Astım Öksürüğü Nasıl Geçer, Astım hastalığı, hava yollarının daralmasıyla beraber kendini gösteren ve krizler halinde gelen bir hastalık belirtisidir. Astım hastaları ataklar arasında kendilerini iyi hissederler. Astım rahatsızlığında hava yollarında mikrobik olma durumu yani bir iltihaplanma oluşumu vardır.
Bu nedenden dolayı da hava yolu duvarı şiş ve ödem oluşturur. Bu durum akciğerlerin belirtilen maddelere karşı çok duyarlı olmasına sebep olur. Toz oluşumu, dumana maruz kalınması, koku gibi uyaranlarla ani olarak öksürük, nefes darlığı ve göğüste baskı oluşumu gibi yakınmalar ortaya çıkmaktadır.
Astım atağında hava yollarını saran kaslar kasılır, ödem ve şişlik artış gösterir, ilerleyen iltihapla beraber hava yolu duvarı kalınlaşır. Hava yollarında bulunan salgı bezlerinden kıvamlı bir balgam salınır. Bütün bunlar hava yollarını önemli ölçüde daraltır ve alınan havanın akciğerlere girip çıkışına engel olur. Bu durumda şiddetli öksürük, nefes daralması, hırıltı oluşumuyla kendini gösterir.
Göğüste tıkanmalar, öksürük belirtisi, hırıltılı solunum sık rastlanan belirtidir. Kimi zaman sadece inatçı öksürükle veya nefes alıp verirken hırıltı belirtisi bir ses şeklinde belirti oluşturur. Bu belirtiler geceleyin özellikle sabaha doğru uykudan uyandıracak şekilde belirdiğinde astım hastasısınız demektir. İşte bu hususta astım öksürüğü nasıl geçer sorusuna cevap verilmesi gerekmektedir.
Çünkü astım öksürüğü belirtisi artış gösterecek ve
Astım Öksürüğü Nasıl Geçer Husunda Evde Bitkisel Kürler
- Bir tane bıldırcın yumurtasını bir bardağın içine kırın. Bir tatlı kaşığı kadar balla karıştırın. Bir bardak sütü ilave edin. 15 gün süre içerisinde her gün sabahları aç karnına bu kürü uygulayın. Atım öksürüğü kalmayacaktır. Bu kür en az üç ay uygulanması gerek. Bıldırcın yumurtası, doğal olarak üst solunum yolu antiseptiği yani balgam söktürücü etkisi vardır.
- 5 diş sarımsak havanda dövülür. Bir kahve fincanı votka içerisinde, bir hafta bekletilir, daha sonra uygun bir şişeye hazırlanan karışım süzülür. Her gün bir kesme şeker üzerine 10 damla damlatılarak yenir. Astım öksürüğü için oldukça faydalıdır.
- 2-3 soğan kabuklu olarak suda kaynatılır, tadı biraz farklı olabilir. Gerekirse kaynayan suyun içerisine birkaç diş karanfil eklenir. Hazırlanan soğan suyunu gün içerisinde içebildiğiniz kadar içmelisiniz.
- Ayva yapraklarını kaynatarak suyunu tüketmek astım öksürüğüne iyi gelecektir.
- Kiraz sapını kaynatın ve suyunu için astım öksürüğü giderilecektir.
- Melisa otu balla karıştırılıp tüketilir. Nefes darlığına iyi geldiği gibi sakinleştirici özelliği de vardır. Astım öksürüğünü giderir.
- Oğul otu toz haline getirilir. Balla karıştırılır ve her sabah bir kaşık tüketilir. Astım öksürüğü için birebirdir.
- Kavrulmuş, çekilmiş olan keten tohumu balla karıştırılır, yemeklerden yarım saat önce yenir. Nefes darlığına, astım öksürüğüne, ses kısıklığına faydalıdır.
- Bir tutam keten tohumu, bir tutam hatmi çiçeği cezvede kaynamış suya ilave edilir, demlenir ve şeker katılarak içilir. Astım öksürüğünü alır.
- Bir miktar suyla keten tohumu tozunu lapa kıvamında pişirelim. Normal sıcaklıkta göğüs üzerine koyalım, göğsü yumuşatacaktır ve astım öksürüğünü giderecektir.
- 500 gram keten tohumu ayıklayalım, tavlanıp dövelim. 1 kilo bal yada 500 gram nöbet şekeriyle dövülerek karıştıralım. Sabah öğle akşam birer çorba kaşığı yiyelim. Astım öksürüğüne iyi gelir.
Astım öksürüğü nasıl geçer hususunda tedaviye geç kalınmaması gerekir. Uygulanan tedavi ister tıbbi ister doğal yollarla yapılsın astım öksürüğü yüz gösterdiği vakit hemen uygulanması gerekir. Astım öksürüğü tedavisinde kullanılan ilaçlar kontrol edici ve rahatlatıcı ilaçlardır.
Astıma İyi Gelen 11 Bitkisel Tedavi
Astımın Doğal Reçeteleri: Evde Tedaviler
Astım, hava yollarının çevresel etkenlere karşı duyarlı olması durumuna verilen isimdir. Astım hastalarının hava yollarında ve hava yollarında bulunan mukozada şişme olur. Bu durum zaman zaman hava akımını engeller ve hastanın nefes alıp vermesi zorlaşır. Hastalar özellikle astım nöbetlerinde nefes alıp vermekte zorlanırlar, yani solunum sıkıntısı çekerler. Solunum sıkıntısına çoğu zaman öksürük de eşlik eder. Alerjik astım ise; havada bulunan küçük partiküllere karşı hava yollarının verdiği aşırı tepki sonucu oluşur. Genellikle bahar ve yaz mevsimlerinde görülür.
Peki astım hastalığının tedavisi var mıdır? Günümüzde astım hastalığını tamamen iyileştiren bir tedavi ne yazık ki yoktur. Hastalığın semptomlarını ortadan kaldırmaya, kriz anlarını atlatmaya ve hastalığın ilerlemesini önlemeye yönelik ilaç tedavisi uygulanır.
Bu yazımızda sizler için astımın bitkisel tedavisi hakkında bilgiler paylaşacağız. “Astıma iyi gelen bitkiler nelerdir”, “alerjik astıma ne iyi gelir” sorularının cevaplarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.
Astıma Ne İyi Gelir? Evde 11 Bitkisel Tedavi
Astımın genel belirtileri: Kuru ve krizler halindeki öksürük, nefes darlığı, hırıltılı solunum, nefes alıp verirken ıslık sesi ve göğüste tıkanıklıktır.
En doğru tedavi yöntemi için lütfen uzman bir hekime başvurunuz.
Astıma iyi gelen bitkiler ve yiyecekler bu belirtileri hafifleterek ortadan kaldırır. İşte astıma iyi gelen bitkisel tedavi önerileri:
1) Karanfil
- Karanfil etkileriyle astıma iyi gelen bitkiler listesinin üst sıralarında yer alıyor. Karanfilin bu gücünden yararlanmak için ilk yapmanız gereken 6 adet karanfili bir bardak içme suyuyla kaynatmak.
- Ardından kaynayan karanfili süzün ve suyunu bir bardağa alın.
- Üzerine bir yemek kaşığı bal ekleyin. İşte hepsi bu kadar!
- Hazırladığınız bu karışımı sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez içmenizi öneririz.
Karanfilin Faydaları Nelerdir? Antidiyabetik, Gaz Giderici, Ağrı Kesici
2) Karanfil Yağı
- Nefes açıcı özellikleri sayesinde birçok uçucu yağ astımın tedavisinde kullanılır. Bu yağlardan birisi de keskin aromasıyla karanfil yağıdır.
- Karanfil yağının spazm çözücü etkisi vardır. Ayrıca doğal bir ağrı kesicidir. Antienflamatuar özelliği sayesinde vücuttaki iltihabı ve etkilerini azaltır.
- Nefes darlığı çeken astım hastalarına, göğüs bölgesine 6 damla karanfil yağı ve bir çay kaşığı kadar badem yağını masaj yoluyla sürmeleri tavsiye edilir.
- Bu uygulama çoğu zaman 5 dakika gibi kısa bir sürede etkisi gösterir ve hasta daha rahat nefes almaya başlar.
3) Zencefil
- İnsan sağlığı üzerinde onlarca faydası bulunan zencefil astımın bitkisel tedavisinde de kullanılıyor.
- Özellikle zencefil suyu astımın neden olduğu öksürük şikayetine karşı adeta doğal reçete.
- Astım şikayetlerini azaltmak için zencefilden yararlanmak istiyorsanız zencefilin yanı sıra nar suyu ve bir miktar bala ihtiyacınız olacak.
- İlk yapmanız gereken zencefilin suyunu çıkarmak.
- Ardından zencefil suyu ile nar suyunu uygun bir kap içinde karıştırın. Her ikisinin de aynı miktarda olmasına özen göstermelisiniz. Örneğin bir çay bardağı zencefil suyu ile bir çay bardağı nar suyunu karıştırmalısınız.
- En son olarak karışıma bal ilave edilir.
- Hazırlanan bu karışım günde 2-3 kez tüketilebilir.
4) Okaliptus Yağı
- Okaliptus yağı, tıkanan solunum yollarını temizler. Bu özelliği sayesinde astım hastalarının rahatlamasına ve daha rahat bir şekilde nefes alıp vermelerine yardımcı olur.
- Okaliptus yağının bu şifalı etkisinden yararlanmak istiyorsanız, büyük bir kase içine bir miktar sıcak su koyun.
- Suya 8-10 damla yağı damlatın. Bir havlu ile başınızı kapatarak suyun buharını soluyun.
5) İncir
- Astım belirtilerinin ve krizlerinin yoğun olduğu dönemlerde, geceden suda bekletilen birkaç tane kuru inciri sabahları aç karnına tüketebilirsiniz.
- İncir kısa süre içerisinde astımın sebep olduğu semptomları hafifletecektir.
6) Kafein
- Çay ve kahvede bulunan kafein, astımın semptomlarının giderilmesinde oldukça etkilidir.
- Akciğerlerdeki hava kanallarını temizler.
- Ayrıca havanın akciğere giriş çıkışını kolaylaştırır.
- Düzenli olarak kafein tüketmek astım ataklarının kontrol altına alınmasına yardımcı olur.
- Astım hastası yetişkinler günde en fazla 3 bardak siyah çay veya kahve tüketebilir.
6) Kafein
- Çay ve kahvede bulunan kafein, astımın semptomlarının giderilmesinde oldukça etkilidir.
- Akciğerlerdeki hava kanallarını temizler.
- Ayrıca havanın akciğere giriş çıkışını kolaylaştırır.
- Düzenli olarak kafein tüketmek astım ataklarının kontrol altına alınmasına yardımcı olur.
- Astım hastası yetişkinler günde en fazla 3 bardak siyah çay veya kahve tüketebilir.
8) Bal
- “Astım öksürüğüne ne iyi gelir” soruna verilebilecek en doğru cevap baldır.
- Bir bardak ılık suya eklenen bir çay kaşığı bal, astım ataklarının etkilerinin azalmasına yardımcı olur. Daha hızlı ve etkili sonuç için bu içecek günde 2-3 kez hazırlanıp tüketilmelidir.
- Bir başka alternatif olarak, bir çay kaşığı bal ile yarım çay kaşığı tarçını karıştırabilirsiniz.
- Astım ile başa çıkmayı kolaylaştıran bu karışımı gece yatmadan önce tüketmelisiniz.
9) Soğan
- Soğan antibakteriyel özelliği sayesinde hava yollarının temizlenmesini sağlar.
- Bu nedenle astım hastalarına soğanı salatalar içinde çiğ olarak veya yemeklerde pişmiş şekilde tüketmeleri önerilir.
- Düzenli olarak soğan tüketmek astım belirtilerinin hafiflemesini sağlar.
10) Acı Kırmızı Biber
- Acı kırmızı biber akciğer, boğaz ve ağızdaki sıvıları uyarır. Böylelikle bu sıvılarda artış meydana gelir. Artan sıvılar astımın sebep olduğu mukusun azalmasına neden olur.
- Diğer yandan öksürüğü keser ve hastanın rahat nefes alıp vermesine yardımcı olur.
- Hava yollarının açılmasını sağlar.
11) Keçiboynuzu
- Astıma ne iyi gelir, Saraçoğlu bu hastalık için hangi bitkiyi öneriyor? Son maddede birçok astım hastası tarafından merak edilen bu bilgiyi paylaşmak istiyoruz.
-
Bitki uzmanı İbrahim Saraçoğlu astımın doğal
reçetesi olarak keçiboynuzunu işaret ediyor.
İçerdiği vitamin ve mineraller ile oldukça faydalı bir besin olan keçiboynuzu öksürük, nefes darlığı ve soğuk algınlığı gibi şikayetleri hafifletir. Akciğer sağlığını korur. - Astıma, bronşite ne iyi gelir diye soranlar için hemen açıklayalım! Saraçoğlu’nun önerdiği keçiboynuzu kürü astım, alerjik astım, bronşit ve nefes darlığına çok iyi gelmektedir.
Peki keçiboynuzu kürü nasıl hazırlanır?
- İlk olarak, 4-5 adet orta büyüklükteki keçiboynuzunu ufak ufak kırın.
- Hazırladığınız keçiboynuzu parçalarını yaklaşık bir buçuk bardak suda 7-8 dakika kaynatın.
- Ardından ılıması için bir süre bekledikten sonra suyunu süzün.
- Keçiboynuzu kürünüz şu an içilmeye hazır!
- Saraçoğlu, hazırlanan bu içeceğin sabah kahvaltısında bir su bardağı içilmesini öneriyor.
- Keçiboynuzu kürü için tavsiye edilen süre ise 15 gün. Bu kür ortalama 2 haftalık kullanım sonrasında solunum yollarını açarak astımın etkilerini hafifletiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder