- Beslenme sonrasında dişlerimizin arasında ya da dilde kalan yemek artıklarının diş ipi veya fırçalama yöntemiyle temizlenmemesi sonucu ağızda bakterilerin meydana gelmesi zamanla ağızda kötü kokuların oluşmasına neden olur. Uygun ağız temizliği gerçekleştirildiği takdirde, ağızda oluşan tüm kötü kokuların nedenleri engellenecektir. Dişlerimizi fırçalamak her zaman tek başına ağız kokusunu gidermek için tek çözüm yolu olmayabilir. Dişlerimizin yanı sıra diş etlerimiz ve daha da önemlisi dilimizi de mutlaka fırçalanmalıyız. Dişlerimizi gıda artıklarından temizlemek için düzenli olarak diş ipi kullanmak da etkili olacaktır.
- Yetersiz ağız bakımının yaptırılmaması örneğin, çürük dişler ve dişlerde görülen çeşitli dişeti hastalıkları da yoğun ağız kokusuna neden olabilir.
- Ağzımızdaki kokuya neden olan yemek artıklarının giderilmesinde salgılanan tükürüğün büyük önemi bulunmaktadır. Ancak yan etki içeren ilaçların kullanılmasına bağlı olarak salgılanan tükürük zamanla azalabileceğinden bu kişilerde de bu duruma bağlı olarak ağız kokusu yaşanabilir.
- Fizyolojık nedenlerden kaynaklanan ağız kokusu nedenleri: Uykudan uyandığımızda hissettiğimiz ve güne başladıktan birkaç saat sonra kaybolan ağız kokusudur. Tamamen fizyolojik nedenlere bağlı olarak gelişen ağız kokusudur ve bir diğer adı da Tip 0’dır.Hemen hemen her insanda görüldüğünden bu adla anılmaktadır. Anormal kabul edilmez ve herhangi bir hastalık hali ya da belirtisi ile ilgili değildir. Uyku esnasında tükürük faaliyetinin yavaşlamasına bağlı olarak gelişen bu durumda ağızdaki bakteriler artar. Tekrar yaşanacağı düşünülerek tedavi edilmesine ihtiyaç duyulmaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder