Translate

11 Ekim 2019 Cuma

Ispanaklı Somonlu Güveç Tarifi





(Terrine d'épinards au saumon)

Hazırlık : 30 dak. Pişirme : 10 dak.

Malzemeler : (4 kişi için)


  • 200 gr Somon Balığı Filetosu
  • 200 gr Ispanak
  • 200 gr Krema
  • 2 yemek kaşığı Zeytinyağ
  • 3 yaprak Jelatin
  • Sos için tekrar 200 gr Krema
  • 2 adet Limon
  • Tuz, Karabiber

Hazırlanışı :




Yıkanmış ve ayıklanmış ıspanakları ince ince kıyın. Zeytinyağında hafifçe öldürün.  Pişen ıspanaklarla somon balığı filetolarını birlikte mikserden geçirin.



Kremayı da mikserde çırpıp, şanti haline getirin. Bu şantiden 2 kaşık alıp bir tencerede hafifçe ısıtın. Buna önceden  soğuk suda bırakılmış ve sonra suyu sıkılmış jelatin yapraklarını katın.

Önce bu sıvıyı, sonra da geri kalan şantiyi ıspanak somon püresine ekleyin. Tuz, karabiber ekleyin. Güveç ya da Cam bir tepsiye püreyi dökün. Buzdolabına koyun. 2-3 saat bekletin.




Servisi yaparken, dilim dilim kesilir. Yanına krema ve limon dilimleri konur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg