Malzemeler : (6 kişi
için)
4 Bardak Un
5 yemek kaşığı Yağ
1 fincan Zeytinyağı
½ bardak Su
Yeterince Tuz
Talaş İçin Gerekenler
½ kg Kuşbaşı Koyun Eti
2 adet Kuru Soğan
1 yemek kaşığı Yağ
1 adet büyükçe Domates
½ kaşık Salça
1 bardak Su
1 Yumurta Sarısı
Maydanoz
Tuz, Karabiber, Kekik
Hazırlanışı :
Tencereye, kuşbaşı etin yarısı büyüklüğünde doğranmış etler
konur. Üstüne çentilmiş soğan, bir kaşık yağ, dökülüp ateş üzerinde suyu
çekilinceye kadar kavrulur.
Kavrulmuş etin üzerine hem domates hem de salça konulup biraz
daha kavrulur. Bir bardak su ilavesi ile kapağı kapatılmış olarak etler iyice
pişirilir. Suyunu çektikten sonra kapağı açılarak üzerine tuz, maydanoz,
karabiber, kekik serpilir, karıştırılır, soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta, 4 bardak elenmiş una, tuz ve 1 yemek kaşığı
yağ ilave edilerek, ılık su ile katıca bir hamur tutulur. üzerine nemli bir bez
örtülerek onbeş dakika dinlendirilir.
Bu hamur 6 eşit parçaya bölünür. Herbir parça merdane ile
açılır, üzerine yağ sürülür. Biraz daha dinlendirilir. Elde uçlarından çekerek,
hazır yufka ıncelıgıne kadar açılır. Ortalarına içler eşit miktarda konularak,
bohça gibi dört tarafından dürülerek, yağlanmış tepsiye sıralanır. Üzerlerine
çırpılmış yumurtanın sarısı sürülerek fırına verilir. üzeri kızarıncaya kadar
pişirilir. Fırından alınır ve kesilerek servis yapılır.
Sıcakken servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder