Malzemeler : (6 kişi
için)
3 adet Yufka
125 gr Tereyağ ya da Margarin
1 adet Tavuk Göğsü
1 kase Tavuk Suyu
1 su bardağı dövülmüş Ceviz
1 adet Yumurta Sarısı
Kimyon, Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Tavuk göğsünü tuz ve su ile haşlayıp suyunu ayırın. Etlerini
iyice didikleyip ceviz, kimyon ve karabiberle karıştırın.
Diğer tarafta tepsiye üç tane yufkanın her katını eritilmiş
yağla yağlayarak kat kat yayın. Tepsiye bütün olarak sığmazsa hafifçe
buruşturabilirsiniz. En üstteki yufkayı da yağladıktan sonra 180 derece fırında
pembeleşene kadar kızartın. Kızarınca fırından alın, sıcakken bir kase ılık
tavuk suyunu üzerine gezdirin. Yufkalar suyu emip yumuşayıncaya kadar bekleyin.
Bazen yufkalar biraz kalın olduğu için yeterince
yumuşamayabilir; o zaman biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Kıvrılabilecek
kadar yumuşamış yufkaların üzerine hazırladığınız cevizli tavuk karışımını
yayın. Bir uçtan başlayarak rulo şeklinde kıvırın. Tepsiden almadan üzerine
yumurta sarısı sürerek tekrar fırına verin.
Kızarınca dilim dilim keserek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder