Translate

2 Ekim 2022 Pazar

Astım Bronşite Ne İyi Gelir ?

 


Astım Bronşite Ne İyi Gelir, Astım rahatsızlığı, hava yollarının daralmasıyla beraber kendini gösteren ve krizler halinde gelen bir hastalık belirtisidir. Astım hastaları ataklar arasında kendilerini iyi hissederler. Astım rahatsızlığında hava yollarında mikrobik olma durumu yani bir iltihaplanma oluşumu vardır. 

Bu nedenden dolayı da hava yolu duvarı şiş ve ödem oluşturur. Bu durum akciğerlerin belirtilen maddelere karşı çok duyarlı olmasına sebep olur. Toz oluşumu, dumana maruz kalınması, koku gibi uyaranlarla ani olarak öksürük, nefes darlığı ve göğüste baskı oluşumu gibi yakınmalar ortaya çıkmaktadır. 


Astım atağında hava yollarını saran kaslar kasılır, ödem ve şişlik artış gösterir, ilerleyen iltihapla beraber hava yolu duvarı kalınlaşır. Hava yollarında bulunan salgı bezlerinden kıvamlı bir balgam salınır. Bütün bunlar hava yollarını önemli ölçüde daraltır ve alınan havanın akciğerlere girip çıkışına engel olur. 

Bu durumda şiddetli öksürük, nefes daralması, hırıltı oluşumuyla kendini gösterir. Bronşit, akciğer iltihabıyla karakterize olmaktadır ve grip yada soğuk algınlığı gibi viral bir enfeksiyonu takiben meydana gelir. 

Bu durum birkaç gün yada bir kaç haftaya dek sürebilir, ıslak yada kuru öksürükle beraber görülür. Bronşitin diğer belirtileri ise, akciğerde mukus yani balgam birikimi, yüksek ateş, boğaz ağrısı ve yorgunluk hali belirir.

Astım Bronşite Ne İyi Gelir:

  1. Sarımsak astım bronşit hastalıkları açsından bakteriyel ve viral enfeksiyonları geçirmek amacıyla kullanılabilecek doğal bir antibiyotik olmaktadır. Hastalık esnasında sarımsak tüketimi arttırılarak vücut için enfeksiyonla mücadelede destek olur. Sarımsakta bulunan quercetin denilen kimyasal madde akciğer dokusu iltihabına sebep olan enzimleri baskılar. 
  2. Ayva yapraklarını kaynatarak suyunu tüketmek astım öksürüğüne iyi gelecektir.
  3. Astım bronşit tedavisine nane direk etkili olmaz fakat hastalık sebebiyle yaşanan belirtilerin hafifletilmesi amacıyla kullanılmalıdır. Nane içerisinde bulunan mentol akciğerlerdeki balgam birikimini azaltır, öksürük aracılığıyla vücuttan atılmasına yardımcı olur.
  4. Kiraz sapını kaynatın ve suyunu için astım öksürüğü giderilecektir. 
  5. Melisa otu balla karıştırılıp tüketilir. Nefes darlığına iyi geldiği gibi sakinleştirici özelliği de vardır. Astım öksürüğünü giderir.
  6. Buhar kış aylarında kapalı alanlarda kullanılan ısıtma sistemleri içeride olan havayı kurutarak astım bronşit riskini arttırmaktadır. Sıcak ve nemli havalar ise bronşit sebebiyle oluşan öksürüğü azaltır. Bir buhar cihazı alabilirsiniz veya kalorifer peteklerinin üzerine yarım kase su koyarak havanın nemli kalmasını sağlarsınız. Sıcak bir banyo burun tıkanıklığını alır, ciğerlerdeki balgamı yumuşatarak öksürükle birlikte dışarı gönderilmesine yardımcı olur. 
  7. Oğul otu toz haline getirilir. Balla karıştırılır ve her sabah bir kaşık tüketilir. Astım öksürüğü için birebirdir.
  8. Kavrulmuş, çekilmiş olan keten tohumu balla karıştırılır, yemeklerden yarım saat önce yenir. Nefes darlığına, astım öksürüğüne, ses kısıklığına faydalıdır.
  9. Bir tutam keten tohumu, bir tutam hatmi çiçeği cezvede kaynamış suya ilave edilir, demlenir ve şeker katılarak içilir. Astım öksürüğünü alır.
  10. Bir miktar suyla keten tohumu tozunu lapa kıvamında pişirelim. Normal sıcaklıkta göğüs üzerine koyalım, göğsü yumuşatacaktır ve astım öksürüğünü giderecektir.
  11. 500 gram keten tohumu ayıklayalım, tavlanıp dövelim. 1 kilo bal yada 500 gram nöbet şekeriyle dövülerek karıştıralım. Sabah öğle akşam birer çorba kaşığı yiyelim. Astım öksürüğüne iyi gelir.
  12. Astım bronşite, oluşan öksürüğü azaltmak ve ciğerlerinizi açmak amacıyla okaliptüs yağı kullanımı oldukça fayda sağlayacaktır. Bir tencere içerisinde 2 su bardağı suyu kaynattıktan sonra içerisine 8-10 damla okaliptüs yağı damlatın ve buharını soluyun. Buhar azalana dek solumaya devam edelim. Bu uygulamayla boğazınız rahatlar ve ciğerlerde biriken mukus çözülür, astım bronşite iyi gelir.
Astım bronşite hangi yiyecekler iyi gelir?

A vitaminin ön maddesi olan beta-karoten en fazla havuç, ıspanak, marul, domates, patates, brokoli, kavun, portakal ve balkabağında bulunur. Beta-karotenin egzersizle tetiklenen astım ataklarının önlenmesinde ve astım krizlerinin hafiflemesinde yararlı olabileceği bildirilmiştir.

Bronşit en hızlı nasıl geçer?

Genellikle, akut bronşit tedavi olmadan kendi başına geçer. Bazen, mukusu incelten ibuprofen gibi steroidal olmayan bir anti-enflamatuar ilaç (NSAID), akut bronşiti hafifletmeye yardımcı olabilir. Birkaç çay kaşığı bal yemek veya bir nemlendirici kullanmak da semptomları azaltabilir ve rahatlamaya yardımcı olabilir.

Evde bronşite ne iyi gelir?

Akut bronşit bulaşıcı iken kronik bronşit bulaşıcı olmayabilir.
...
1) Zencefil Bal Limon
  • Bronşite ne iyi gelir doğal çözüm arıyorum, öksürükten yoruldum diyen kişilerin sıkça başvurduğu doğal seçenekler zencefil, bal ve limondur.
  • Zencefil hem bağışıklığı güçlendiren hem de güçlü bir öksürük önleyici olan bir bitkidir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg