Gebelik Haftaları Hakkında Önemli Bilgileri,Gebelik Haftaları Hakkında İlginç Bilgileri,Gebelik Haftalarında Anne,Bebeğin Yaşadığı Değişimler,Baba adayından gelen sperm ile buluşması sonucu,anne adayının bedeninde birçok değişim yaşanmaya başlarmı,Döllenen embriyo rahim içine ilerleyecek,Ruh halinde değişimler yaşanabilir,Bebeğin gelişimine destek vermek için folik asit kullanmaya başlamak Konularını Bensaglik.Blogspot olarak sizler için araştırdık;Makaleyi sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz.......
Gebelik, anne adayının yumurtalıklardan atılan yumurtanın, baba adayından gelen sperm ile buluşması sonucu oluşur. Bu buluşma sonucu oluşan embriyonun gelişimi ile beraber anne adayının bedeninde birçok değişim yaşanmaya başlanır.
Rahim içine konumlanan bebeğe ilk 8 hafta embriyo adı verilir, 8 haftadan sonra ise rahim içindeki bebek fetus olarak tanımlanır. Gebeliğin 8. Haftası tamamlanana kadar olan döneme’’embriyonik dönem’’ 8. Haftadan sonra gelen dönemlere ise ‘’fetal dönem’’denir.42 hafta gebelik süreci tamamlanıncaya kadar anne adayının vücut yapısında inanılmaz mucizevi değişimler yaşanır. Normalde gebelik dönemi, son adet tarihinden itibaren 40 hafta kadar sürer. Ancak bu süre bazen 38 haftada sonlanabilir, bazen de 42 haftaya kadar uzayabilir.
Gebelik Haftalarında Anne Ve Bebeğin Yaşadığı Değişimler
Gebeliğin 1. Haftası: Gebeliğin ilk haftası aslında henüz hamileliğin başlamadığı bir dönemdir. Kadın 28 günde bir adet gördüğünden dolayı, geciken adet ile gebelik şüphesi oluşur. Kadında döllenme en son adet tarihinden itibaren gelen 15 gün süre içinde gerçekleşir. 15 gün sonunda yumurtlama gerçekleştiğinde döllenme oluşur ve bebeğin anne bedenine konumlanması 4 haftayı bulur. Dolayısı ile de aslında ilk 4 hafta anne bedeninde henüz bebek yoktur.
Gebeliğin 2. Haftası: Gebeliğin 2. Haftasında henüz gebe olduğunuzu bilmiyor olabilirsiniz. Anne bedeninde aslında çok büyük değişimler yaşanıyor, fakat annenin bu değişimlerden haberi yok. Beklediğiniz adet dönemi oluşmadı, hormonlarınız mükemmel çalışıyor ve vücudunuz gebelik için hazırlanıyor.
Gebeliğin 3. Haftası: Anne bedeninde konumlanan embriyo henüz nokta kadar ve rahim içine yerleşmeye başladı. Fizyolojik olarak gebelik olmasa da biyolojik olarak gebelik süreci başlamış durumda. Döllenen embriyo rahim içine ilerleyecek ve anne bedeninde progesteron hormonu üretimi başlayacak. Progesteron hormonu her gebelik haftasında daha fazla artacak. Normalde vücut progesteron hormonu üretmekte, ancak gebelik sürecinde üretim daha fazla olmaktadır.
Gebeliğin 4. Haftası: Bedeninize konumlanan mucize varlık 1 mm den daha ufaktır. Henüz hamile olduğunuzu bilmiyor olabilirsiniz. Bu haftanın sonunda beklediğiniz adet dönemi büyük ihtimalle gerçekleşmeyecektir. Adet gecikmesi nedeni ile gebelik testi yaptırmak için en uygun dönem bu dönemdir. Şayet gebelik oluşmuş ise;
- Yorgunluk,
- Göğüslerde hassasiyet
- Bel ağrısı
- Uyku hali
- Ruh halinde değişimler yaşanabilir.
Gebeliğin bu haftalarından itibaren mide bulantısına maruz kalabilirsiniz. Mide bulantısı daha çok 6. Haftadan itibaren başlar ve 14. Haftaya kadar devam eder.
Gebeliğin 6. Haftası: 6. Hafta gebelikte bedeninizdeki bebeğinizin boyu 6 mm kadar olacaktır. Bu hafta itibari ile doktor muayenesinde bebeğin kalp atışı takip edilebilir. Bebeğin el ve ayakları, çenesi, akciğeri, damağı ve burnu oluşum sürecinde olacaktır.
Bu haftaya kadar 1-2 kilo kadar almış ya da henüz hiç kilo almamış olabilirsiniz. 6. Hafta gebelikte göğüslerinizde şişlik ve göğüs uçlarınızda renk farklılığı olabilir. Bu durum gebeliğin yaygın belirtilerindendir. Ayrıca mide yanması problemi ile de karşı karşıya kalabilirsiniz.
Gebeliğin 7. Haftası: 7. Hafta gebelikte bedeninizdeki miniğin uzunluğu 7 mm kadar olacaktır. Bu hafta itibari ile artık bebek 2 kat daha fazla gelişecektir.
Gebeliğiniz henüz dışarıdan fark edilecek boyutta değildir. Siz yoğun bir şekilde sabah bulantılarına maruz kalıyor olabilirsiniz.
Gebeliğin 8. Haftası: Bedeninizdeki bebek bu hafta yaklaşık 15 mm kadar olacaktır. Artık bebek büyük bir hızla gelişmeye başlayacaktır.
Sizinde kıyafetleriniz hafif sıkmaya başlamış olabilir. Bebeğinizin bedeninizde kapladığı alan büyüdükçe siz de derinden etkileneceksiniz. Mide bulantılarınız henüz devam ediyor olabilir ve bu nedenle belki kilo kaybı bile yaşamış olacaksınız.
Gebeliğin 9. Haftası: 9. Hafta gebelikte bedeninizdeki bebek 25 gr ağırlığında ve 2,5 cm uzunluğunda olacaktır. Bebeğin küçük kasları yavaş yavaş oluşmakta, kol ve bacak hareketleri daha aktifleşmektedir.
Belki hayatınız boyunca bu denli değişim yaşamadınız. Şayet ilk bebeğinize gebe iseniz olup biten değişimleri şaşkınlık ile izliyor olabilirsiniz. Bu hafta sizde aşırı yorgunluk hissi oluşabilir.
Gebeliğin 10. Haftası: Bebeğiniz bu hafta 2,7 cm uzunluğunda ve 27 gr ağırlığında olacaktır. Hayati organları her geçen gün gelişiyor.
Bu haftadan sonraki doktor muayenesinde bebeğinizin kalp atışını rahatlıkla duyabilirsiniz. Rahminiz her geçen gün büyüyor ve size zor anlar yaşatıyor olabilir.
Gebeliğin 11. Haftası: Bebeğiniz bu hafta yaklaşık ufak bir mandalina kadar oldu. Anne bedeninde saç kökleri ve tırnakları oluşmaya başladı. Şayet bedeninizde kız bebek taşıyorsanız bebeğin yumurtalıkları bile oluşmaya başladı.
Sizinde bulantılarınız azalmış olmalı. Bu durumda bir iştah patlaması yaşayabilirsiniz. Henüz bulantılarınız geçmemiş ise 1-2 haftaya kadar ortadan kaybolacaktır. Gaz ve kabızlık problemi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu nedenle bol su ve lifli gıdalar tüketmeye özen göstermelisiniz.
Gebeliğin 12. Haftası: Bu hafta bebeğiniz ortalama 5 cm uzunluğunda ve 15 gr kadar olacaktır.
Sizin de rahminiz karnınıza doğru büyüyor olacaktır. Mide yanması ve bulantılarınız hala devam ediyor olabilir. Bazı cilt sorunları ve vajinal akıntı bu haftalarda söz konusu olabilir.
Gebeliğin 13. Haftası: Bu hafta bedeninizdeki bebek yaklaşık 7 cm ve 28 gr ağırlığında olacaktır. Her geçen gün hızla büyümeye devam ediyor.
Siz, ilk dönem sıkıntılarını atlatmış olabilirsiniz. Ya da bu sıkıntılar kısa bir süre daha devam edecektir. Bu haftaya kadar yaklaşık 2-3 kilo almış olabilirsiniz.
Gebeliğin 14. Haftası: Bebeğiniz bu hafta 40 gr ağırlığında ve 9 cm uzunluğunda olacaktır. Artık bebek plasentadan besleniyor ve bazı kas hareketlerini gerçekleştiriyor.
Kendinizi oldukça enerjik hissedebilirsiniz. Bulantılardan kurtuldunuz, derin bir nefes alma zamanı geldi ve artık kokular da sizi eskisi kadar rahatsız etmiyor.
Gebeliğin 15. Haftası: Bu hafta bebeğiniz 10 cm uzunluğunda ve 70 gr ağırlığında olacaktır. Artık yüz hatları daha belirgin. Eğer ultrason muayenesine girerseniz net olarak bir görüntü elde edebilirsiniz.
Gebelik hormonlarına bağlı olarak oldukça zor anlar yaşıyor olabilirsiniz. Mide bulantılarını geride bıraktınız, ancak diş ve dişeti sorunlarına maruz kalmış olabilirsiniz.
Gebeliğin 16. Haftası: Bu hafta bebeğiniz 12 cm uzunluğunda ve 100 gr ağırlığında olacaktır. Hareketleri eskiye bakarak daha güçlü olacak ve inanılmaz ama bedeninizde sizi duyabilecek bir bebeğiniz var.
Artık beliniz tamamen ortadan kaybolmuş olabilir. Gebe olduğunuz da dışarıdan kolaylıkla fark edilecek boyutlara ulaştı. Yaklaşık olarak 3-4 kilo kadar almış olabilirsiniz.
Gebeliğin 17. Haftası: Bu hafta mucize yolculuğa büyü hızla devam eden bebeğiniz yaklaşık 140 gr ağırlığında ve 14 cm uzunluğuna ulaşmıştır. Kalbini, beyni kontrol edebiliyor. Kalp atışları henüz ritimsiz devam ediyor.
Bu haftalarda kilo artışı hızlı bir şekilde gerçekleşiyor olabilir. Canınız devamlı bir şeyler yemek isteyebilir. Bebeğinizin yağ dokusu oluştukça daha çok enerjiye gereksinim duyabilirsiniz.
Gebeliğin 18. Haftası: Bebeğiniz hızla büyümeye devam ediyor. Bu hafta yaklaşık 15 cm uzunluğunda ve 160 gr ağırlığında olacaktır. Bebek kalp ile alakalı bir sorun yaşıyorsa bu hafta doktor muayenesinde bu sorun tespit edilebilir.
Rahminiz göbeğinizin altına konumlandı ve size oldukça acı veriyor olabilir. Bedeninizdeki bebek ve karnınız artık daha fazla büyümeye başlayacak.
Gebeliğin 19. Haftası: Bu hafta bebeğiniz 17 cm uzunluğunda ve 200 gr ağırlığında olacaktır. Artık bebeğinizin vücudu krem kıvamında bir madde ile kaplanacak ve bu madde bebeğinizi koruyacaktır. Bebeğiniz artık daha hareketli, tekme ve takla atabiliyor.
Göğüs ucunuz koyu kahverengi bir renk alacak ve gebelik ilerledikçe bu renk değişikliği yaşanan alan daha da genişleyecektir. Özellikle geceleri bacaklarınıza giren kramp ile zor anlar yaşayabilirsiniz.
Gebeliğin 20. Haftası: Bu hafta bebeğiniz yaklaşık 18 cm uzunluğunda ve 250 gr ağırlığında olacaktır. Bebeğinizin yaşamını sürdürebilmesi için beyin gelişimi devam ediyor. Ayrıca tat alma, duyma ve dokunma refleksleri gelişiyor.
Bu hafta itibari ile gebeliğinizin yarısına ulaşmış durumdasınız. Bedeninizdeki miniğin hareketlerini artık rahatlıkla fark ediyor olmalısınız. Bu haftalarda cildinizde bazı değişimler yaşamanız söz konusu olabilir.
21. hafta gebelik: Bedeninizde can bulan bebeğiniz bu hafta 23 cm uzunluğunda ve 300 gr ağırlığında olacaktır. Bebeğinizin kalp kası daha da gelişmiş olacak. Ancak büyümesi biraz yavaşlayacaktır.
Esnek bir vücut yapısına sahip değilseniz muhtemel çatlaklar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu çatlakları giderici henüz bir formül yok, ancak bazı krem ve losyonlardan yardım alabilirsiniz.
22. hafta gebelik: Yolculuğunu sürdüren bebeğiniz bu hafta yaklaşık 26 cm uzunluğunda ve 400 gr ağırlığında olacaktır. Cildi artık şeffaflıktan kurtuluyor ve beyaz bir renk alıyor olacaktır. Bebeğinizin gelişimi için gerekli olan yağ depolama işlemi başladı. Bebeğiniz artık aydınlık ve karanlık kavramlarını ayırt edebiliyor.
Bu hafta rahminiz göbek çukurunuzun üzerine çıkmış durumda. Ancak karnınız hareketlerinizi kısıtlayacak büyüklüğe ulaşmadı. Hala mide ekşimesi yaşıyorsanız yediğiniz ve içtiğiniz gıdalara dikkat etmelisiniz.
23. Hafta gebelik: Bu hafta bebeğiniz yaklaşık 28 cm uzunluğunda ve yarım kilo ağırlığında olacaktır. Henüz konumlandığı yerde rahatça hareket edebiliyor. Bu hafta bedeninizde gerçekleşen hareketleri daha fazla hissedebilirsiniz. Çünkü bebeğiniz her geçen gün daha da güçleniyor.
Bu hafta göbeğinizin altına doğru inen bir çizgi fark edebilirsiniz. Bacaklarınızda ödem oluşabilir. Bu nedenle aşırı tuzlu yemekten kaçınmalısınız.
24. hafta gebelik: Bebeğiniz 30 cm uzunluğunda ve 600 gr ağırlığında olacaktır. Bebeğinizin kas ve kemik yapısı hızla gelişiyor ve doğum gerçekleşene kadar devam edecektir. Bebeğiniz artık sizi daha net işitmeye başladı.
Göbek deliğiniz dışarı doğru fırladı mı? Telaşlanmayın doğum gerçekleştikten sonra göbek deliğiniz eski yapısını alacaktır.
25. Hafta gebelik: Bu hafta bedeninizde minik varlık 35 cm uzunluğunda ve 700 gr ağırlığında olacaktır. Bebeğinizin buruş buruş olan cildi yavaş yavaş pürüzsüz bir hal almaya başladı. Artık bebeğinizin yüzü aynı yeni doğmuş bebeğin yüzü gibi.
Gebeliğe başlamadan önce hemoroid sorunu yaşamışsanız, bu sorun bu haftalarda tekrar açığa çıkabilir ve canınız çok yanabilir.
26. hafta gebelik: Bebeğiniz bu hafta 37 cm uzunluğunda ve 850 gr ağırlığında olacaktır. Gözleri artık açılacak ve bebeğiniz ışığa karşı daha duyarlı olacak.
Uyumakta güçlük çekiyor olabilirsiniz. Bebeğiniz eskisinden daha büyük ve daha aktif. Onun hareketli olması sizi sıkıntıya sokabilir.
27. hafta gebelik: Bebeğiniz 27. Hafta itibari ile yaklaşık 38 cm uzunluğunda ve 875 gr ağırlığında olacaktır. Bu hafta anne bedenindeki bebek için oldukça önemli bir haftadır. Çünkü net olarak annesinin sesini duyuyor ve tanıyor olacaktır.
Rahminiz daha büyük, neredeyse göğüs kafesinize ulaştı. Bu durumda nefes almakta zorluk yaşayabilirsiniz. Nefes darlığı nedeni ile uyuyamıyorsanız kendinize yatmak için en doğru pozisyonu belirleyin ve yastık sayınızı arttırın.
Gebeliğin 28. Haftası: Bedeninizde can bulan bebeğiniz bu hafta ortalama 40 cm uzunluğunda ve 1 kilo ağırlığında olacaktır. Bebeğiniz gelişiminin büyük bir kısmını tamamlamış durumda. Bebeğiniz sabırsızlanır ve bu haftalarda dünyaya gelirse büyük ihtimalle hayatını sorunsuz sürdürebilir.
Siz bu son üç aylık gebelik döneminde oldukça sıkıntılı anlar yaşayabilirsiniz. Bu haftalarda soğuk algınlığına maruz kalmamaya özen göstermeli ve mümkün olduğunca C vitamini içeren gıdalar tüketmelisiniz. Bu hafta bebeğiniz oldukça büyüyecek, sizinde sırt ağrılarınız artacaktır.
Gebeliğin 29. Haftası: Bedeninizde gelişimini büyük bir hızla sürdüren bebeğiniz bu hafta itibari ile 41 cm uzunluğunda ve 1,150 gr ağırlığında olacaktır. Bebeğiniz oldukça hareketli ve yaptığı hareketli. Ancak bebeğin hareketli olması sağlıklı olduğunun bir göstergesidir.
Bu haftalarda karnınızda aşırı kaşıntı hissi hissedebilirsiniz. Oluşan kaşıntıları hafifletmek için E vitamini içerikli kremler kullanmalısınız. Bu kremler kaşıntıyı hafifleterek sizi rahatlatacaktır.
Gebeliğin 30. Haftası: Bebeğiniz bu hafta 41 cm uzunluğunda ve 1320 gr ağırlığında olacaktır. Bebek büyüdükçe konumlandığı yerde hareket kısıtlaması yaşayacak ve rahimde bulunan sıvının miktarı azalacaktır.
Bu haftalarda daha fazla ağırlaştınız ve hareket etmekte güçlük yaşıyor olacaksınız. Neredeyse 9-10 kilo kadar almış olmalısınız. Mide yanması ve uykusuzluk tavan yapmış size zor anlar yaşatıyor olacaktır.
Gebeliğin 31. Haftası: Bebeğiniz bu hafta 42 cm uzunluğunda ve yaklaşık 1,5 kilo ağırlığında olacaktır. Artık neredeyse doğum anına yakın kiloya sahip. Bebeğinizin beyin dalgaları her geçen gün gelişim gösteriyor ve bu durum uzun süre böyle devam edecek.
Solunum, sindirim ve boşaltım sisteminde zor anlar yaşanıyor olabilir. Ortalama 10-11 kilo kadar almış olmalısınız. Bedeninizdeki minik büyüdükçe göğsünüzde ağrı ve sıkışma yaşayabilirsiniz.
Gebeliğin 32. Haftası: Bebeğiniz hızla büyüyor, bu hafta yaklaşık 43 cm uzunluğunda ve 1700 gr ağırlığında olacaktır. Bu haftadan sonra gelen her hafta ortalama yarım kilo kadar alacaksınız. Aldığınız kiloların yarısı bebeğe geçecek. Bu demek oluyor ki bebeğiniz doğuma kadar iyice büyüyecek.
Doktor kontrollerinizi artık sıklaştırmalısınız. Midenizde yaşadığınız sıkıntılar geçen günlere oranla daha çok artacak. Bu durumu hafifletmek için sık aralıklar ile azar azar beslenmeye özen göstermelisiniz.
Gebeliğin 33. Haftası: Bedeninizdeki minik canlı bu hafta 44 cm uzunluğunda ve 2 kilo ağırlığında olacaktır. Bebek işitiyor, görüyor ve hissediyor. Bebeğinizin baş kısmı daha fazla büyüyor. Akciğer yapısı neredeyse gelişimini tam olarak tamamlamış pozisyonda. Cilt altındaki yağ dokusu kalınlaşıyor. Dünyaya geldiğinde bu yağ dokusu onun vücut ısısı için gerekli olacak.
Bu dönemde tek isteğiniz rahat bir uyku olabilir. Sık aralıklar ile tuvalete gitmekten ve bacaklarınıza giren kramplardan gece uykularınız sık sık bölünüyor olabilir. Ama sabretmeniz gerek, doğuma kısa bir süre kaldı.
Gebeliğin 34. Haftası: Bu hafta itibari ile bebeğiniz 45 cm uzunluğunda ve 2150 gr ağırlığında olacaktır. Bebeğin yağ katmanları her geçen gün gelişiyor. Akciğerleri ve merkezi sinir sistemi tüm hızıyla gelişimini sürdürüyor.
Bu haftalarda gözleriniz ile alakalı sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Özellikle gözyaşınızda artış olabilir. Daha duygusal ve eskiye göre daha alıngan olabilirsiniz. Bu gebelik hormonları ile alakalı olarak gelişen bir durumdur.
Gebeliğin 35. Haftası: Bebeğiniz bu hafta 46 cm uzunluğunda ve 2400 gr ağırlığında olacaktır. Bebeğinizin boyu hızlı bir şekilde uzuyor. Bu hafta ve gelecek haftalarda bebeğiniz hızla kilo almaya devam edecek. O kadar büyüdü ki bedeninizde hareket edecek yer bulamıyor.
Bebeğinizin kafası aşağı doğru indi ve rahminize baskı uyguluyor. Bu da sizin sık sık tuvalete gitmenize neden oluyor. Doğumun gerçekleşmesine çok kısa bir zaman kaldı, vakit buldukça egzersiz yapmalısınız.
Gebeliğin 36. Haftası: Bedeninizde can bulan bebeğiniz bu hafta 47 cm uzunluğunda ve 2,5 kilo ağırlığında olacaktır. Bu haftalarda bebeğinizin doğum anında zorlanmaması için kemik yapısı yumuşacık olacak, bu sayede doğum kanalından kolaylıkla çıkacaktır.
Bu haftalarda vakit buldukça dinlenmeye çalışmalısınız. Rahminiz ve karnınız oldukça genişlemiş ve sıkıntılı anlar yaşıyor olabilirsiniz.
Gebeliğin 37. Haftası: 37. Hafta gebeliğe ulaşan bebeğiniz yaklaşık 49 cm uzunluğunda ve 2850 gr ağırlığında olacaktır. Tüm hızıyla bedeninizde doğum için hazırlanıyor. Hala kilo almaya devam ediyor ve boyu uzuyor. Kapladığı alan ona dar geldiği için eskisi kadar hareket edemiyor olacaktır.
Bu haftalarda kendinize dinlenmek için daha çok zaman ayırmalısınız. Şayet bu haftada bebeğinizin pozisyonu ters ise muhtemel doktorunuz sezaryen kararı alacaktır.
Gebeliğin 38. Haftası: Bebeğiniz ortalama 50 cm uzunluğunda ve 3 kilo ağırlığında olacaktır. Geçen haftalara göre yağ depolama işlemi daha fazla gerçekleşiyor ve bebek yeteri kadar büyümüş durumda. Beyin ve sinir sistemi hala gelişimini sürdürüyor.
Vücudunuz doğum için hazırlıklarına devam ediyor. Bedeninizde süt üretimi gerçekleşmekte ve bebeğinizi beslemeniz için tüm hazırlıklar oluşum aşamasında.
Gebeliğin 39. Haftası: Bebeğiniz bu hafta itibari ile 51 cm uzunluğunda ve 3250 gr ağırlığında olacaktır. Bebeğiniz size merhaba diyebilmek için son hazırlıklarını tamamlıyor ve oldukça sabırsız. Eskisi kadar kilo almasa da beyin gelişimi şaşırtacak kadar gelişmeye devam ediyor. Cildinin pembemsi rengi artık beyaza dönüyor.
Uzun ve yorucu bir süreç geçirdiniz ve her an doğum yapabilirsiniz. Vücudunuzda fark ettiğiniz en ufak bir değişim bile doğumun bir belirtisi olabilir. Bu haftalarda kendinize çok dikkat etmelisiniz.
Gebeliğin 40. Haftası: Bebeğiniz ortalama 52 cm uzunluğunda ve 3500 gr ağırlığında olacaktır. Artık gerekli kiloya ve boy uzunluğuna ulaşmış halde ve hızlı bir şekilde kilo almaya ve uzamaya devam ediyor. Bebeğiniz artık her hali ile doğum için hazır.
40. hafta gebelik sürecine ulaşan bazı anne adayları bu hafta içerisinde doğum eylemini gerçekleştirebilmekte, bazı adaylar ise 1-2 hafta kadar daha beklemektedir.
Gebeliğin 41. Haftası: Bu hafta bebeğiniz 52-53 cm kadar ve 3600 gr ağırlığında olacaktır. Artık bebeğiniz doğum için her hali ile hazır, sadece o büyük günü bekliyor.
Bebeğiniz doğum için ne kadar hazır ise, sizin de bedeniniz o denli doğum için hazır. Çoğu gebelik 41. Haftaya ulaşmadan sonlanır. Gebeliğin çok az bir bölümünde doğum 41. Haftaya kadar uzamış olabilir. 41. Haftaya ulaştınız ancak hala doğum gerçekleşmemiş ise bu durum ‘’geç doğum’’ olarak tanımlanır.
Gebeliğin 42. Haftası: Hala doğum gerçekleşmemiş ise doktorunuz muhakkak bebeğinizi takip edecektir. Doğumunuz geciktiği için bedeninizdeki bebeğin tırnakları ve saçları daha uzun olacak.
Bu hafta siz bu gebelik döneminin sonsuza kadar süreceğini düşünebilirsiniz. Bebeğinizin bu haftaya kadar doğmaması sizi telaşlandırabilir. Emin olun ki gelecek hafta bebeğiniz kucağınızda olacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder