Astım bitkisel tedavi, astım solunum yollarında meydana gelen ve mikrobik olmayan bir hastalıktır. Genellikle dış ortamdaki maddelerden kaynaklı olarak vücudun gösterdiği alerjik reaksiyon durumudur. Her yaştan herkesin karşılaşabileceği bir hastalıktır. Ancak çocuklarda biraz daha sık karşılaşılır.
Öyle ki, çocuklarda astım hastalığı teşhisi 5 yaşın altına kadar düşmüştür. Yaşanan alerji durumu kimi zaman sigara dumanı, kirli ve rutubetli hava, hayvan tüyü, ev tozu ve polenlerden kaynaklanabilir. Bunlardan en sık karşılaşılanı sigara dumanıdır.
Sadece sigara içenler değil pasif içici olarak adlandırılan sigara dumanına maruz kalan kişilerde de meydana gelebilir. Bir diğer sık karşılaşılanı ise mevsim geçişlerinde gözlenen polenlerdir. Hastalığın gelişiminde dış ortam kadar genetik faktörler de etkilidir. Ailesinde astım bulunan kişiler bu hastalığa daha yatkındır.
-
Limon ve bal: Yarım limonun suyu ve 1 yemek kaşığı bal
küçük bir kasede karıştırılır. Her öğün taze olarak hazırlanarak sabah
akşam olmak tüketilir. Bu yöntem öksürük atakları ve nefes darlığı
yaşayan astım hastaları için birebirdir.
-
Zencefil ve bal: Tıpkı limon ve bal küründe olduğu gibi
rahat nefes almaya yardımcıdır. bir parça taze zencefil kabukları
soyulduktan sonra rendelenir ve bal ile karıştırılarak
tüketilir.
-
Karanfil ve bal: 1 bardak kaynar suyun içerisine 5 adet
karanfil ve 1 çay kaşığı bal eklenir. 10 dakika kadar beklendikten sonra
tok karnına tüketilir.
-
Sıcak süt ve bal: Özellikle gece yatmadan önce ılık süt
içerisine bal ilave edilerek tüketilir.
-
Ada çayı: Kurutulmuş olarak satılan ada çayı kaynar suyun
içerisinde yaklaşık 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Daha sonra
süzülerek ılık bir şekilde tüketilir.
-
Nane çayı: Kuru ya taze nane kullanılarak hazırlanır. Küçük
bir cezve içerisinde su konularak üzerine limon dilimleri ve nane
eklenir. Yaklaşık 15 dakika kaynatıldıktan sonra süzülerek
tüketilir.
- Kekik ve papatya çayı: Aktardan satın alınan kuru kekik ve kuru papatya tıpkı çay demler gibi kaynar su içerisinde 10-12 dakika kadar bekletilir. Sonrasında süzülür ve içerisine 1 çay kaşığı bal ilave edilerek tüketilir.
- Taze incir: İncirler içme suyu içerisine konularak 1 gece boyunca bekletilir. Ertesi gün süzülerek aç karnına tüketilir.
-
Okaliptüs yağı: Boyun bölgesine sürülerek dairesel
hareketlerle masaj yapılır ve temiz bir tülbent ile sarılır. Ayrıca 1
bardak kaynar su içerisine bir kaç damla okaliptüs yağı damlatılır ve
buharı koklanır.
- Hardal yağı ve kafur yağı: Aktarlardan rahatlıkla temin edilebilen her iki yağ küçük bir kasede karıştırılarak macun kıvamına getirilir. Sonrasında göğüs üzerine sürülerek ısı yükselene kadar masaj yapılır. Özellikle gece yatmadan önce tercih edilmesi önerilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder