40 Hafta Gebelik Hakkında Önemli Bilgiler,40 haftalık gebelik ve bebeğiniz,40 haftalık gebelik ipuçları,Gebeliğinizin 40. haftasında vücudunuzdaki değişiklikler,40 haftalık gebelik yaşanan sıkıntılar,Gebeliğinizin 40. haftasında Hazımsızlık ve mide yanması,Gebeliğinizin 40. haftasında İshal ve bulantı,Gebeliğinizin 40. haftasında Pelvik baskısı ve rahatsızlığı,Gebeliğinizin 40. haftasında Bacak krampları,Gebeliğinizin 40. haftasında Uyku zorluğu,Gebeliğinizin 40. haftasında Yorgunluk veya fazla enerji Hakkında Bensaglik Blogspot olarak sizler için araştırdık Makalenin devamını okumanı tavsiye ediyoruz....
40 haftalık gebelik, gebeliğin sonuncu haftasıdır. Bu hafta genellikle anne adayları yaklaşık 9 ay süren keyifli bir sürecin sonuna gelmişlerdir. Sonunda bekledikleri gün gelmiş ve bebeklerini kucağına almalarının zamanı gelmiştir. Anne adayları için beklemesi zor bir süreç sabırsızlıkla beklediği 40 haftanın sonu, ancak bazı durumlarda doğum 41 haftaya çıkabilir. Ama çoğunlukla normal olacaksa doğum 40 haftada meydana gelir.
40 haftalık gebelik ve bebeğiniz:
Bu haftaya kadar doğumunuz gerçekleşmediyse büyük bir ihtimalle bu hafta sonuna doğum yapmış olacaksınız. Bir kısım gebelikte 40 hafta olmasına rağmen doğum gerçekleşmez.
Bu oran %5 ten daha azdır. Bunlar sıklıkla ilk gebeliklerde meydana gelir. Bu hafta gebeliğinizin resmi olarak sonudur. Bebeğiniz muhtemelen 2.75-3.50 kilo arasında 47.5-55 cm arasındadır. (çoğu sağlıklı bebeğin büyüme oranları farklılık gösterebilir. Daha ufak veya daha büyük olabilir.) Kafasındaki kemikler daha birleşmemiştir.
Doğa annenin doğum esnasında normal doğum kanalından rahatça çıkabilmesini sağlama yöntemi. Artık rahimin dışında vücut ısısını korumak için derisinin alt kısmında gerektiği kadar yağa sahiptir. Tabi etrafını saran güzel elbiseler, kundak ve şirin battaniyeler yardımı ile.
Gebeliğinizin 40. haftasında vücudunuzdaki değişiklikler.
Vücudunuz bebeği doğurma anının geldiğini nasıl bilecektir?Hamilelerin yaklaşık yarısı 40 hafta sınırını geçmektedir. Ancak bebeğin doğacak gününün sonraki iki haftadaki bir gün olacaktır. Uzman doktorunuz 42 haftayı geçmesine beklemeyecektir. Gebeliğin boyunca tahmin etmediğiniz bir diğer gelişme suyumuzun gelmesidir. Başka söylemlere pek kulak asmayın, rahimden çok az bir su gelecektir.
40 haftalık gebelik ipuçları:
Birçok anne adayı bebeğini doğuramama gibi asılsız bir korkuya kapılırlar. Kilonuz kaç olduğu önemli değildir, önemli olan pelvisinizin boyutudur. Cenabı Allah her şeyin iyisini biliyor.
Her zaman yeni doğanların boyutları anneleriyle uyum göstermektedir. Tabi normalin altında bir kilonuz varsa kilolu bir bebeği taşıma ihtimalini oldukça düşüktür.Eğer gebeliğinizin boyunca abartarak yemeği çok fazla kaçırmadıysanız. Vajinanız ne yaptığını biliyor.
Mucizevi bir şekilde doğum sırasında esniyor ve sonrasında ise aynı şekilde kapanıyor. Gebelikte egzersiz hareketleri yapmak size doğumda yardımcı olacaktır. Bu durumda bebek bile ne yaptığını biliyor, daracık yerden geçmek için yumuşak başına şekil veriyor.
40 haftalık gebelik yaşanan sıkıntılar:
- Hazımsızlık ve mide yanması: En önce aklımıza gelen sıkıntı mide yanması ve hazımsızlık problemidir. Geceleri mide yanmasıyla uyanabilirsiniz. Yemeklerin ardından bir sakız çiğnemek bu durumu biraz hafifletecektir.
- İshal ve bulantı:Bağırsaklarınız hamilelik sırasında yıpranır bir yandan kabızlık bir yandan ishal yıpranmasına yardımcı olur.
- Pelvik baskısı ve rahatsızlığı:Bebeğinizin Rahim ağzına düşmüş ise rahatsızlık duygusu kalçalarınıza vuracaktır. Zamanınız kalmış ise sertifikalı bir gebelik terapisti ile bir mesaj programı uygulayın
- Bacak krampları Bacaklardaki acı veren kasılmalardaki niyeyse hiç kimse bilmiyor. Hamilelik ağırlığını bacaktaki ağrı olduğu bir tahmindir. Kramp girdiğinde hafif bir şekilde bileklerinizi ve topuklarınıza doğru kaldırmak yardımcı olacaktır.
- Uyku zorluğu:Bitkisel takviyeler veya herhangi bir yerde satılan uyku yardımcıları ne kadar cazip gelirse gelsin yardımcı olmaz. Bunun yerine eşinizden rahatlatıcı bir masaj isteyin.
- Yorgunluk veya fazla enerji:Bu hafta enerji seviyenizde değişiklik görebilirsiniz. Belki de bebeğinizin sevinci sizi çarpmış veya televizyon karşısına geçip istediğinizi yapmak arzusuna sahip olabilirsiniz. Bu durum sizi korkutmasın, iki ruh hali içinde olmanız gayet normaldir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder