Translate

10 Ocak 2020 Cuma

Adet Öncesi Akıntı Nedir ?





Adet Öncesi Ve Sonrası Akıntı, Adet Dönemi Sonrası Sarı Akıntı, Adet Öncesi Kahverengi Akıntı Nedir?

Kadınların her ay yaşadıkları adet dönemi öncesinde ve sonrasında görülen akıntı normal bir seyir olabildikleri gibi bazen önemli bir rahatsızlığın da habercisi niteliğinde olabiliyorlar. akıntıların rengi, kıvamı ve ne zaman geldikleri dikkate alınmalı ve sıkça tekrarlayan akıntılar için mutlaka gereken önlemler alınmalı. Bazen kötü kokuları ile kadınların kabusu haline gelen akıntılar, aynı zamanda birçok enfeksiyonun da habercisi olabilirler. Çamaşıra bulaşmaları ve kötü kokuları ile kadınları psikolojik olarak da etkileyen akıntıların nedenlerini bilmek oldukça mühim.

Adet Öncesi Akıntı Nedir?




Adet öncesinde görülen az miktarda akıntı hemen hemen tüm kadınlarda görülebilir. Oldukça normal kabul edilen bu akıntılar, rahim boynu ve bezlerinin ürettiği bir sıvıdır. Bu akıntı ile vajina duvarı eski hücrelerinden arınır. Böylelikle vajina içi temizlenmiş olur. Normal olan vajinalakıntılar; süt renginde, şeffaf, hafif yoğun ve esnek bir özelliğe sahiptirler. Akıntılar kokusuz olur ve genel olarak yanma ve kaşınma yapmaz.


Adet öncesi akıntı, oluşması bir miktar vajinal akıntı yada salgı oldukça normal olan bir durum olmaktadır. Neredeyse bütün bayanların adet döngüleri öncesinde akıntı oluşur. Bu akıntı, vajinanın içerisinde bulunan rahim boynu ve rahim bezeleri tarafından üretilen sıvıdan başka bir şey olmamaktadır. 

Bu sıvı oldukça önemli bir amaca hizmet etmektedir. Vajinadan ne zaman bir akıntı oluşursa vajina duvarını saran eski hücreleri de kendisiyle birlikte götürmektedir. Bu şekilde sıvı vajinanın içinin temiz ve sağlıklı olmasına yardımcı olur. 


Normal vajinal akıntısı genel olarak şeffaf yada süt beyazı renginde olur ve lastik gibi esnektir biraz da yoğun kıvamdadır. Adet önce su vajinal akıntı kokusuzdur ve akıntıyla birlikte kaşınma yada yanma hissi oluşmaz. Fakat normal akıntının rengi ve yoğunluğu adet döngüsü esnasında bazı değişiklikler gerçekleşebilir. Aslında birçok kadın adet döngüsü öncesinde akıntılarında bir artış gözlemlenir.

Adet öncesi akıntı normaldir, akıntının rengi beyazdır ve renksiz yada şeffaf olabilir. Bazı kadınlar için yumurtlama dönemi esnasında akıntı biraz daha yoğun olur. Ama genel olarak kadınlarda ara sıra beyaz lekeli olabilen berrak ve esneyen akıntıları da bir artış olduğunu gözlemlemektedir. Yumurtlama esnasında östrojen oranı vücutta artar ve rahim kısmı bezelerinin berrak ve sulu olan bir sıvı salgılamasına neden olur. Adet döneminden önce adet döngüsünün sonrasında adet döngüsünün başlangıcında oluşan beyaz akıntı oldukça normal bir akıntıdır.

Adet öncesi akıntı, beyaz akıntıyla oluşan kaşıntı mantar enfeksiyonunun belirtisi olmaktadır. Diğer taraftan kahverengi akıntı birçok hastalığın işareti olmaktadır. Çoğu zaman adet öncesi akıntı var olmasıdır. Bu hücrelerin var olmasının sebebi eski kan hücrelerinin var olmasıdır. Adet dönemi öncesi gelen kahverengi akıntı genel olarak aylık adet döngünüzün başlayacağına işaret etmektedir. Kahverengi akıntı başka şeyler anlamına da gelmektedir. 


Bazı zamanlarda adet dönemi öncesi kahverengi akıntı fetüsün endometriyum dokusuna yerleştiğinde dolayı oluşan kanama implantasyon kanamasından meydana gelebilir. Olağan adet döngüsünde beliren adet dönemi başlangıcında böylesi bir kahverengi akıntı yada lekelenme görürseniz bu gebeliğin erken belirtisi olmaktadır. Hamilelik belirtisi olarak adet dönemi öncesinde gelen akıntıdan endişesi olan kişiler implantasyon kanamasının gerçekleşmesinde adet döneminden bir hafta kadar önce kahverengi akıntıya neden olabileceğini akılda tutulur. Doğum kontrol hapları kullanan bayanlarda adet döneminden önce kahverengi akıntı meydana gelebilir.


Bu makalede anlatılan adet öncesi akıntı, şimdiye kadar normal ve anormal olan adet dönemi öncesi vajinal akıntı arasındaki farkı anlamış olmanız gerekir. Öyleyse adet döngüsünün gerçekleşmesinden önce normal akıntı oluşuyorsa endişelenmek için bir neden olmayacaktır. Fakat akıntı miktarında, akıntı renginde ve kokusunda herhangi bir değişim gözlemlendiğinde o vakit olabildiği kadar erken jinekologunuzu görünmez gerekir. Böylesi anormal akıntının tedavisi altta yatan nedenlere.


Adet Öncesi Kahverengi Akıntı Nedir?


Şeffaf ve süt rengindeki akıntı yerine kahverengi bir akıntı gördüyseniz bu; adet döngünüzün başladığının bir işareti olarak kabul edilir. Fakat bazı durumlarda bu kahverengi akıntılar başka bir belirti de gösterebilir. Eğer polipiniz var ise bu polipler kahverengi kanamalara sebep olarak varlıklarını gösterebilirler. Polipler rahim boynunda ya da vajina duvarında bulunabilirler. Çoğu zaman iyi huylu olsalar da mutlaka böyle bir sıkıntı hissettiğinizde doktorunuza başvurmalısınız.
Bazı durumlarda ise adet öncesi meydana gelen kahverengi kanama, fetusun rahimde yerleşme sırasında oluşabilir. Normal şekilde süregelen adet dönemi başındaki kahverengi kanama erken gebelik belirtisi olarak sayılabilir.

Adet Sonrası Akıntıların Sebepleri Nedir?

Kadınlarda görülen vajinal akıntılar adet döngüsünün bir parçasıdır. Fakat akıntıların rengi, kokusu ve görüntüsü nedenlerinin araştırılması ve ayrıştırılması bakımdan oldukça büyük bir öneme sahiptir. Geciken adet döneminde adette ya da sonrasında kanlı akıntı görülmesi olasıdır. Bu akıntılar akıntının oluşmasını sağlayan mukoza ile ilişkilidir. Eski doku artıkları rahmin temizlendiği süreçte yeni doku oluşmaya başladığında bu şekilde akıntılar yaratabilir.

Adet Dönemi Sonrası Sarı Akıntı

Birçok şey sarı renkli kalın dokulu ve kötü kokulu akıntının sebebi olabilir. Eğer adet sonrası bu özelliklere sahip sarı bir akıntınız var ise bunun sebebi büyük bir ihtimalle vücudunuzda meydana gelen enfeksiyondur. Bu akıntılar ile beraber kötü koku, kaşıntı, şişme ve karın ağrısı gibi belirtiler de var ise mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
Sarı akıntının zararlı olmayan sebepleri de söz konusudur. Stres, doğum kontrol hapları, hormonel dengenin değişmesi gibi nedenler sarı akıntı oluşmasına neden olabilir. İlişki sırasında içe giren spermler de pıhtı şeklinde sarımsı bir sıvı oluşturabilmektedir. Genel olarak antibiyotik tedavisi ile rahatsızlık ortadan kaldırılabilir. Bunun için mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg