Köpeklerde Düzenli Ağız Bakımı,Köpek Ağız Bakımı,Köpeklerin Ağzı Temiz Mi?,Köpeğimin Ağzı Kokuyor,Köpeklerin Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?,Köpeklerde ağız kokusu nedenleri,Köpeklerde Ağız Kokusu Olurmu ? Konusunu Bensaglik Olarak sizler için arştırdık, Destek ve önerilerinizi bekliyoruz.................
Köpeklerde ağız kokusu; Bu tür ağız kokusu sorunları köpeklerde rahatsız edici boyutlara kadar varabilmektedir. Oluşan kokunun nedenlerinde farklılıklar olabilir. Ama genelde en yaygın olarak görüleni köpeğin ağzında midesinde veya ciğerlerinde koku yapıcı bakterilerin faaliyetinin bitmesidir.
Bu durumda sürekli olarak ağız kokusu yaşayan köpeğin ciddi bir koku problemi meydana gelir. Yada böbreklerinde ve bağırsaklarında veya ciğerlerinde sağlık sorunu olduğunun göstergesidir.
- Böbrek hastalığı,
- Diyabet hastalığı,
- Diş ve diş eti hastalıkları olabilmektedir.
Köpeklerin Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?
Köpeklerde görülen sorunlardan biri de ağız kokusudur. Köpekler ağızlarını hızlı bir şekilde açıp kapatsalar dahi kötü bir koku yayılabilmektedir. Bunun sebebi farklı belirtilerden dolayı olabilir. Böbrek veya şeker hastalıkları, hijyen problemi ile dişte meydana gelen kötü durumlar köpeklerin ağzında istenmeyen kokulara sebebiyet verebilir. Özellikle 3 yaşından önce köpeklerin çoğu zorlu bir dönem olan diş çıkarma döneminden geçerler.
Köpeklerde ağız kokusunun temel sebebi ise diş plaklarında biriken bakterilerdir. Tıpkı insanlarda olduğu gibi köpek dostlarımızın da diş yapısında bir takım bakteri problemleri yaşanabilmektedir. Böyle durumlarda diş plaklarındaki tükürük katılaşır ve bazı birikintiler ortaya çıkar. Bu durum da kanama ve diş iltihabına sebebiyet verebilir ki sonrasında can dostumuzda daha önemli sorunlar da oluşabilir.
Köpeklerin Ağzı Temiz Mi?
Köpeklerin ağzı insanların ağzı kadar bakteri ve diğer kötü organizmalarla doludur. Ayrıca köpeklerdeki ağız kokusu dişlerde ve diş etlerinde renk değişikliğine neden olan periodontal hastalığa yakalanma eğilimindedir. Köpeklerinizin yediği yiyeceklerden hijyen alışkanlıklarına kadar her şey ağzının temizliğinin belirlenmesinde rol oynar.
Köpeğinizin yüzünü yalamasına endişe etmenize gerek olmasa da, köpeklerin ağız hijyenine dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Çoğu köpek ve kedi üç yaşına gelene kadar bir takım periodontal hastalıklar geçirir. Bu sorundan kurtulmanın yolu ise düzenli olarak yapılması gereken ağız bakımıdır.
Köpeğimin Ağzı Kokuyor
Köpeğiniz ağzını açtığında hafif bir koku yayılıyor ise hala tedavi için zamanın olduğunu söyleyebiliriz. Ancak gerçekleştirilecek olan doğru bir bakım ve hijyenik etkilere rağmen hala ağızdan gelen kötü koku sürüyorsa, böbrek ya da midesi ile ilgili problemlerin yanı sıra, karaciğer gibi kötü sorunları ele almak için mutlaka veteriner hekime götürmenizi tavsiye ederiz. Tabi bu konuda sizin de bireysel olarak yapabilecekleriniz bulunmaktadır. Bu yapacaklarınız işe yaramazsa köpeğinizi mutlaka bir veterinere götürmeyi ihmal etmeyin.
Köpek Ağız Bakımı
<
Köpekler her ne kadar dişlerinin fırçalanmasından pek hoşnut olmasalar da haftada en az birkaç kez köpeğinizin ağız ve diş temizliğini gerçekleştirmelisiniz. Bu temizliği yaparken muhakkak köpekler için üretilmiş olan köpek diş macununu kullanınız. Koyu renkli yere tıklayarak köpek diş macunu çeşitlerine göz atabilirsiniz.
Köpeklerde ağız kokusunu ortaya çıkaran etmenler arasında yiyecekler en önde gelir. Bu yüzde köpekler için kuru mama tercih edilmelidir. Ayrıca yemek yedikten sonra su içmesine de özen gösterilmelidir. Özellikle yaz aylarında köpeğinize bol miktar temiz ve taze su sağlamayı ihmal etmeyin.
Köpeklerin özellikle diş plaklarında meydana gelecek bakteri sorunları adına mutlaka köpeklerin ağız temizliği için oyuncak önemli bir etkendir. Kemik ve benzeri köpek oyuncakları dişlerinde kemirirken tükürük yaratırlar bu da dişleri temizler ve daha parlak görünmesine yardımcı olur.
Köpeklerde Düzenli Ağız Bakımı
Özellikle köpekler için mutlaka düzenli şekilde hijyenik bakım ile birlikte bunu alışkanlık haline getirmek, onların ağız kokusundan uzak kalmasına önemli bir etken olur. Bu yüzden gerçekleştirilmesi gereken bakımlar mutlaka bir düzene sokulmalı ve bu bakım ihmal edilmemelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder