Translate

25 Mayıs 2019 Cumartesi

Yirmilik Diş Ağız Kokusu Hakkında Önemli Bilgler




20 yaş dişleri bulundukları yer itibariyle çıkmakta zorlandıklarından, çenelerin köşelerinde yatar pozisyonda veya yarı gömük durumda uzun sure durabilirler. Yarı gömük 20 yaş dişlerinin üzerinde genelde kapişon dediğimiz bir diş eti cebi oluşur. 


Yirmilik Diş Ağız Kokusu, Yirmi yaş dişleri ağız içerisinde en son oluşan ve oluşumu diğer dişlere göre daha zor ve sıkıntılı olan dişlerdir. Üst ve alt çenenin ikinci büyük azı dişlerinin hemen arkasında bulunurlar. 

Genelde 20 yaşlarda çıkmaya başladığından ismi yirmilik diş olarak adlandırılmıştır. 

Yirmilik diş son çıkan diş olduğundan, çene ve damak diş kanallarında yeterince yer bulamadığından daha önce çıkan dişleri sıkıştırarak çıkmaya çalışır. 20 yaş dişinin fiziksel durumu tamamen kişiseldir ve kişiye özel hastalıklara sebep olabilir. 


Yirmi yaş dişi çekilmek zorunda değildir.Her yirmilik diş problem çıkarmaz. 

Yirmi yaş dişlerinin çekilme sebebi, dişin pozisyonuna ve sebep olduğu belirtilere bağlıdır.

Bu diş eti cebini temizlemek neredeyse imkansızıdır.Her an akut bir iltihaba sebep olabilir. 20 yaş dişinde oluşan bu iltihap çok şiddetli ağrılara çene ve yüzde şişmelere sebep olur.Bu tür yarı gömük dişler çekilmek zorundadır. Tamamen gömülü olan 20 yaş dişleri ağız içerisiyle bir teması olmadığından iltihaba sebep olmaz ve çekilmesine gerek kalmaz. 

Ancak gömülü olan bu 20 yaş dişi sürekli çıkmak için çalışıyor ve diğer dişleri ittiriyorsa,bu gibi durumlar ağrıya sebep vereceğinden bu tür gömülü dişlerde çekilmelidir.

Ağız Kokusu, Sabahları uyandığımızda veya yemeklerden sonra hissedilen ağız kokuları,yemiş olduğumuz yiyeceklerin dişler arasında ve dil üzerine yapışmış besin artıklarının oluşturmuş olduğu bakterilerdir. 


Beslenmeden kaynaklı kokular fizyolojik ağız kokusu adı verilmektedir. Bunların dışında ağızda oluşan kokular ise patolojik kokulardır ve hastalık sebebidir.
  • Sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlar.
  • Şeker hastalığı (aseton kokusu)
  • Karaciğer yetmezliği.
  • Ağız kuruluğu.
  • Diş eti hastalığı ve diş çürükleri.
  • Üst solunum yolları ve sindirim sistemi hastalıkları.Ağız kokusu sebeplerindendir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg