B12 Vitamini Kilo Aldırırmı Hakkında Önemli Bilgiler,B12 Vitamini Kilo Aldırırmı Hakkında İlginç Bilgiler,B12 vitamininin yararları,B12 vitamini kilo aldırırmı,B12 vitamini genel özellikleri nelerdir,B12 Vitaminin Faydaları Nelerdir,B12 Vitaminin Zararları Varmı Konusunu Bensaglik olarak sizler için araştırdık;Makaleyi sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz.......
B12 vitamini kilo aldırırmı sorusuna verilebilecek en kısa cevap bütün vitaminlerin kilo alma gibi problem oluşturmadıklarıdır. Vitaminler genel olarak kilo alınmasına yol açmazlar ama yetersiz bir seviyede bulunmaları halinde çeşitli sağlık sorunlarının oluşumuna yol açabilmektedirler.
B12 vitamini kilo aldırırmı ?B12 vitamini genel özellikleri şöyledir;
- Suda erir
- Isıya karşı dayanıklıdır
- Işığa karşı duyarlıdır ve karaciğer organında depolanmaktadır
- Vücuda alınan demirin depolanabilmesini sağlar ama kendisi depolanamaz
- Kemik iliğinde eritrosit yapımının artmasını sağlar
Bu özellikler kısaca bu vitaminin temel özelliklerini göstermektedir. B12 vitamini hayvansal gıdalarda bulunmaktadır Vücuda alınan besinlerdeki karbonhidratların, proteinlerin ve yağların sindirilmeleri için gereklidir. Bu vitaminin ana amacı sinir hücrelerinin miyelin adı verilen kılıflarının korunması ve bir çok hücrenin onarılabilmesini sağlamaktır.
B12 vitamininin kilo alımına yol açtığının düşünülme sebebi bu vitaminin eksik olması durumunda kişide iştah kaybı olmasıdır. İştahsızlığa ve buna bağlı hafif kilo azalması görülen hastalar B12 vitamininini kullanmaya başladıktan bir süre sonra yemek yeme düzenine sahip olmaları ve sonuçta da normal kilolarına çıkmalarıdır.
Bu olası durumu kilo aldırır diye değerlendirmek yanlış olur. B12 vitamini vücutta üretilemediği gibi depolanamayan bir vitamindir. Yetişkin bir insan için günlük 3 mcg ile 4 mcg ölçülerinde günlük alınması gerekir. B12 vitamini kilo aldırırmı sorusuna uzmanların verdiği cevap bu vitaminin kilo alımına neden olmayacağı, aksine B grubu bir vitamin olduğu için kilo verilmesine yönelik katkıları olan bir vitamin olduğu şeklindedir.
Bu ifade 15 bin insan üzerinde yapılan bir araştırma sonucuyla desteklenmektedir. 10 yıl boyunca 15 bin kişi B6 ve B12 gibi B grubu vitaminler kullanılmıştır. Sonuçta bu kişiler kilo almak yerine kilo verdikleri saptanmıştır. Ancak burada şu önemli noktaya dikkat edilmesi gerekir;
B12 vitamini aldığı halde kilo veren deneklerin genel anlamda sağlıklı beslenen ve düzenli aktiviteler de bulunan kişiler olduğu belirtilmelidir.
B12 vitamininin yararları :
- Sinir hücreleri hasar görmüşse tedavi edici rol oynar
- Bağışıklık sistemini ve sinir sistemini güçlendirir
- Kişinin normal olarak büyüme fonksiyonu gösterebilmesini sağlar
- İştahı arttırır
- Öğrenme ve hafıza kapasitelerini geliştirir
B12 vitamininin en fazla bulunduğu besinler arasında karaciğer ve böbrek, tavuk eti, yumurta sarısı, kabuklu deniz canlıları, balık ve süt ürünleridir.
B12 vitamininin kalçadan kas içine enjekte edilmesi ağızdan B12 vitamini alınmasına oranla 50 kat daha etkilidir.
B12 vitamini eksikliğinde kişide halsizlik, ellerde ve ayaklarda uyuşma, yürüme güçlüğü yada denge bozukluğu, ileri yaş dönemlerinde bunama, yoğunlaşamama ve bazı psikiyatrik rahatsızlıklar görülebilmektedir.
B12 vitamini eksikliğinde vücutta yeterince demir vitamini depolanamaz ve B12 vitamininin eksikliğinde düzensiz kalp ritimleri, nefes daralması, saçlarda dökülme, tırnaklarda kolayca kırılma gibi durumlar görülebilmektedir. Bu nedenle eksikliği oldukça önemsenmelidir ve mutlaka bir hekime danışarak bilgi alınmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder