Translate

2 Mart 2019 Cumartesi

Rahimde Yaraya Bitkisel Tedavi Hakkında Önemli Bigiler




Rahimde yara bitkisel tedavi, hastaya birtakım karışımlar içirilerek, evde kolaylıkla uygulanabilecek bir tedavi yöntemidir. Tedavi boyunca hasta,
karışımların yanı sıra meşe kabuğu gibi iltihap yok etmede etkili olan maddelerden çeşitli yöntemlerle faydalanabilir. 

Rahim ağzı bitkisel tedavi yöntemi, her zaman istenilen sonucu vermeyebilir. Bu durumda tedavi uygulanan hasta, zaman kaybetmeden jinekoloğa başvurmalıdır.
Rahimde yara, jinekologların en sık karşılaştıkları jinekolojik problemlerden birisidir ve tıpta "servisit" olarak adlandırılır. 

Rahimde yara, genellikle bir enfeksiyona bağlı olarak ortaya çıkar. Kimi zaman ise hastanın yaşadığı bir travma sonucu oluşur.

Kadınların hemen hemen yarısı, hayatının bir döneminde rahimlerinde yara problemiyle karşılaşırlar. 

Kasık ağrısı ve fazla miktarda vajinal akıntı rahimde yaranın olabileceğine işarettir. Rahimde yaranın ortaya çıkmasında birçok etken vardır. Bu etkenlerden en büyüğü rahim ağzı enfeksiyonlarıdır. Hastaya şiddetli ağrı yapan bu enfeksiyonlar, rahim ağzı bitkisel tedavi yöntemleri ile kısa sürede yok edilebilirler.

Rahimde Yara Nedenleri


  1. Bel soğukluğu
  2. Sık ve travmatik cinsel ilişkiler
  3. Prezervatif üzerinde yer alan kimyasal maddeler
  4. Rahim ağzına konan tamponlar
  5. Doğum sırasında tamir edilmemiş rahim ağzı yırtıkları
Rahimde Yara Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Rahimde yara bitkisel tedavi yöntemleri genellikle iltihap sökücü maddelerin karışımları ile yapılır. Nar kabuğu, raziyane, arpa, meşe kabuğu, badem yağı rahim ağzı bitkisel tedavi yöntemlerinde kullanılan malzemelerdir.


  1. Narın kabukları suda pişirilir ve süzülür. Elde edilen sıvı, şerbet kıvamına gelene kadar şeker ile karıştırılır. Hazırlanan şerbet, her gün yemekten sonra günde 3 fincan olmak koşuluyla hastaya içirilir.
  2. Raziyane, arpanın kaynatılmasından elde edilen arpa suyunda yirmi dakika pişirildikten sonra süzülür. Tedavi süresince hazırlanan bu sıvı hastaya içirilir. Hazırlanan sıvı tatlandırılmadan ve günde iki saat ara ile hastaya bir fincan içirilir.
  3. Meşe kabukları suda kaynatılarak süzülür. Elde edilen suya badem yağı ilave edilir. Su geniş bir leğene boşaltılır. Tedavi süresi boyunca hasta yatmadan bir süre önce bu suya yarım saat oturtulur.
  4. Suya bir tutam mersin ağacı tohumu katılır, kaynatılır. Elde edilen sıvı günde bir bardak içilir.
  5. Nar çiçeği ile bal macun yapılır, günde bir kaşık yutulur.
  6. Bir tutam bağ sarmaşığı suda kaynatılır. Günde bir bardak içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg