B Vitamini Eksikliğinde Görülen Hastalıklar Hakkında Önemli Bilgiler,B Vitamini Eksikliğinde Görülen Hastalıklar Hakkında İlginç Bilgiler,Suda çözülen ve vitamin karakteri,B vitaminleri yağların kolayca yenilenmesine kolaylık sağladığı için,Bu sınıf vitaminler İştah, hazım ve sinir sistemi için çok önemli ve yaşamsal öneme sahiptir Konularını Bensaglik olarak sizler için araştırdık;Makaleyi sonuna kadar okumalısınız...........!
B Vitamini Eksikliğinde Görülen Hastalıklar, Suda çözülen ve vitamin karakterinde işlev gören B grubu vitaminleri adını alırlar ve göze metabolizmasında önemli yerleri vardır. Vücutta depo olmazlar bu sebeple bu vitaminlere ihtiyaç fazladır. Sürekli olarak gıda maddeleri almamız gerekir. Bu vitaminler günlük sürekli olarak kullanılmalıdır. B vitamini işlevlerine göre çeşitlere ayrılır. B1, B2, B6 ve B12 vitaminleridir.
Örneğin; boza B sınıfı vitamin menşeidir. B vitaminleri yağların kolayca yenilenmesine kolaylık sağladığı için ishalin meydana gelmesini engeller. Buna ilave olarak sinirleri rahatlatır. Cildi pürüzsüz, ışıklı ve diri tutar ayrıca el ve ayak parmaklarındaki tırnakların zedelenmesinin önüne geçer.
Sinir ve hazım sistemlerini çalışmasını sağlar. B vitaminin eksikliği veya yokluğunda iştah sorunları, halsizlik, mide,bağırsakta sorunlar, kabız olma, büyümede geride kalma sinir iltihapları ortaya çıkar. Şimdi ise B vitamini eksikliğinde görülen hastalıkları ele alalım.
B1 vitamininin karbonhidratlardan güç üretimi, beyin işlevleri ve hazım sistemi için önemli olan proteinleri vücudun kullanmasını sağlar. Kas ve sinir sistemi için önemlidir. Eksikliğinde hafıza güçlüğü, yorgun olma ve güçsüz kalma, hazımsızlık, odaklanma sorunu, kabızlık, mide sancısı, ayak ve ellerde karıncalanma hissetme. B2 vitamini güç üretimi için önemlidir. Protein, karbonhidrat ve yağlardan güç oluşturulmasına katkı sağlar.
Vücuttaki asit düzenini sağlar. Saç, gözler, cilt ve tırnaklar için gerekli bir vitamindir. Bu vitaminin eksikliğinde gözlerin görememesi ve yanması, güçlü ışığa karşı hassasiyet, katarakt, saçların yağlanması, cilt problemleri, tırnakların erken kırılması, dudaklarda pürüzlenme gibi deri sorunlar oluşur.
B3 vitaminin tavuk ve balık, böbrek ve karaciğerin, ekmek, mantar, baklagiller, ceviz, fındık, badem, incir, hurma, kabak, esmer pirinç ve esmer makarnada bulunur. Eksikliğinde güç yavaşlığı, ishal, baş ağrısı, hafıza güçlüğü, sıkıntı, uyumada güçlük çekmek yani uykusuzluk, erken sinirlenme, depresyon, aknelerin oluşumu, diş eti kanamaları ve egzama gibi hastalıklar oluşur. B5 vitaminin de güç oluşumunda rol oynar.
Cilt ve saç sağlığı için önemli yararı vardır. Yeryüzünde çok fazla vardır. Eksikliğinde ellerde sallanma, titreme, kan şekerinde düşme, yürek çarpıntısına sebep olur. Ayaklarda sıcaklık, yanma hissi, çabuk yorulma, güç kaybı ve güçsüzlük ve kramplara neden olur.
B6 vitamini de beyin işlevleri, hormonların oluşumu için önemlidir. Cinsel istek hormonlarını eşit düzeye çıkarır. Alerjileri önleyen bir vitamindir. B6 vitamininin eksikliğinde ise güç kaybı, hafızada hatırlamama, çarpıntı, anemi, ciltte kuruluk, görme sorunları ve uyuşukluk görülür. B11 vitaminin de al kan gözeleri ve sinir dokuların oluşmasında rol oynar.
Hücre çoğalması için önemlidir. Gelişmeyi sağlar. Hamile kadınların bebeklerinin sinir sisteminin büyümesi için gereklidir. Bulantı, istiğfar etme, ishal, baş ağrıları, kilo azalması, unutkanlık başlar ve çarpıntılar oluşur.
B12 vitaminin de ise protein alınması, DNA sentezi ve sinirler için önemlidir. Kanda oksijenin yer değiştirmesine yardım eder. Güç oluşumunda rol oynar. Gıdalarla ve sigara gibi vücuda yerleşen siyanürün işlevini etkisizleştirir. Zehirli maddelere karşı çok iyi direçlidir. Eksikliğinde dilde hissizleşme, dişlerde soğuğa ve sıcağa karşı hassas olma, şişme, kızarıklık, serap görme, kaslarda kasılma, depresyon, el ve ayakta uyuşukluk, karıncalanma, kabızlık oluşur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder