Translate

13 Aralık 2018 Perşembe

D Vitamini Zehirlenmesi Hakkında Önemli Bilgiler



D Vitamini Zehirlenmesi Hakkında Önemli Bilgiler,D Vitamini Zehirlenmesi Hakkında İlginç Bilgiler,D Vitamini Zehirlenmesi Tedavi Süreci,D Vitamini Zehirlenmesi Nedenleri,D Vitamini Zehirlenmesi Belirtileri,Kanda D vitamini oranını yükselmesi Hakkında Bensaglik olarak sizler için araştırdık;Makaleyi sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz............

D vitamini zehirlenmesi, insanlarda kolay kolay görülmeyen ancak olduğu zamanda ciddi olan bir durumdur. Modern zamanda yüksek dozda D vitamini alınımı görülen bir çeşit sağlık problemidir. Yüksek seviyelerdeki kalsiyuma yüksek seviyelerdeki D vitamini sebep olmaktadır. Bu kalsiyumun çok fazla yükselmesi de dokuları, kemikleri ve diğer organları da etkilemektedir. Eğer tedavisi yapılmazsa kemik kaybına, böbrek hastalıklarına ve yüksek kan basıncına yol açmaktadır.

D Vitamini Zehirlenmesi Nedenleri Nelerdir?

Doğanın ve insanların dengelerini bozmak için gıda ve ilaç sanayisini getirerek, insanlarda D vitamini eksikliği olduğuna inandırıp vitamin ilaçları ve D vitamini dopingi olan yiyecekleri yemeye sürüklüyorlar. İşte bu noktada ortaya D vitamini zehirlenmesi çıkıyor. Bağırsakların kolayca emmesi için aşırı miktarda D vitamini ile doldurulan ilaçlar ve gıda ürünlerini kontrolsüz olarak alan insanların vücudunda anormal seviyede D vitamini birikebilir. Çünkü suda çözülemeyen D vitamini idrarla dışarı atılamıyor. Böyle olunca da ortaya bazı belirtiler çıkmaya başlıyor.

Başka bir D vitamini zehirlenmesi de aşırı dozda alınmasının yanında çeşitli faktörlerden de etkilenmektedir. Kalp hastalıkları ve yüksek kan basıncı tedavisinde kullanılan bazı ilaçlarda kanda D vitamini oranını yükseltebilir. D vitamininin yetişkinlerde alınması günlük alınması gereken 600 IU’dur. Ancak bazı kardiyovasküler ve diyabet hastalarının tıbbı tedavisinde kısa bir üre için D vitaminini yüksek dozlarda verebilir. Bu birkaç ay kullanılan yüksek dozdaki D vitamini de zehirlenme yapabilir. Histoplasmoz, sarkoidoz, tüberküloz, böbrek hastalığı ve karaciğer hastalığında alınan yüksek dozdaki D vitamini takviyeleri de D vitamini zehirlenmesine yol açabilir.

D Vitamini Zehirlenmesi Belirtileri

Kalsiyum seviyesinin yükselmesine neden olan D vitamininin vücutta aşırı bulunması neden olabilir. Çünkü vücudun dengesi bozulunca kalsiyum çökeltisi oluşabilir hatta kontrolden çıkabilir. Tıp dilinde bu durum hiperkalsemi olarak adlandırılmaktadır. 

D vitamini zehirlenmesi; iştah kaybı, yorgunluk, baş dönmesi, mide bulantısı, kas zayıflığı, aşırı susama ve idrara çıkma, kilo kaybı, sinirlilik, kabızlık, vücutta susuzluk, kalp ritimleri, yüksek kan basıncı ve kulakta çınlama gibi belirtiler oluyorsa vakit kaybetmeden acilen bir hekime görünmelisiniz. Aksi takdirde D vitamini zehirlenmesi aşırı kemik kaybına, böbrek yetmezliğine, böbrek hasarına, böbrek taşına, yumuşak dokularda ve arterler de kireçlenmeye ve değişik kalp ritimlerine sebep olmaktadır.

D Vitamini Zehirlenmesi Tedavi Süreci

Doktorunuz büyük ihtimalle D vitamini alımını durdurmak isteyecektir veya diyetinizde bulunan kalsiyum oranı yüksek olan gıdaları azaltmanızı isteyecektir. Bazı durumlarda bifosfonatlar ve kortikosteroidlerde kemiklerde kalsiyum salınımı baskılayabilir. D vitamini düzeyleriniz normale dönünceye kadar doktorunuz değerlerinizi izleyecektir. Ayrıca D vitamini ilaçlarınızın bırakılması gerekiyorsa b durum hastanede bakım alayında tutulması şeklinde gerçekleşmektedir.

D vitamini zehirlenmesi görüldüğü üzere genellikle ilaç kullanan kişilerde ortaya çıkan bir durumdur. Normal beslenen kimselerin başına böyle bir durum geldiği görülmemiştir. Bu sebeple D vitamini ihtiyacınızı gıdalardan karşılamak en doğru tercih olacaktır. D vitamininin hangi yiyeceklerde bulunduğuna dair araştırmalar yapmak sizin yararınıza olacaktır. Bu nedenle örnek verecek olursak, D vitamini ilacı alana kadar peynir yerseniz sizin açınızdan daha iyi olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg