doğan her bebeğin ilk 6 ay boyunca eğer mümkünse sadece anne sütü ile beslenmesi gerektiğini ve yine eğer mümkünse 2 yaşına kadar ek gıda ile birlikte anne sütüne devam edilmesi gerektiğini söylüyor.
Bu nedenle emziren anneler sütlerinin tek damlasının bile ziyan olmadan çocuklarına ulaşması için uğraşıyorlar. Günün 24 saatini bebeğiyle beraber geçirebilme şansına sahip emziren anneler için bebeğini anne sütü ile beslemek çok kolay iken, çalışan ve çocuğunun anne sütünden uzak kalmamasını isteyen anneler için bu işlem maalesef oldukça zordur.
Çalışan annelerin sütlerini bebeklerine ulaştırmalarının tek yolu günün belirli saatlerinde sütlerini sağıp saklamaktır. Bu da annelerin aklına ilk olarak anne sütü kaç saatte bozulur ve anne sütünü nasıl saklamalıyım sorularını getiriyor.
Anne sütünün içeriğinde bulunan ve bebeğinizin bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan antikorlar, aynı zamanda süt içerisinde bakteri üremesine karşı da oldukça etkilidir.
Ancak yinede sütte bulunan ve bağışıklık sistemini güçlü tutan canlı hücrelerin daha az kayba uğraması açısından saklama koşulları çok önemlidir. Şimdi hangi koşullarda anne sütü kaç saate bozulur bir göz atalım.
Yukarıda verilen bu süreler içerisinde kullanılamayan anne sütleri, kesinlikle kullanılmamalı atılmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder