Çok rahatsız edici bir durum olan yemekten sonra ağız kokusu ile mücadele etmek gerekir. Yapılacak ilk iş sorunun tıbbi bir nedeni olup olmadığını araştırmaktır.
Yemekten sonra ağız kokusu, Birçok kişi yemekten sonra ağız kokusu probleminden muzdarip olmaktadır. Yemekten sonra ağız kokusunun en önemli sebebi yediğimiz içtiğimiz gıdalardan kaynaklanıyor olmasıdır.
Diğer ağız kokusunun nedenleri genellikle farklıdır. Ancak yemekten sonra ağız kokusunun nedeni kültürümüz de yaygın bir şekilde tüketilen, soğan, sarımsak, pastırma ve şarküteri ürünleri gibi nedenlerle bağlı olarak oluşmaktadır.
Bu ağır gıdalar tüketilmesi sonucunda nefesle birlikte yemekten sonra ağız kokusu oluşur. Eğer sorununuz tıbbi değilse kendinize uygun bir yöntem ile yemekten sonra ağız kokusu probleminden kurtulabilirsiniz. Bu yöntemlerden hangisi sizin üzerinizde etkili olur bunu ancak deneyerek öğrenebilirsiniz.
Yemekten sonra ağız kokusunu gidermenin yolları, Ağız kokusu oluşuyor diye yediğiniz gıdalardan vazgeçmek zorunda değilsiniz. Yemekten sonra ağız kokusu gidermenin bir çok yöntemi bulunmaktadır. Bunları sizin için düzenledik. Bunlar şunlardır,
- Karanfil çiğneyin, Bilinen en eski ve etkili yöntemlerden biri olan karanfil çiğneyerek yemekten sonra ağız kokusu giderilebilir.
- Ağız temizliği, Ağız kokusuyla mücadele etmek için öncelikle hijyene önem vermek gerekmektedir. Dişleri fırçalarken aynı zamanda dili de fırçalamak gerekir. Uzmanların belirttiğine göre dil de biriken bakterilerin yemekten sonra ağız kokusununa neden olduğudur.
- Diş ipi kullanın, Diş temizliğini yaptıktan sonra muhakkak diş ipi kullanarak araya kaçan yemekleri çıkarmanız gerekir. Aksi halde ağız kokusuna neden olur.
- Limon, Yemekten sonra limon yenilmesi ağız kokusunu etkisiz hale getirir. Limonun ekşi tadı ve antibakteriyel olması nedeniyle yemekten sonra ağız kokusuna neden olan bakterileri yok eder.
- Kabule, Güçlü aroması bakımından yemekten sonra ağız kokusu oluşmasını önler ve olan kokuyu bastırır.
- Sık ve bol su için, Suyun ağız kokusu üzerinde etkili bir biçimde faydası vardır. Bol miktarda su içmek tükürüksel ağız kokusunu önler.
- Sakız çiğnemek, Özellikle çinko eklenmiş sakızların probiyotik bakterilere karşı faydalı olduğu bilinmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder