34 Hafta Gebelik Hakkında Önemli Bilgiler,Gebeliğin 34. Haftasında Gaz,34. haftalık gebelikte anne,Hayat Akışı,Kabızlık Problemi,34. haftalık gebelikte anne bedeni,34. haftalık gebelikte Hemoroit,34. haftalık gebelikte Bacak Krampları,34. haftalık gebelikte Çatlaklar,34. haftalık gebelikte Saç Farklılıkları,34. haftalık gebelikte Ayak Ve Bileklerde Şişlik,34. haftalık gebelikte Uyumada Güçlük,34. haftalık gebelikte Gaz Hakkında Bensaglik Blogspot olarak sizler için araştırdık Makalenin devamını okumanı tavsiye ediyoruz....
34. hafta gebelik ile beraber anne karnındaki bebek yaklaşık olarak 2150 gr ağırlığında ve 46 cm uzunluğundadır. Minik artık bir kavun boyutuna ulaşmıştır. Vücudunda bulunan yağ katmanları bebeği dünyaya geldikten sonra ısıtacak. Şu an bebeğin görünümünü yuvarlaklaşıyor.
Cildi yumuşacık, merkezi sinir sistemi ve akciğerleri hala olgunlaşma aşamasında. Şayet bebek sabırsızlanır da erkenden dünyaya gelirse herhangi bir sağlık problemi ile karşılaşılmaz. Yalnızca bir müddet yeni doğan bölümünde kontrol altına alınabilir ve geçici ciddi olmayan sağlık sorunları yaşayabilir.
Minik varlık 34. Hafta gebelikte farklı bir olay daha yaşıyor olabilir. Eğer bebeğin cinsiyeti erkek ise testisleri artık karnından konumlanması gereken yere doğru iniyor.
Hayat Akışı: 34. Hafta gebelik ile beraber yorgunluk hissi tekrar başlamış olabilir. Bu haftalarda oluşan yorgunluk hissi geçen haftalara göre daha keskindir. Çünkü sık idrara çıkma, fiziksel zorlanma ve huzursuz geçen geceler de bu yorgunluğa eşlik edecektir. Bu dönemlerde biraz yavaşlamalı ve enerji depolanmalıdır. Belli bir süre oturduktan sonra hemen ayağa kalkıldığında baş dönmesi yaşanabilir.
34. haftalık gebelikte anne bedeni oldukça irileşmiş olacaktır. Anne eğer normal kilolarda gebeliğe başlamışsa ve bedeninde tek bir bebek taşıyorsa gebelik tamamlanıncaya kadar alması gereken kilo 12 kilo kadardır. Ancak her gebe için bu oran farklılık gösterebilir. Bazı gebeler daha fazla kilo alırken bazı gebeler daha az kilo alarak gebelik sürecini tamamlayabilir.
Kabızlık: Bağırsakların çalışması bir hayli yavaşlamış olabilir. Bu durumda kabızlığı önleyebilmek için meyve, kuru meyve ve sebze ağırlıklı beslenmeye özen gösterilmelidir. Şayet kabızlık sorunu çok ciddi boyutlarda ise mutlaka doktora danışılmalıdır.
Hemoroit: Oldukça rahatsız eden basurlardan kegel egzersizler yaparak korunmak mümkündür. Kegel egzersizleri basur'un oluştuğu alanlarda sirkülasyon sağlar.
Bacak Krampları: 34. Hafta gebeliğe ulaşıldığı zaman bacak ağrıları çekilmez boyutlara ulaşabilir. Bacaklarda oluşan ağrı, gebelik kilosu, yorgunluk ve şişmeye bağlı olarak yaşanabilmektedir.
Çatlaklar: Gebeliğin en can sıkıcı problemlerinden bir tanesi de vücutta oluşan çatlaklardır. Özellikle sarışın ve çatlak oluşumuna eğilimi olan anne adaylarında daha fazla ortaya çıkan bir sorundur. Gebelikte vücut çatlaklarını minimum seviyeye indirebilmek için en etkili yol aşırı kilo almamaya özen göstermektir.
Saç Farklılıkları: Gebeliğin bir diğer dikkat çekici belirtisi saçların eskiye oranla daha fazla uzamasıdır. Ancak tüyler çene, yanak ve sırt gibi başka bölgelerde de oluşum gösterebilir. Bu sorunu yok etmek için gebelikte ağda yapmanın bir sakıncası elbette yok ama cilt eskisinden daha hassas olduğu için daha pratik yöntemler kullanılabilir.
Ayak Ve Bileklerde Şişlik: Her geçen gün genişlemeye devam eden vücutta şişliklerin oluşması gayet normaldir. Şişen ayakları rahatlatmak için rahat ayakkabı ve terlik seçimi yapılmalıdır.
Uyumada Güçlük: 34. Hafta gebelikle beraber doğum korkuları başlamış olabilir. Eğer doğum korkusu yaşanmıyorsa bacak krampları ve sık sık tuvalet ziyaretleri bir türlü uykuya geçişe izin vermeyebilir.
Gaz: Gebeliğin 34. Haftasında ve beraberinde gaz sorunu bir hayli ilerleyecektir. Özellikle stres ve kaygı bu sorunu daha fazla tetikleyecektir. Kaygı ve stresten mümkün olduğunca uzak kalınmaya özen gösterilmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder