Translate

27 Kasım 2021 Cumartesi

3 Aylık Bebek Bakımı Nasıl Yapılır ?

 


3 aylık bebek, Bebeğiniz artık 3 aylık bu aylarda bütün güzellikleri ortaya çıkmaktadır. Elleri, ayakları, gözleri, cildi her bir bölgesi yavaş yavaş yerine oturmaya başladı. Daha çok hareketli, ilgili ve düzenli olarak çevresinde ve odada eşyaları nesneleri ve yüzleri tanımaya çalışır. Bu ay bebeğin sosyalleşme ayı da diyebiliriz. 

Yüzüstü yatarken kollarıyla başını kaldırmaya çalışır. Ses duyduğunda sese doğru kafasını çevirir. Bu aylarda bebek kendi ellerini ve ayaklarını tanıdığı aylar olduğu için ses çıkartan patikler giydirilerek oyunlar oynayarak yapacaklarını geliştirmesine yardımcı olunur.

Seslere karşı çok duyarlı olacağı için yumuşak sesler çıkartan oyuncaklar vermelisiniz. Sizde onunla oyun oynarken yüzüne bakmayı ve konuşmayı ihmal etmeyin. Zamanla göreceksiniz sizin verdiğiniz seslere tepki verecek mutlu bir şekilde güldüğünü fark edeceksiniz. Ellerini fark etmeye başladığı için ona vereceğiniz oyuncaklar güvenlik konusunda son derece dikkat edilmelidir. 

Çünkü eline aldığı oyuncakları ağzına götüreceği için çok sert ve sivri kenarları olan ve boğazına yutabilecek kadar küçük olan oyuncakları almamanız tavsiye edilir. Orta büyüklükte ve yumuşak oyuncaklar başlarda kullanılması bebek için daha iyi olacaktır. Bebeğin ikinci ayında olduğu gibi zıt renkler, siyah beyaz gibi renklerin yanında canlı renkleri de fark etmeye başlarlar. 
Bu dönem izleme ve takip etme özelliği gelişeceğinden bulunduğu ortamlara kırmızı gibi canlı resimler veya nesneler bırakarak onları izlemesine yardımcı olacaksınız. Takip ve izleme olgunluğuyla birlikte sizi devamlı takip edebilir ve yanından ayrıldığınızda ağlamaya başlayabilirler.

Bu ayın sonlarında yüksek sesle gülebilir ve çeşitli sesler çıkartabilir. Devamlı aynı ses ve müziklerden sıkılmaz. Yeni şarkı bulacağım diye zahmete girmeyin ancak ne kadar çeşitli müzik ve şarkı bilirseniz o kadar iyi olacaktır. Bebeğiniz bir şeylere uzanmaya başladığı zamanlardır yüzükoyun yatarken kafasını kaldırabilir gözüyle cisimleri de takip edebilir.

Bebeğiniz uyku düzeni değişmeye başlayacaktır. Günlük 15 saat uyumaya devam edecek yada sizde uyku düzenini ayarlayabilirsiniz. Bebeği sallama yerine yatağa bırakıp kendi kendine uyumasını öğrenmeyi sağlamalısınız. Yine çok huysuz olursa bu yönteme başvurursunuz. Ancak bunu alışkanlık haline getirmemeniz önerilir. Buna alışarak sallanmadan uyuyamaz haline gelir. 
Bebeğinize düzen tutturmak için her gün aynı saatte yedirip içirmeye, aynı saatte uyutup uyandırmaya özen gösterin ve bebeklerin çoğu bu düzene uyacak ve seveceklerdir. Bunu çığlık atarak gülmeleri ile size belli edeceklerdir. Bebek bakım kremi veya masaj yağlarıyla masaj yapabilirsiniz. En iyi masaj zamanı bebeğin altını aldıktan sonradır.

Bebek ağladığında kucağınıza almayı unutmayın. Çünkü bu hareket onun size karşı duyacağı güven duygusunu geliştirecek ve anne-bebek ilişkisine yardımcı olacaktır. Onunla ilgilendikten sonra sizi görüp takip edebileceği bir yere bırakarak, bebeğin yüz ve vücut hareketleriyle size ne anlatmak istediğini kavrayabilirsiniz. 

Ağlama hali bebekler için en önemli iletişim yoludur ve size de bunu anlatmanın en iyi yoludur. Farklı ağlamalar farklı istekleri anlatır ancak burada anneliğin kutsal özelliklerinden biri çıkacak zamanla o ağlamalardan bebeğinizin ne istediğini anlayacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg