Translate

30 Ağustos 2020 Pazar

Anjiyo Sonrası Beslenme Hakkında Bilinmeyenler



Anjiyo Sonrası Beslenme, İnsan yapısında öyle büyük bir giz ve güç saklıdır ki, tüm hastalıkları kendi kendine iyileştirme donatısına sahiptir. Çünkü eski şaman kabilelerinde, şaman iyileştirici olarak bilinirdi, bunun üzerine hastalığın kökenini öğrenir ve iyileştirmek için o kişinin enerji bedenleri üzerinde şifa yapılırdı .

Anjiyo, damarlarda meydana gelen tıkanıklıklar, yapısal bozukluklar ve organlarda oluşan hasarlar üzerine belirlenir. Anjiyo uygulaması karın bölgesi, el bileği ve kol bölgesi olan atardamar giriş kısmından yapılmaktadır. Bu durumda kalpte, beyinde, gözlerde ve ayak kısmında çok önemli rahatsızlıkları belirlemeye yarayan bir tetkiktir. 




Anjiyo sonrası beslenme, yaraların daha hızlı iyileşmesi ve daha çabuk toparlanması için önemlidir. Bu aşamada hastaların ameliyat sonrası iyileşme döneminde vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin, protein ve mineraller ile zenginleştirilmesi sağlanır. Bu vitaminlerin içeriğindeki serotonin maddesi kişinin kendisini daha iyi hissetmesini sağlar ve ruh halini de iyileştirir. 

Bu sebeple dokuların gelişmesini ve onarılmasını sağlayan temel besinler, beynin, hormonların, sindirim sisteminin ve bütün vücudun çalışma şeklinin kimyasını değiştirir. Fakat ameliyat sonrası hastanın enerji ihtiyacının fazla olması ve iştahının da kapalı olduğu durumda gereksinimi karşılamak için yararlıdır. 

Ameliyat sonrası alınan ilaçların bağırsaklarda iyi baterileri yok ettikleri için besinlerin daha zor bir şekilde sindirilmesine neden olur. Bundan dolayı sindirimi kolay olan besinlere yer verilmelidir. Özellikle besin lifi bakımından yararlı olan muz, elma, armut, greyfurt ve şeftali gibi meyveler ve koyu yapraklı sebzeler oldukça lif bakımından zengindir. 


Bu şekilde hastalar kendilerini iyi hissettikleri zaman normal yaşamlarına devam edebilir. Sağlık ve güzellik dileklerimiz ile.

Anjiyo Sonrası Beslenme Reçetesi;

A Vitamini; Ameliyat sonrası beslenme için alınan A vitaminin önemi açısından damarların gelişmesinde oldukça yararlıdır. A vitamini hem bitkisel hem de hayvansal gıdalardan alınır. Bunlar ıspanak, havuç, patates, kuzu ciğeri, balık yağı ve peynir için iyi kaynaklardır. Besinler yoluyla alınan proteinin kullanılması açısından A vitamini, vücut dokuları ve kemik yapısı için gereklidir. Bu yüzden hastalıklardan korunmak için önemli bir yere sahiptir.


C Vitamini; Vücut tarafından üretilemeyen bir vitamindir. Ameliyat sonrası önemi açısından C vitamini, güçlü bir bağışıklık sisteminde son derece önemli bir kaynaktır. Bunlar çilek, brokoli, portakal, dolmalık biber, kırmızı biber, kivi, karnabahar, greyfurt ve kavun bakımından oldukça zengindir. Ameliyat esnasında uygulanan cerrahi müdahalede C vitamini oranı düşer ve eksikliği açısından yaraların daha uzun iyileşmesine neden olur.

Protein; Vücutta bulunan kas dokularının yapı taşlarını oluşturan öğedir. Bunun da vücut dokularının oluşumu, yaraların iyileşmesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve yapısal olayların düzenlenmesi için gereklidir. Özellikle balık, hindi ve tavuk gibi daha az yağ bulunan protein kaynakları, ameliyat sonrası beslenme önemli bir parçasıdır. Ameliyat sonrası kırmızı et tüketilmemelidir. Çünkü kırmızı ette bulunan doymamış yağ oranı yüksektir.


Çinko; Ameliyat sonrası yaraların kapanması için kullanılır. Ayrıca hasarlı dokuların iyileşmesi için önemli bir mineraldir. Bunlardan balık, et, baklagiller, yumurta sarısı, kümes hayvanları ve kepekli tahıllar çinko bakımından oldukça zengin besinlerdir. Çinko organik bir bileşendir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg