Translate

2 Aralık 2018 Pazar

A Vitamini Faydaları Hakkında Önemli Bilgiler





⧪A Vitamini Faydaları,A Vitamini Faydaları Hakkında Önemli Bilgiler,A Vitamini Faydaları Hakkında İlginç Bilgiler,A vitamini faydaları nelerdir? Konusu Hakkında Bensaglik olarak sizler için araştırdık,makaleyi sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz................⧪ 


A vitamini faydaları, vücudumuza sayısız faydası bulunan bu vitamin türünün her yaş grubunda bulunan kişilerce tüketilmesi gerekmektedir. Beslenme kalitesini arttıran bu vitamin türü antioksidan açısından oldukça etkili bir yapıya sahiptir. Kemiklerin gelişmesinden hastalıkların oluşmasına kadar bir çok faydası bulunan bu vitamin türünü hayvansal veya bitkisel gıdalar ile vücuda almak mümkündür. 


Bitkisel gıdalarda brokoli, nane, patates, maydanoz, havuç, kayısı, ıspanak, bezelye, marul, pırasa, kavun, biber ve domates gibi bitkilerde yer almaktadır. Hayvansal gıdalarda ise süt, koyun eti,hindi eti, ciğer, karides, tavuk eti, ton balığı, yoğurt, peynir ve somon balığında yer almaktadır. A vitamini bakımından zengin olan yiyeceklerin sürekli ve düzenli olarak tüketilmesinde fayda vardır. Vücudun dirençli bir yapı kazanması için bu vitamin türünü içeren yiyeceklerin aralıklarla tüketilmesi gerekmektedir.

A vitamini faydaları nelerdir?
  • A vitamini faydaları arasında öncelikle kemik gelişimin sağlaması ve kemiğin güçlü bir yapı kazanmasına fayda sağlaması yer almaktadır. Kemiklerde meydana gelebilecek sorunların giderilmesine fayda sağlayan bu vitamin türü oluşmuş olan çatlak ve kırık tarzı kemik zedelenmelerin hızlı bir şekilde tedavisine yardımcı olmaktadır.
  • Bu vitamin türünün faydaları arasında bağışıklık sistemini güçlenmesine fayda sağlaması bulunmaktadır. Virüs ve bakterilerin neden olduğu hastalıkların vücuttan atılmasına fayda sağladığı gibi hastalıkların vücuda etki etmesini de engellemektedir. Vücudun sağlıklı bir yapıda kalmasına yardımcı olur.
  • Bayanlarda ve erkeklerde üremeyi ve gelişmeyi sağlamaktadır. Üreme organlarının sağlıklı bir şekilde çalışmasına fayda sağlar. Ayrıca bebeklerin hızlı bir şekilde güçlenmesine ve sağlıklı bir yapı kazanması konusunda oldukça faydalıdır.
  • A vitamini faydaları arasında yer almakta olun bir diğer madde ise hücre fonksiyonlarının düzelmesine fayda sağlamasıdır.
  • Bunun yanı sıra bu vitamin türü diş ve diş etinin sağlığının korunmasına fayda sağlar. Diş çürümelerine karşı engel olabileceği gibi diş etinde meydana gelebilecek rahatsızlıkların giderilmesinde de son derece etkilidir.
  • A vitamini saç ve cilt sağlığı içinde oldukça önemlidir. Saçların parlak ve gür bir şekilde çıkmasına fayda sağlar. Ayrıca saç dökülmelerine ve kırılmalarına karşı mükemmel bir koruma sağlamaktadır. Sağlıklı bir saç derisinin oluşmasına da fayda sağlayan bu vitamin türü cildin parlak ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasına da fayda sağlamaktadır. Yaş ilerlemesi ile meydana gelebilecek olan kırışma ve buruşmaların önüne geçer ve cilde gergin bir yapı kazanmasına fayda sağlar. Ayrıca sivilce ve siyah nokta gibi rahatsızlık verici cilt sorunlarının çözümlenmesine yardımcı olur.
  • Organların sağlığının korunması açısından da son derece önemli olan bir vitamin türüdür. Özellikle mide ve karaciğer organının korunmasına fayda sağlar.
  • Bunun yanı sıra A vitamini faydaları arasında D vitaminin vücutta ki etkinliğinin daha fazla olmasına fayda sağlaması da bulunmaktadır. Ayrıca enfeksiyon türü hastalıkların oluşmasını da engellemektedir.
  • Gözlerin iyi bir şekilde görmesine sağlamaya yardımcı olan A vitamini gece körlüğü gibi durumların oluşmasına engel olur.
A vitaminin vücuda sağlamış olduğu faydalar çok büyük bir önem taşımaktadır. Sağlıklı bir şekilde hayatımızı devam ettirebilmek için bu vitamin türünün yeteri kadar vücuda alınması gerekmektedir. 

A vitamini günlü olarak 0-6 ay arasında 400 mcg, 7-12 arasında 500 mcg, 1-3 yaş arasında 300 mcg, 4-8 yaş arasında 400 mcg, 9-13 yaş arasında 600 mcg ve 14 yaş sonrasında ise günlük olarak vücuda 900 mcg A vitamininin alınması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg