Translate

2 Ekim 2022 Pazar

Astıma Ne İyi Gelir ?



Astıma Ne İyi Gelir, Solunum sistemi hastalığı olan ve solunum güçlüğüne neden olan astıma karaciğer hastalığı, alerjik durumlar ve ruhsal olaylar neden olmaktadır. Astımın nedeni genellikle bazı etkenlerin bir araya gelmesi sonucu oluşmaktadır. Astıma iyi gelen şeyleri şu şekilde sıralayabiliriz. 

Astım hastası olan kişi astıma tetikleyen alerjik durumlardan uzak durmalı ve alerjik duruma neden olan ortamın tamamen izole edilmesi gerekmektedir. Kişi aşı heyecan, aşırı tedirginlikten ve üzüntü yaşatabilecek duygusal sorunlardan uzak durmalıdır. 


Aşırı üzülmemelidir.  Kişi kilo oranına dikkat etmelidir. Ani kilo artışları astım için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Astım hastası olan kişi sigara kullanmamalı ve sigara kullanılan ortamlardan uzak durmalıdır. 


Astım hastalarının birçoğu tıbbi yardımın yanı sıra bitkisel ürünler de kullanmaktadır. Astım hastalığına iyi gelen bitkisel yöntemlerden bazıları da şunlardır;

Andız Otu: Andız otu ile hazırlanan çay balgamla tıkanmış göğüse iyi gelmektedir. Andız bitkisinin kökü ile demlenen çay göğüsü yumuşak tutmakta ve rahatlatmaktadır. Bu çay bal katılarak da tüketilebilir. 

Adaçayı: Astım hastaları geceyi rahat geçirmek için adaçayı tüketebilir. Adaçayı günlük olarak 2-3 defa tüketilebilir. 

Hatmi Çiçeği: Astıma iyi gelen bir diğer yöntem ise bir buçuk litre suyun içine 15 gram hatmi çiçeği konur. Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kaynatılır. Kaynadıktan sonra ılınmasını bekleyin. Ilınınca tüketebilirsiniz. Günlük bir bardak tüketilmesi önerilir. 


Kahve ve Çay: Kahve çayın içerisinde bulunan kafein vücuda uyarıcı etki yapar. Uyarıcı etkisi sayesinde bronşları açar. Dikkat edilmesi gereken husus günde 3-4 bardaktan fazla tüketilmemelidir.

Ayva: Ayva çayı astıma iyi gelen bir diğer bitkisel yöntemdir. 1 bardak kaynayan suyun içine 5-10 gram ayva yaprağı ilave ederek 15 dakika kaynatın. Kaynadıktan  sonra suyunu süzün. Böylece ayva çayı hazırlanmış olacaktır. Günlük tüketimi 4-5 bardağı geçmemelidir. 

Öksürük otu çayı: Öksürük otu çayı ilaçların yan etkisinden kurtulmak isteyen ve doğal yöntemleri tercih eden kişiler tarafından kullanılmaktadır. Bu yöntem bitkisel bir yöntem olmasına rağmen doktor kontrolün de kullanılması gerekmektedir. 
Anzer Balı: Güçlü bir anitibiyotik olan anzer balı astıma da iyi geldiği düşünülmektedir. Anzer balında istenilen sonuca ulaşmak için uzman kontrolün de kullanılması gerekmektedir. Anzer balı alırken dikkat edilmesi gerekmektedir. Çok pahalı olduğu için sahte ve ucuz olan anzer balından uzak durulması gerekir. Astım için sadece anzer balı kullanılacağı gibi tereyağ ile yapılan karışımla da kullanılabilir. 

Nane: Nane astım atıkları sırasında bronşların açılmasında ve kişinin rahat nefes alması sağlar. Taze nane yapraklarını kaynatarak tüketilmesi astım hastalıklarına iyi gelmektedir. Kaynatılmış nane yaprakları  nefesi açar, kişiyi rahatlatır. Ayrıca nane yapraklarını kaynatarak solumanız solunum yollarını açmaya yardımcı olur. 

Astımdan kurtulmak için ne yapmalıyız?

Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony; “Alerjik astımın tedavisindeki en etkili yol aşılama yöntemidir ve bu yöntemle hastalıktan kurtulmak mümkündür. Alerji aşıları astımın gidişatını değiştirebilme potansiyeline sahip tek tedavidir, mümkün olduğunca erken başlanmalıdır.

Astımı tetikleyen yiyecekler nelerdir?

Bu katkı maddelerinin sıkça kullanıldığı; şarap, salça, hardal, hazır turşu, kurutulmuş meyve, kurutulmuş patates, bazı meyve suları, mısır şurubu, karides gibi yiyeceklerden astım hastalarının olabildiğince uzak durması gerekir.

Astım doğal yollarla nasıl geçer?

Astıma iyi gelen diğer besinler şunlardır:
  1. Maydanoz.
  2. Yoğurt.
  3. Ilık süt.
  4. Portakal suyu.
  5. Nane.
  6. Balık.
  7. Rezene tohumu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg