Translate

13 Ekim 2020 Salı

Çocuklarda Ağız Kokusu Olurmu? Tedavisi Varmı ?


Çocuklarda Ağız Kokusu, 
birçok nedene bağlanabilir. Mide ile yemek borusunun çocuklarda kısa olması nedeni ile özellikle 6 yaşın altındaki çocukların hemen hemen hepsinde ağız kokusu ile karşı karşıya kalınmaktadır. Ayrıca en ufak bir enfeksiyona bile bulaşan çocuklarda daha yoğun olarak ağız kokusu meydana gelmektedir. Çocuklarda görülen ağız kokusunun nedenlerine gelecek olursak bir çok neden saymak mümkündür.

Çocuklarda Ağız Kokusu Nedenleri Nelerdir?

Açlık: En önemli sebeplerden biri de çocuğun aç olmasıdır. 3 saatten fazla yemek yemeyen çocuklarda normal bir yetişkine göre daha fazla ağız kokusu oluşur. Bunun nedeni çocuklarda bir yetişkine nazaran yemek borusunun kısa olması ve midenin daha yukarıda olmasıdır. Çocuk büyüdükçe ancak bu mesafe normale girer.


Geniz Akıntısı: Çocuklarda burun enfeksiyonun oluştuğu durumlarda geniz akıntısı olduğu için çocuk ağızdan nefes alıp vermek zorunda kalır. Burunun kapalı olması ve sürekli ağızdan nefes alıp verme tükürük salgısının boğaz içinde işlevini ve görevini yerine getirememesine neden olur. Bu durum ağızda oluşan bakterilerin temizlenmesini engeller ve ağız kuruluğuna neden olur. Ağzın kuruması da ağız kuruluğuna yok açar.

Burunda Et Parçası Olması: Burunda et parçası yada farklı bir cisim ile burunun kapanması, çocuklarda iltihaba neden olan çok hassas bir durumdur. Burunda ki bu enfeksiyon ve iltihaplanma ağız kokusuna neden olur.

Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu: Çocuklarda çok sık rastlanan üst solunum yolu enfeksiyonu, çocukların bağışıklığını zayıflatır. Enfeksiyon nedeni ile iştah kapanması nedeni ile ağız kokusuna neden olur.

Diş Çıkarma: Çocuklarda en sık rastlanan ağız kokularından bir de diş çıkarmalarıdır. Bu dönemde çocuklar halsizleşir. Ağrı nedeni ile de dişlerini fırçalamak istemezler. Diş aralarında oluşan bakteriler ağız kokusuna neden olmaktadır.
Reflü : Çocuklarda çok sık rastlanmasa da reflü ağız kokusuna neden olan bir diğer nedendir. Özellikle çocuklarda yemek borusunun ve midenin henüz gelişme aşamasına olduğu için yetişkin birine göre çocuklar reflü, gastrit, ülser gibi mide rahatsızlıklarında yetişkinlere göre daha çok etkilenmektedir.

Parazitler: Çocuklarda özellikle küçük çocuklarda sık rastlanan parazitler ağız kokusuna neden olmaktadır.

Aftlar Herpanjina: Ağız içinde bulunan aftlar çocuklarda ağız kokusuna neden olan önemli bir sebeptir. Ayrıca ağız içi yaraları da ağız kokusuna sebep olmaktadır. Çocukların yetişkinlere nazaran ağız bakımına daha çok dikkat etmesi gerekir. Gelişme çağında olan çocuk ağız bakımına dikkat etmediği zaman ağız içinde oluşan bakteriler bir çok hastalığa ve enfeksiyona sebep olduğu gibi ağız kokusuna da sebep olmaktadır. Bir çocukta hastalık belirtilerinin en başında ağız kokusu gelir.
Çocuklarda Ağız Kokusu Nasıl Gider?

Çocuklarda çok sık rastlanmasına rağmen, çok çabuk ağız kokusundan kurtulmanın yolları da vardır. Çünkü çocuklarda ağız kokusu çok ciddi sebeplere bağlanmaz. Bu nedenle düzenli olarak günde iki kere diş fırçalamak ve ağız gargarası yapmak ağız kokusuna engel olmaktadır. Ayrıca diş aralarına giren yemek artıkları da ağız kokusuna sebep olduğu için, diş ipi kullanmak son derece faydalı olmaktadır.

 Ayrıca ağzın kuruması nedeni ile oluşan ağız kokularında mutlaka ağız içini nemli tutmak gerekir. Ağız kokusuna neden olan bir diğer durumda sinüs, alerjiler, bazı yiyecek veya içeceklere olan hassasiyet ağız kokusuna neden olmaktadır. Bunun sorunu ortadan kaldırmak için bir doktora da başvurmak da ağız kokusuna neden olan sorunları ortadan kaldırmak için faydalı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg