B3 Vitamini Eksikliği Hakkında Önemli Bilgiler,B3 Vitamini Eksikliği Hakkında İlginç Bilgiler,B3 Vitamini Barındıran Besinler,B3 vitamini Eksikliğinde Oluşan Sorunlar,B3 Vitamini Eksikliğinde Öne Çıkan Hastalıklar,B vitaminlerinin eksiklikleri gibi vücut işleyişinde sorunlara sebep olur Konularını Bensaglik olarak sizler için araştırdık;Makaleyi sonuna kadar okumalısınız...........!
B3 Vitamini eksikliği diğer B vitaminlerinin eksiklikleri gibi vücut işleyişinde sorunlara sebep olur. B3 vitamini (niasin) temel olarak kolesterolün düşürülmesi, kan sekeri düzeyinin korunması, hücrelerdeki genetik işleyişin sağlanması ve gıdalar yolu ile alınan yağın işlenmesine yardımcı olur, bununla birlikte vücutta enerji üretimi için gereklidir.
B3 vitamini eksikliğinde halsizlik, kas zayıflığı, iştah kaybı, sindirim sistemi bozuklukları ile ciltte enfeksiyonlara neden olabilir. B3 Vitamini 3 farklı formda bulunur; niyasin (nikotinik asit), nikotinamid, inositol hexanicotinate.
B3 Vitamini Eksikliğinde Öne Çıkan Hastalıklar,
Aşağıdaki hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde B3 vitamini kullanılabilir. Bu hastalıklardan birinden şikayetçi iseniz doktorunuzun da fikrini alarak B3 vitamini takviyesi kullanılabilir.
Yüksek kolesterol, osteoartrit, alzheimer, kan ve dolaşım bozukluğuna bağlı olarak gelişen kalp krizi, dikkat eksikliği ve hiperaktivite sorunları, damar sertliği, inflamatuar bağırsak sorunları, tip 1 diyabet, tip 2 diyabet, koku alma sorunları, tat alma sorunları, alkol bağımlılığı, multipl skleroz, romatoid artrit, araç tutmaları, baş dönmesi, uykusuzluk, katarakt, migren, akne, depresyon ve gut.
B3 vitamini Eksikliğinde Oluşan Sorunlar,
B3 Vitamini ve genel olarak B vitaminleri vücuda enerji sağladığı için B3 vitamini eksikliğinde halsizlik ve kaslarda güç kaybı en çok karşılaşılan göstergelerdir. Bunların dışında cilt problemleri ve sindirim sorunları ile birlikte alkol bağımlılığı da görülür. B3 vitamini gıdalar yolu ile alındığında fazlası toksik etkiye yol açmaz ve güvenli bir yoldur. Niyasin takviyesi kullanan kişilerin B3 vitaminini aşırı almamaları gerekir. Günlük B3 vitamini üst sınırı 35 mg dır. Aşırıya kaçılması durumlarında mide hassasiyeti, gaz, baş dönmesi, ağızda ağrı gibi belirtiler görülür. Fazla miktarda B3 vitamini alımı kalp rahatsızlığı bulunan kişilerde çarpıntıya neden olur. Takviye almadan önce mutlaka doktorunuz ile görüşün.
B3 Vitamini Barındıran Besinler:
Bu besinlerin bazıları yüksek miktarda yağ içerdiği için tüketilen miktara dikkat etmek gerekir.
Tavuk, ton balığı, hindi, sığır eti, kuşkonmaz, kuzu kıyma, kılçıksız buğday, somon balığı, brüksel lahanası, bezelye, taze fasulye, tatlı patates, yer fıstığı, karnabahar, soya sosu, patlıcan, ıspanak, brokoli, karides, domates, rezene, mısır, havuç, kavun, biber, kale marulu, pazı.
Bu besinleri tüketirken sizin sağlık koşullarınıza ve yaşınıza uygun olan B3 vitamini açısından zengin beslenme düzenini bir uzman yardımı ile oluşturabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder