Translate

29 Ağustos 2019 Perşembe

Çocuklarda Mantar Hastalığı Hakkında Bilmedikleriniz




Çocuklarda Mantar Hastalığı, vücudun farklı bölgelerinde meydana gelir. Mantar çocukları, bebekleri ve ergenleri enfekte edebilir. Mantarın çocuklarda ve bebeklerde bulunduğu alanlar yüzde, koltuk altında, vajina bölgesinde, ağız içinde ve benzeri farklı alanlarda görülür. 

Bebek bez bölgesi dermatiti ve vajinal mantar enfeksiyonları, pamukçuk gibi durumlara neden olmaktadır. Çocuklarınızda mantar hastalığı olduğunu düşünüyorsanız mutlaka emin olmak için bir doktora baş vurunuz. Doktor teşhis için enfeksiyon işaretlerini araştırır. 



Ağızdaki plaklardan, deri dökülmelerinden, vajinal akıntıdan tahlil için örnek alır ve sonuçlara göre tedaviye başlar. Çok farklı mantar çeşitleri vardır.

Çocuklarda Mantar Hastalığı Çeşitleri
Bez bölgesi dermatiti: Antibiyotik tedavisinin tetiklediği, çocuklarda bez bağlanan bölgede görülen kandida denilen mantar enfeksiyonudur. Çocuklara bez bağlandığından terlemeler ve idrar birikimi sıklıkla oluşur. Oluşan bu aşırı nemden dolayı ortaya çıkar. Genital organlar ve anüs etrafında küçük kırmızı kabarcıklar ve kızarıklıklar oluşur buda bebek bezi dermatitidir.

Pamukçuk: ağızda küçük miktarda bulunan candida albicans adında bir mantar yol açmaktadır. Genellikle yeni doğan bebeklerde görülür, aynı zamanda büyük çocuklarda da görülebilen bir mantar hastalığıdır. Anneden doğum yoluyla bebeğe geçebilen bir hastalıktır, doğduktan kısa bir zaman sonra pamukçuk çıkar bebekte. 

Annede vajinal mantar enfeksiyonu yoksa korkulacak bir durumda yoktur demektir. Bir gün veya bir haftada ortaya çıkabilir. Çocukta ağız yada boğazda beyaz yada gri-beyaz renkte plaklar görülmeye başladıysa çocuk pamukçuk çıkarıyor demektir.


Saç derisi mantarı: hayvanlarla iç içe yaşayan çocuklarda daha ağırlıklı görülür. Hayvanlardan geçen bir mantar hastalığıdır. Bağışıklık sisteminin gelişmemesinden kaynaklı çocuklarda daha çok görülür. 3-8 yaş arası çocuklarda görülmektedir.

Çocuklarda Mantar Hastalığı Belirtileri

  • Yanak kısımlarında, ağız içinde, dilin üzerinde, yumuşak yapılı, sert damakla beyaz küçük plakların oluşumu
  • Ağır ateşlenme
  • Bebeklerde beslenirken emme zorluğu
  • Çocuk çok fazla ağlama
  • Çocuk huzursuzluk
  • Vücudunun belirli bölgelerinde kızarıklıklar
  • Yine vücudun belirli bölgelerinde kahve rengi lekeler görülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg