Malzemeler : (4-6 kişi için)
3 adet Yufka
200 gr Süt (¾ su bardağı)
125 gr sıvı ya da katı yağ
2 adet Yumurta
Malzemeler 22-24 cm yarıçapındaki bir tepsiye göre
verilmiştir.
Hazırlanışı :
Önce ¾ bardak süte, iyice çırpılmış 2 adet yumurtayı ve 125
gr sıvı ya da katı yağı katınız. İyice karıştırınız.
Sonra tepsiyi katı ya da sıvı yağ ile iyice yağlayınız ve 1
adet yufkayı bütün olarak ve ortalayarak seriniz. Üstüne hazırlamış olduğunuz
sütlü karışımından yufkayı ıslatacak şekilde dolaştırarak 1-2 kaşık dökünüz.
Yufkaları tepsi çapı büyüklüğünde parçalara ayırarak, sayıca yarısını 1 kat yufka üstüne sütlü karışım şeklinde tepsiye seriniz.
bö
Ortaya isteğe bağlı olarak peynirli ya da kıymalı içi
seriniz. Geri kalan yufkaları da aynı şekilde 1 kat yufka üstüne sütlü karışım
şeklinde tamamen seriniz. İlk serdiğiniz yufkanın taşan kenarlarını çekerek
böreğin üstüne kapatınız.
Böreğin en üstüne kalan sütlü karışımı gezdiriniz. Orta
hararetteki fırında 50-60 dakika kadar pişiriniz.
Tepsinin üstüne büyük bir tabak kapatarak, tepsiyi ters
çevirin ve servis yapınız.
Not : KIYMALI BÖREK İÇİ ve PEYNİRLİ BÖREK İÇİ’nin
hazırlanması için aynı isimli tariflere bakınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder