Malzemeler :
8 yemek kaşığı Un
2 adet Yumurta
1 paket Margarin
1 çay kaşığı Maya
1 çay kaşığı Çörek Otu
½ çay bardağı Su
Tuz
Hazırlanışı :
Un hamur tahtasına elenir ve ortası açılarak maya konur. Su
ilave edilerek yoğrulmaya başlanır. Cıvık bir hamur yapılır. Üstüne bir nemli
bir bez konarak 15-20 dakika, hamur çatlayıncaya kadar bekletilir.
Hamurun ortası yeniden açılır ve içine 1 yumurta kırılır. Yağ
ve tuz ilave edilir. Yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline
getirilir. Tekrar nemli bir bezle örtülerek 15 dakika kadar bekletilir.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır.
Uçları birleştirilerek simit haline getirilir. Yağlanmış bir tepsiye dizilip 15
dakika bekletilir. Diğer yumurtanın sarısı üzerlerine fırça ile sürülür ve orta
hararette fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder