Translate

4 Aralık 2018 Salı

B2 Vitamini Hakkında İlginç Bilgiler



B2 Vitamini Hakkında İlginç Bilgiler,B2 Vitamini Hakkında Önemli Bilgiler,B2 vitamini içeren besinler nelerdir,B2 vitamini faydaları nelerdir,Günlük ne kadar B2 vitamini alınmalıdır?,Günlük B2 vitamini eksikliği belirtileri nelerdir Bu konu hakkında Bensaglik olarak sizler için araştırdık;Makaleyi sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz............


B2 vitamini, suda eriyebilen bir vitamin türüdür. Raboklavin olarak da bilinen B2 vitamini vücutta depolanan bir vitamin olmadığı için düzenli olarak tüketilen besinlerden günlük alınmalıdır. Dışarıdan vücuda alınan B2 vitamininin fazlası idrar yolu ile dışarı atılır. Enerji için oldukça faydalı olan B2 vitamini doğal yollardan tüketilen besinler ile kolaylıkla vücuda alınabilir. 




Hem bitkisel hem de hayvansal gıdalar B2 vitamini açısından zengin içeriğe sahiptir. B2 vitamini vücutta birçok fonksiyon için faydalıdır. Şeker oranını dengeler, yağ ve amino asitlerin kullanılmasına yardımcı olur, yaşlanma sürecini yavaşlatır ve serbest radikaller ile mücadele etmeyi sağlar.

Günlük B2 vitamini eksikliği belirtileri

B2 vitamini metabolizmanın fonksiyonel olarak çalışması için gerekli olan vitaminlerden biridir. Vücutta yaşanan B2 vitamini eksikliği nedeniyle protein, yağ ve karbonhidrat emilimi engellenir. B2 vitamini eksikliği nedeniyle sindirim problemleri yaşanabilir. 

Özellikle mide ile alakalı problemler açığa çıkar. B2 vitamini eksikliğinde gözlerde kanlanma, yanma oluşur. Ayrıca ağızda da yanma gibi şikayetler açığa çıkar. Boğaz, dil ile de ilgili problemler yaşanabilir. Saç renginde matlık, ciltte oluşan kırışıklıklar, katarakt, böbrek üstü bezlerinde fonksiyonel bozukluklar B2 vitamini eksikliği sebebiyle ortaya çıkabilir.

B2 vitamini eksikliği nedeniyle ağız ve dilde meydana gelebilecek yaraların mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Aksi takdirde bu yaralar psikolojik ve dermatik sorunlara yol açabilir. Bu şikayetler daha pek çok hastalığın belirtisi olabileceği için kesin tanı için mutlaka doktora başvurulması gerekir.

Günlük ne kadar B2 vitamini alınmalıdır?

  1. 6 ay bebekler 0.3 mg
  2. 7-12 ay bebekler 0.4 mg
  3. 1-3 yaş arası çocuklar 0.5 mg
  4. 4-8 yaş arası çocuklar 0.6 mg
  5. 9-13 yaş arası çocuklar 0.9 mg
  6. 14-18 yaş arası erkekler 1.3 mg
  7. 14-18 yaş arası kızlar 1 mg
  8. 19 yaş üzeri erkekler 1.3 mg
  9. 19 yaş üzeri kadınlar 1.1 mg
  10. Hamilelik döneminde 1.4 mg
  11. Emzirme döneminde 1.6 mg



B2 vitamini faydaları
  • B2 vitamini genel vücut sağlığı için önemli rol oynayan vitaminlerden biridir. Sağlık açısından bazı faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;
  • B2 vitamini enerji üretimi için faydalı bir vitamindir.
  • B2 vitamini oksijen üretiminde yardımcı olur. Vücutta dolaşımın artmasını sağlayarak oksijen oranını arttırır. Antikor ve kırmızı kan hücre üretimi için B2 vitamini mutlaka gereklidir.
  • B2 vitamini organ gelişimi, büyüme, bağ dokusu, bağışıklık sistemi, cilt sağlığı, sinir sistemi gibi pek çok alanda faydası vardır. Saçların, tırnakların ve cildin daha sağlıklı bir yapıda olmasını sağlar.
  • Troid sağlığını koruyan bir vitamindir. Baş ağrısı, katarakt, akne, egzama, dermatit, romatoid artrit gibi birçok hastalığa karşı koruyucu etkisi vardır.
  • Sinir sistemini koruyan özelliği bulunmaktadır. Alzheimer, epilepsi, anksiyete, uyuşukluk gibi sinir sistemi ile alakalı hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Beraberinde B6 vitamini de kullanılırsa Karpal Tünel Sendrom hastalığının tedavi sürecinde etkili olur.
  • Gebelik sürecinde A vitamini ile birlikte alınması önerilen bir vitamindir.
  • Astım ve bronşit hastalıklarına karşı fayda sağlar.
  • Vücudu kanser hastalığına karşı korur. Oluşan kanserin yayılmasını önler.
B2 vitamini içeren besinler
B2 vitamini neredeyse tüm besin maddelerinde bulunan nadir vitaminlerden biridir. Düzenli olarak günlük beslenme programı ile vücuda kolaylıkla alınabilir. B2 vitamini içeren bazı besinleri şu şekilde sıralayabiliriz;

➤Peynir: Peynir B2 vitamini bakımından zengin içeriğe sahip olan bir hayvansal üründür. 100 gr peynir ortalama olarak 1.38 mg B2 vitamini barındırmaktadır.

➤Badem: Badem de B2 vitamini bakımından iyi bir kaynaktır. 100 gr badem 1.10 mg B2 vitamini içerir.

➤Yumurta: 100 gr yumurta ortalama olarak 0.51 mg B2 vitamini içermektedir.

➤Mantar: Mantar yine B2 vitamini bakımından zengin içeriğe sahip olan besinlerden biridir. 100 gr mantar ortalama olarak 0.49 mg B2 vitamini içerir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg