Translate

28 Şubat 2019 Perşembe

Çift Rahimde Gebelik Hakkında Önemli Bilgiler




Çift rahimde gebelik, çift rahim gelişimi anne karnındayken olur. Dişi fetusun rahmi anne karnındayken iki tüp halinde oluşur. Fetusun büyümesiyle birlikte tüpler birleşir ve rahim oluşur. 

Bazen tüplerin birleşmemesi ve her birinin farklı bir boşluk oluşturmasıyla, çift rahim denilen durum yaşanır. Bu rahimlerin her birinde rahim ağzı bulunmaktadır. Bu durum toplumda oldukça nadir görülür. 



Çift rahimde gebelik normal gebelerde % 2-4 oranında görülen bir durumdur. Ancak kadınlar bunu belki de hiç fark edemez. Ancak karındaki kitlenin hissedilmesi, adet döngülerindeki ağrılar ya da aşırı kanamaların olması çift rahmin ultrasonla, MR, rahim filmi gibi tetkiklerle belirlenmesini sağlayabilir.

 Eğer herhangi bir belirtisi bulunmuyorsa, çift rahim tedaviyi gerektirmeyen bir sorundur. Ancak gebelikle ilgili bir doktordan destek alınmalı ve olası risklere karşı gereken önlemler ihmal edilmemelidir. Gebelik süresince anne adayının normal gebelere göre daha özenli takip altına alınması gerekir.

Çift rahimde gebelik nasıl olur?
Çift rahmi olan kadınlar genellikle normal bir yaşam sürebilir, cinsel hayatından sorun çıkmaz, gebeliği ve doğumunda sorun yaşanmaz. Ancak bazı etkenlerle kısırlık ve düşük gibi sorunlar yaşanabilir. 


Gebelikte erken doğum ya da bebeğin anne karnında anormal bir pozisyon alma gibi sorunlar yaşanabilir. Bu yüzden çift rahmi olan kadınların gebelikte sürekli olarak doktor kontrolünde olması tavsiye edilir. Bebeğin pozisyonu nedeniyle doğumda makattan gelme riski olduğundan, genellikle doğumun sezaryenle yapılması tavsiye edilir. 

Bu durumdaki kadınlarda gebe kalma sorunu yaşanıyorsa, gebe kalınmasına rağmen bu düşükle sonuçlanıyorsa, çift rahim cerrahi bir girişimle birleştirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg