Translate

22 Şubat 2019 Cuma

25 Haftalık Gebelik Hakkında Önemli Bilgiler





25. haftalık gebelik döneminde anne karnındaki bebek nefes alabilmek için hazırlık aşamasında. Anne karnında büyük yaşam mücadelesi veren minik varlık bu hafta 700 gr ağırlığında ve ortalama 35 cm uzunluğundadır. 

Minik varlığın bu döneme kadar buruşuk olan teni artık pürüzsüzleşti ve artık neredeyse yeni doğan bir bebek görünümüne büründü. Akciğerlerinde var olan hava kesecikleri miniğin ilk nefesini alabilmesi için büyük bir hızla gelişmeye devam ediyor.


25. Haftalık Gebelik ve Anne; Gebeliğin 25. Haftasında hemoroit sorunu açığa çıkmış olabilir. Hemoroit gebeler için zarar teşkil eden bir sorun değildir. Ancak fazlaca ağrı ve acı hissi yaratabilir. Bu ağrı ve acı hissini azaltmak için beslenme alışkanlığına dikkat edilmeli ve bir takım değişiklikler uygulanmalıdır. 

Özellikle lif yönünden zengin gıdalar tüketmek hemoroit sorununu gidermek için etkili olacaktır. Kabızlığa yol açacak besinlerden de uzak durmak oldukça faydalı olacaktır. Vücutta tüy artışı fark etmiş olunabilir. Aslında vücutta yaşanan tüy artışı değildir. Tüylerin derecesi aynı fakat normal sürece göre olduğundan fazla uzamaya başlamıştır.

Saçlarda göze çarpacak kadar gür ve canlı bir hal almıştır. Doğum sonrasında eski haline dönecektir. Diğer haftalara oranla 25. Gebelik haftasına ulaşıldığı zaman hareket kısıtlanması yaşanabilir. 

Anne adayı ve bedeninde taşıdığı bebek için herhangi bir sakınca teşkil etmediği sürece egzersiz hareketler yapılarak rahatlama sağlanabilir. Ancak egzersiz yaparken yorucu hareketlerden kaçınmak gerekmektedir. 

Egzersize başlamadan önce ısınma hareketleri ile vücudu alıştırmak daha yararlı olacaktır. Aynı zaman egzersiz hareketlerin yanında bol sıvı ve su tüketmeye de özen gösterilmelidir. 

25. gebelik haftasına erişen anne adayının bu haftaya kadar alması gereken kilo 7 kilo kadardır. Gebeliğin devamında her hafta ortalama 500 gr kadar kilo alımı gerçekleşecektir.


Belirtiler;

Mide Yanması Ve Hazımsızlık: Midede gerçekleşen asit yanmasından dolayı göğüsleri ateş basıyor olabilir. Bu nedenle bu gibi sıkıntıları gidermek için yanmaya yol açabilecek gıdalardan uzak durulması gerekir.

Diş ve diş eti problemleri: Gebelik döneminde diş ve diş etlerinde sorun yaşamak fazlaca karşılaşılan bir sıkıntıdır. Diş ve diş eti sağlığını koruyabilmek için diş temizliği titizlikle yapılmalıdır. Fazla oranda şekerli gıdalardan uzak kalmak ve diş kontrolü için mutlaka bir doktora başvurmak gereklidir.

Horlama: Gebelikte özellikle 25. Hafta gebelik ve devamında kaçınılmaz problemlerden bir tanesi de horlamadır. Horlama derin uykudan uyandırıyorsa y oksijen eksikliği yaşanıyor demektir.

Ellerde Uyuşma: Sürekli bir artış içinde olan kan hacmi el bileklerinde mevcut sinirlerde baskıya neden olur. Dolayısı ile ellerde uyuşma hissi oluşabilir. Bu sorunla baş edebilmek için akupunktur ideal yöntemler arasındadır.


Varis Damarları: Artan kan hacmi kan damarlarında baskı uyguladığından dolayı bacaklarda ödem başlayabilir. Başlayan ödem varis damarlarının oluşmasına yol açar. Varis damarlarından korunabilmek için vücudu saran kıyafetler yerine daha rahat kıyafetler tercih edilmelidir.


Cilt Ve Saçlarda Yaşanan Değişimler: Gün içinde dökülmesi gereken saçlar artık gebelik hormonları nedeni ile yaşanan değişimden dolayı dökülmüyor ve bu sayede saçlar eskisinden daha gür ve canlı bir hal almıştır. 25. Hafta gebelik ve devamında el ve ayak tırnakları da normal döneme göre daha hızlı bir şekilde uzayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg