Translate

3 Kasım 2021 Çarşamba

B12 Vitamini İçeren Yiyecekler Nerede Bulunur ?

 


B12 Vitamini İçeren Sağlıklı Besinler

Vücudunuzun kendi başına yapamayacağı önemli bir besinlerdir, bu nedenle diyetinizden veya takviyelerinden almanız gerekir. Vejetaryenler, hamile veya bebek emziren kadınlar b12 vitamini eksikliğine dikkat etmelidir b 12 vitamini eksikliği yaşıyorsanız bunun çözümü b12 vitamini içeren yiyecekler den beslenmekten geçmektedir.

1. Karaciğer ve Böbrek


Etler her açıdan insanların beslenmesi için önemlidir etler b12 vitamini içeren yiyecekler arasında yer almasıyla en besleyici gıdalardan bazılarıdır. Karaciğer ve böbrekler, özellikle kuzu eti, b12 vitamini içeren yiyecekler arasında en zenginleridir.

Kuzu karaciğeri de bakır, selenyum ve A ve B2 vitaminlerinde çok yüksektir bu yüzden b12 vitamini içeren yiyecekler arasında en çok tercih edilenlerdendir. Kuzu, dana eti ve sığır eti böbrekleri de B12 vitamini bakımından yüksektir.

2. İstiridye

İstiridye, besin maddeleri ile dolu küçük, çiğnenebilir kabuklu deniz hayvanlarıdır . Bu yumuşakça yağsız bir protein kaynağıdır ve çok yüksek konsantrasyonlarda B12 vitamini içerir. deniz ürünleri b 12 vitamini içeren yiyecekler arasında en lezzetli besinler olarak karşımızaçıkmaktadır. İstiridye ayrıca iyi bir antioksidan kaynağı olarak gösterilmiştir. İlginç bir şekilde, haşlanmış istiridye suyu da B12 vitamini bakımından yüksektir.

3. Sardalya

Sardalya küçük, yumuşak kemikli tuzlu su balıklarıdır. Genellikle su, yağ veya soslarda konserve olarak satılırlar, taze olarak da alabilirsiniz sardalya balığı b 12 vitamini içeren yiyecekler arasında yer alan en lezzetli deniz ürünlerindendir.

Sardalyeler süper besleyicidir, çünkü hemen hemen her bir besini iyi miktarlarda içerirler b12 vitaminine ihtiyacınız varsa b12 vitamini içeren yiyecekler arasında yer alan besinleri daha fazla tüketmeniz gerekmektedir. Ayrıca, sardalya, iltihabı azaltmak ve kalp sağlığını iyileştirmek gibi birçok sağlık faydası sağladığı gösterilen mükemmel bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır.

4. Sığır Eti

B12 vitamini içeren yiyecekler arasında farklı bir et olan sığır eti b12 vitamini açısından oldukça faydalı bir yiyecek olarak karşımıza çıkmaktadır. Biftek, makul miktarlarda B2, B3 ve B6 vitaminlerinin yanı sıra selenyum ve çinko içermektedir yukarıda da bahsettiğimiz gibi b 12 vitamini içeren yiyecekler arasında etler oldukça önemli vitamin ve mineral kaynağıdır.

5. Ton balığı

Ton balığı, yaygın olarak tüketilen bir balık ve protein, vitaminler ve mineraller de dahil olmak üzere büyük bir besin kaynağıdır. Ton balığı, özellikle cildin hemen altındaki koyu kaslar olarak bilinen kaslar için oldukça faydalıdır listemiz de b12 vitamini içeren yiyecekler den deniz ürünleri ihtiyacınız olan b12 vitamini almanız konusunda size yardımcı olabilir.

6. Alabalık

Gökkuşağı alabalığı en sağlıklı balıklardan biri olarak kabul edilir. Bu tatlı su türü, protein, sağlıklı yağlar ve B vitaminleri için mükemmel bir kaynaktır. B12 vitamini içeren yiyecekler arasında yer alan alabalığı taze olarak yemeye dikkat edin alabalığı yemeklerinize ekleyebilirsiniz.

Uzmanlar, günlük omega-3 yağ asitleri eikosapentaenoik asit (EPA) ve dokosaheksaenoik asit (DHA) alımının 250-500 mg olmasını önermektedir. Alabalık ayrıca manganez , fosfor ve selenyum gibi büyük bir mineral kaynağıdır

7. Somon

Somon, omega-3 yağ asitlerinin en yüksek konsantrasyonlarından birine sahip olduğu bilinmektedir. Bununla birlikte, aynı zamanda mükemmel bir B vitamini kaynağı olması b12 vitamini içeren yiyecekler arasında en değerlisi olarak gösterilmektedir. Somon balığı sadece b12 vitamini değil omega-3 yağ asitlerini içerisinde barındırması bakımından çok faydalıdır. Somon balığı yağ asitleri ve b12 vitamini içerisinde barındırmasının yanında protein kaynağı olarak da gösterilmektedir ihtiyacınız olan b12 vitamini içeren yiyecekler listesinde somon sizin için çok faydalı olabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg