Translate

30 Eylül 2022 Cuma

Alerjik Astım Bitkisel Tedavi

 


Alerjik Astım Bitkisel Tedavi, Alerjik astım rahatsızlığının belirmesinde en yaygın nedeni sigara dumanına maruz kalınması, hayvan tüylerinin solunması, kimi besin maddeleri, aspirin ve benzeri reçetesiz ve doktorların kontrolünde olmayan ilaçların kullanımı alerjik astımın oluşmasına yol açar. 

Alerjiyle bağlantılı olarak meydana gelen astım hastalığı genellikle kalıtsal olur. Aynı zamanda hava kirliliği, düzensiz ve bilinçsiz yapılan egzersizde alerjik astıma neden olan dış etkenlerden sayılır. Alerjik astım, tüm dünyada yaklaşık 300 milyon kişiyi etkilediği tahmin edilen ciddi sağlık problemidir. 


Ülkemizde yaklaşık 100 erişkinden 5-7’sinde, her 100 çocuğun 10-15’inde alerjik astım belirir. Her yaştan kişiyi etkileyen alerjik astım, doğru tedavi edildiği zaman kontrol altına alınabilir, kontrol altına alınamadığı vakit günlük aktiviteleri ciddi olarak kısıtlayabilen kronik olan bir hastalıktır. 

Alerjik astım bitkisel tedavi işte bu hususta oldukça önemli olmaktadır. Hava yollarının daralmasıyla kendini belirten ve ataklar şeklinde gelen bir hastalık belirtisi olmaktadır. Hastalar ataklar arasında kendilerini iyi hissetmektedirler. Alerjik astım rahatsızlığında hava yollarında mikrobik olma yan bir iltihap oluşur. 

Alerjik astımda tozlu hava, duman olması, koku gibi uyaranlarla hemen öksürük başlar, nefes darlığı yaşanır ve göğüste baskı hissi gibi yakınmalar meydana gelir. Alerjik astım krizinde hava yollarını saran kaslar kasılır, ödem ve şişlik oluşur, ilerleyen iltihapla birlikte hava yolu duvarı kalın bir hal alır.

Alerjik astım bitkisel tedavi kürü: 5 -6 adet kovu kahverengi keçiboynuzu, özellikle koyu kahverengi olması ve orta boy olanlarından tercih edilmelidir, nedeni de açık renk olan keçiboynuzu tedaviye katkı oranı daha az olmaktadır. Hazırlanan keçi boynuzunu önce soğuk suyla durulamak gerekir. 

Daha sonra ufak tanelere ayırmalıyız. Yarım litre suyu kaynatalım. Kaynar suya hazırlanan keçiboynuzlarını ilave edelim. 10 dakika kadar kaynatalım, soğuması için bekleyelim. Soğuduktan sonra suyunu cam bir şişeye süzerek alalım. Önemli bir husus keçiboynuzu suyunu en fazla 3 gün buzdolabında beklemesi gerekir.

Alerjik astım bitkisel tedavi kürünün uygulanışı:

Yetişkinlerde her gün sabah kahvaltısından ve akşam yemeğinden önce bir bardak keçiboynuzu küründen için. 5-12 yaş arasında olan çocuklarda alerjik astım varsa sadece 1 çay bardağı sabah kahvaltısında verilir. Tekrar vurgulanması gereken husus, her 3 günde bir keçiboynuzu kürünü taze hazırlamanız gerekir, çünkü en fazla 3 gün saklanır. 4. gün tekrardan yeni kürü hazırlamak en doğrusudur.

Alerjik astım bitkisel tedavi genel olarak uygulama alanı yaygın olan tedavi yöntemidir. Fakat astım hastalığı çeşitli mikrobik ajanlar veya toksinlere karşı vücudun ve solunum sisteminin göstermiş olduğu kronik iltihabi bir reaksiyon sonucunda belirir. Bundan dolayıdır ki bitkisel tedaviye ihtiyaç duyulur. 

Alerjik astım hastalığı, solunum yoluna bağlı olarak kendisini daha çok geceleri gösteren, nefes alış verişinde zorluk oluşturmayı belirtir. Solunum yollarında meydana gelen krizlerle kendisini gösteren astım hastalığı tedavi edilmediğinde astım krizlerinin belirmesi, ödem oluşumu, aşırı salgı oluşumu ve bronşlarda spazm etkileri yaratır.

 Alerjik astım rahatsızlığına iyi gelen ve aynı zamanda yemekleriniz de de rahatlıkla kullanabileceğiniz havuç, maydanoz, sarımsak, semizotu, nane, çam fıstığı, soğan, lahana, kereviz, limon ve nar gibi bitkisel besin kaynakları bulunmaktadır. 

Alerjik astım bitkisel tedavi adı altıda kullanılmakta olunan bitkiler sadece 

  1. Havuç, 
  2. Maydanoz, 
  3. Sarımsak, 
  4. Semizotu, 
  5. Nane, 
  6. Çam fıstığı, 
  7. Soğan, 
  8. Lahana, 
  9. Kereviz, 
  10. Limon,
  11. Nar 

gibi bitkilerle sınırlı kalmayacaktır. Alerjik astım bitkisel tedavi için aşağıda farklı olarak hazırlanan kürü sizlere sunacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg