Ağız kokusu için dua; Ağız kokusuna neden olabilecek durumlar aft (Ağız ülseri) genelikle dilin üzerinde damakta ve yanakların iç kısmında görülür. Aft kırmızılık ve beyaz kabarcıkla başlar ve acı verir.
Bazen protez dişler aft ta neden olur yada kişi stresliyse yorgunsa grip geçiriyorsa yani enfeksiyonlu bir hastalıkla mücadele ediyorsa ve sindirim problemleri,mide ağrıları ülserle ilgili olabilir bu gibi durumlar etki eder aft oluşmasına neden olarak ağız kokusuna sebebiyet veriyor. Kısacası aft ta ağız kokusuna neden olabilecek bir ağız hastalığıdır.
En önemlisi ise bütün bunları yaptıktan sonra hala devam ediyorsa ağız kokunu ve nefesinizi; Ortadan kaldırmak için bir nefeste bu salavatı şerifi 11 defa okuyunuz;
'' Allahümme Salli ve Sellim alen nebiyyil tahiri '' Duasını okuduktan sonra nefesinizin nahoş bir kokuyla dolduğunu fark edip ağzınızın ve yüreğinizin hafiflediğini göreceksiniz.
Ağız kokusu: İnsanı rahatsız eden kokudur; Aynı zamanda ağız kokusu hastalığına ''halitosis'' olarak da karşımıza çıkar. Bir çok duruma göre ağız kokusu kalıcı olabiliyor kişiler ne yapsa kokudan bir türlü kurtulamıyor. Çünkü ağzınızın yani dilde ve arkasında milyonlarca mikrop barınmaktadır bunlar aşırı bir kokuya neden olur çoğu kişide ağız kokusunu sebebi budur.
Ağzın sıcak ve nemli olmasında mikroplar daha çabuk büyümelerine neden olur fakat bu durumdan kurtulmanın yolu ağzımızı günlük üç kere fırçalayarak ve diş etlerini diş ipiyle temizleyerek dişlerin arasında kalan yiyeceklerden kurtularak ağız bakım suyuyla son damgayı vurarak ağız kokusundan kurtulmanızı büyük oranda sağlayacaktır.
Bir diğer ağız kokusuna sebep ocak hastalıklar diş çürüğü, hazımsızlık, şeker hastalığı, akciğer veremi, boğaz iltihabı, devamlı kabız ve ishal durumu ağız kokusuna neden olur.
Ağız kokusundan kurtulabileceğiniz bitkisel yöntemler;
- Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için ginseng ve sarımsak kapsülü kullanınız.
- Kurt pençesi, ahududu yaprağı, ada çayı, papatya çiçeği, nane deminden oluşan gargara yapabilirsiniz.
- On damla mira tentürünü, bir bardak sıcak su ekleyip, ağız gargarası yapınız.
- Bir yemek kaşığı ada çayını bir litre sıcak suyun içine atıp iki dakika kaynatıp beş dakika dem almasını bekleyip karışımı süzün daha sonra bir kaç damla mirsafi tentürünü ilave edin bu karışımı diş etlerine ve aftlı yerlere sürünüz.
- Meyan kökü bitkisini ezip şerbetini yaparak ağız kokusundan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
- İki tatlı kaşığı himalaya tuzunu ve oksijenli suyu eritip ağzınızdaki yaralı yerlere sürünüz.
- Ardıç tohumunu çiğnenmesi durumunda ağız kokularında kurtulabilirsiniz
- Sirkeyle balı karıştırarak içiniz.
- Kişnişi kaynatıp ister için ister yiyin
- Hindistan cevizini maydanozla yerseniz kokudan eser kalmaz.
- Ağzınızı ada çayı nane suyu ile çalkalayınız günlük nane sayesinde nefesine büyük bir ferahlık sağlamış olacaksınız.
- Aromatik nane yağıyla çalkalayınız yutulmamalıdır nane çayı içiniz ve nefesiniz ferahlığını sağlayınız.
- Bütün bunları yaptıktan ve uygulandıktan sonra koku devam ediyorsa ve alerjik durumlarda uygulamayı bırakıp doktorunuza danışınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder