Translate

28 Haziran 2020 Pazar

Flora Bakterileri Türleri ve Özellikleri




Flora Bakterileri, organizmada yerleşik halde bulunan faydalı bakterilerdir. İnsan bağırsaklarımızda, vücuttaki toplam hücre sayısının 10 katı kadar faydalı bakteri yaşar.

Flora Bakterileri Nasıl Oluşur?
Doğum sırasında, bebeklerde bakteri bulunmaz, sterildirler. Doğum kanalından geçiş anından itibaren doğum kanalından alınan bakteriler ile faydalı bakteriler oluşmaya başlar. Bu yüzden normal doğumla doğan bebekler, sezaryenle doğan bebeklere oranla faydalı bakteriler daha erken ve daha zengin olarak tanıştıklarından daha dirençli olacaklardır.



Yine aynı şekilde, anne sütü de faydalı flora bakterilerini arttırır. Anne sütü prebiyotik yani faydalı bakterilerin gelişimi ve çoğalması için uygun bir ortam hazırlar.

Faydalı mikropların oluşması için, öncelikle mikroplarla temas etmek gerekir. Flora bakterilerinin büyük çoğunluğu, yenidoğan döneminde vücuda yerleşir. Yenidoğan döneminde bebeği emziren annenin doğal gıdalarla beslenmesi, faydalı bakterilerin gelişimi açısından önemlidir.

Kullanılan antibiyotikler, flora bakterilerinin sayısını ve çeşitliliğini etkiler ve dengesini bozar. Yine beslenme yetersizlikleri de bu bakterileri olumsuz yönde etkiler. Mineral ve vitamin açısından zayıf, lif oranı düşük besinleri yoğun olarak tüketmek ve yeteri kadar protein almamak da flora bakterilerinin sayılarını azaltır.


Flora Bakterileri Nasıl Kaybedilir

Özellikle pastörize edilmiş hazır sütler ve homojenize yoğurtlar yüksek basınç altında ısıya maruz kaldığı için besleyiciliklerini yitirirler. Vücut için değeri olmayan faydasız besinlere dönüşürler. Faydalı bakterileri korumak için evde yapılan yoğurtlar tavsiye edilmektedir.
Alınması gereken temel gıda maddeleri, mineral ve vitaminlerin alınmaması, flora bakterilerinin dengesini bozar.

Henüz 70 senedir kullanımda olan antibiyotikler, kontrolsüz ve yersiz tüketilmeleri nedeniyle faydalı bakteri dengesini alt üst etmiştir. Gereksiz antibiyotik kullanılmaması, reçetesiz verilmemesi ve doktorların da bu ilaçları kolayca yazmaması gerekir.


Sebze ve meyveler mikroptan arındırılmamıştır ve doğru olan da budur. Gıdalarla vücuda faydalı bakterileri de alınır ve bu bakteriler, zararlı mikropların vücuttan uzak tutulmasına yardımcıdır. Fakat hijyen takıntısı nedeniyle, faydalı bakteriler yok edilmektedir.

GDO’lu besinlerin flora bakterilerinin dengesini bozduğu kesindir.
Mide asidindeki oluşan dengesizlikler, sindirimi ve dolayısıyla flora bakterilerinin dengesini bozar. Ufak şikâyetlerde hemen mide asidi üzerine etkili ilaçlara başvurmak, faydalı bakterilerle ilgili sorunlara yol açar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg