Translate

27 Kasım 2021 Cumartesi

2 Aylık Bebek Bakımı Nasıl Yapılır ?

 


2 aylık bebek, Bebeğiniz doğdu ilk ayını atlattı ve artık 2 aylık oldu. Bebeğinizin ikinci ayında size sürprizler yapıp, gülüşünüze size cevap verecektir. Kendisine yardım edecek kişilere ellerini açmaya başlayacak ve bakışlarını odaklamayı öğrenmeye başlar. İşte bu ayda bebek emerken annesiyle sağlam ilişki kurmaya başlanır. Kısa zaman içinde duyma, görme ve gülmeye başlar.

Uyum dönemi dediğimiz birinci ayını atlatan bebeğin ikinci ayında en büyük yardımcısı insan yüzü olacaktır. Bebeğinizle ilgilenirken, altını değiştirirken, emzirirken yüzünüzü yakın tutup onunla konuşmaya mimiklerinizle eğlendirmeye çalışın size aynı şekilde cevap verince şaşırmayın ve siz devamlı yaptıkça verdiği tepkiyi görünce sevineceksiniz.

 Bebeğinizle bakışmalar devam ettikçe onun gözleri yavaş yavaş hareket edecek ve başıyla birlikte gözleri de hareket ettirecektir. Özellikle siyah ve beyaz gibi zıt renkler ilgisini çekecek odasındaki olan nesnelere ilgi duymaya başlayacak. Sizinle bakışırken hareket eden bir nesne gördüğü zaman kafasını çevirebilir. Çünkü hareketlere karşı duyarlı olacak ikinci ayında.

Bebeğin bu ikinci ayında size güven duyduğunun işaretlerini almaya başlayacaksınız. Sizi gördüğünde gülmeye, bazı mimik hareketlerini bilinçli bir şekilde yaptığını fark edeceksiniz. Size uykusunda bile gülmeye başladığını gösterecek ve bu sizi çok mutlu edecektir. 

Üzüldüğünde ise mimik hareketleriyle size anlatacaktır. Sizinde bu aylarda ev işlerini yaparken kanguru yardımıyla yanınızda taşırsanız bebeğinizi gündelik hayata taşımış ve sizin nefes alışverişiniz onun için çok faydalı olduğunu unutmayın.

Bu aydan sonra size verilen ve bundan sonra geçerli olan bir tek kural var sizin ruh halinizi bebeğe yansıyacak, siz ne kadar rahat olursanız o da rahat olacaktır. Bunu kesinlikle unutmayın. Onun keyifli anlarında yüzünüzü yaklaştırıp mimikler yapıp ve ellerinizi çırpın ve arada sırada ayağa kalkıp sizi takip edip etmediğine bakın.

 Siz böyle hareketler yaptığınızda ellerini birleştirdiğini göreceksiniz. Ağlama dışında farklı sesler de çıkaracaktır. Anneliğin ilginç bir yanı zamanlarda ortaya çıkmaktadır. Başka çocukların seslerinden anlayamadığınız sesleri kendi çocuğunuzda anlayacak ve onun ihtiyacına cevap vereceksiniz. 2 aylık bebek günde 16 saat uyuyabilir. Bilhassa geceleri uyurken aşırı gürültüden kaçının daha iyi uyumasını sağlayarak uyku düzenini oturtmasını sağlamış oluruz.

Bu dönemde bebeğinizde değişik hareketler görmeye başlayacaksınız. Uyuma sırasında değişik pozisyonlara girebilmektedir. Meme emerken bile diğer memeye geçmek isteyebilir. Sizin verdiğiniz seslere karşılık sesler vermeye ve hatta agulamalara başlar. Böylece karşılıklı bir sohbet dönemi başlayacağının işaretidir.

 Bebeğinizle doğal konuşmaya çalışın. Ne kadar doğal konuşursanız ileride konuşma biçimi o kadar doğru olacaktır. Yine aynı şekilde onunla konuşurken yüzüne eğilerek ona ismiyle seslenmeye çalışın. Anne geldi, baba geldi gibi kelimeler kullanarak kendinizi tanıtın. Canım, bitanem ve bebeğim gibi kelimeleri sık sık kullanın. Konuşmalarınızı hareketlerinizle anlatın ve yemek yerken elinizle gösterin. Altını temizlerken yada beslerken sürekli konuşarak onunla sohbet edin. Bunları bu aydan itibaren devamlı yapabilirsiniz. Evde müzik çalmak onun dikkatini çekecektir. 

Çok gürültülü müzikler hariç hafif ağırlıkta müzikler dinletebilirsiniz. Bazı bebekler süpürge sesi gibi seslere de tepki vermektedirler. Bazı müzikler hırçınlaştırabilir rahatsız edebilir bazıları ise, sakinleştirebilir. Bebeğiniz ikinci ayında değişikliklere bürünmeye ve ilgi göstermeye başlayacağı bir aydır.

Özetleyecek olursak bebeğinizle bu aydan itibaren ilişki kurmaya, onunla sohbet etmeye, müzik dinletmeye, yaptığınız hareketlerle onun ilgisini çekmeye çalışmalı ve ona size karşı duyacağı güven duygusunu geliştirmeye çalışacaksınız. Duyduğu bu güven sayesinde verdiği tepkiler, yüzünüze bakacak ve hatta gülümseyecektir. Hareketlere karşı duyarlı olacak ve olup bitenleri anlamaya çalışacaktır. Verdiğimiz temel kuralı da unutmayın sizin ruh haliniz onun ruh hali olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg