Ağız yarası için ilaç, ağız yaralarından birçok kişi yakınmaktadır. Ağız yarası özelikle diş etinde, yanakta, damakta, dilde meydana gelmekle birlikte kişinin yemek yemesine, sıvı şeyler tüketmesine mani olmaktadır. Bazen de tükürük bezlerinin kontrol etmede bile zorlanmaktadır.
Ağız yaraları bir yerde çıkabildiği gibi ağzın çeşitli bölgelerinde de aynı anda fazlaca da çıkabilir. Özellikle bayanlarda daha fazla görülmektedir. Tabi bu da farklı nedenlere bağlı olarak değişmektedir. Ağız yarası için en iyi ilaçlar arasında bitkisel ilaçlar ve tıbbi ilaçlarla tedavi etmek mümkündür. Ağız yarası için ilaçları yazmadan önce kısaca ağız yaralarının nedenleri değineceğiz.
Ağız yara neden kaynaklanmaktadır?
- Stres: Günümüzün koşullarına bakıldığında bir çok hastalığın ana sebebi strestir. Kişinin bu süreçte sürekli bir endişe içinde olduğu ve direncinin kırılmasına sebebiyet vermektedir.
- Yenilen besinler: Yenilen besinlerin durumu da ağır yarasını tetiklemektedir. Sert olan besinler yumuşak şeklinde olan ağız mukozasının tahrip etmekle birlikte, ağız yarası oluşumuna etki eder.
- Diş macunu: Diş macunun içinde bulunan köpürtücü madde ağız yarasının oluşumuna neden olmaktadır.
- Travma: Ağız kısmında ortaya çıkan tahrişler nedeniyle ağız yaraları ortaya çıkabilir. Bu değişik sebeplerden dolayı olabilir. Diş fırçasının sert olması, irade dışı gerçekleşen dudak ya da yanak ısırması, keskin dişler gibi etkiler ağız yarasını ortaya çıkarır.
Ağız yarası için ilaç türleri
Ağız yarası için farlı şekillerde ilaç türleri mevcuttur. Yani ilk başta
tıbbi olarak antibiyotik ilaç verilmektedir. Bu ilaç ağız yarası için
güzel bir ilaçtır ve kısa bir zamanda faydasını görmek mümkündür. Ağız
yarasına ne iyi geliyorsa hepsi birer ilaç hükmündedir. Örneğin kullanılan
misvak ağzı temizlediği için hem ilaç hükmüne geçer hem de ağız
yararlarının oluşmasını engeller.
- Ağız yarası için tıbbi ilaç: Kenocart-A Orabase ilacı ağız yaraları için çok faydalıdır. Bu ilacında yine doktor kontrolünde alınması durumunda ekstradan para ödeme gibi durum olabilir. Bu yüzden normal parayla eczanelerden temin edilebilir. Özellikle eller iyice temizlendikten sonra ağız içindeki yaralara sürülmelidir. Kısa bir zamanda etkisini gösterecektir.
- Ağız yarası için bitkisel ilaç: Ağız yarası için sirkenin kullanılması çok faydalı olacaktır. Kullanışı itibariyle ağızda gargara yapılarak ağız yarası için güzel bir ilaç hükmüne geçer. Karanfilde aynı şekilde ağız yaralarına iyi gelen bitkisel ilaçlar arasındadır. Karanfil hem acıyı azaltıp hem de bakterileri öldürüyor. Aynı zamanda yaraların ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır. Limon, limonun da ağız yaraları için oldukça tetikleyici ve başarılı bir tedavi yöntemidir. Ağız yarasına karşı gargara şeklinde yapılırsa, hem bakterileri öldürür hem de ağız yarasını iyileştirmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder