(Terrine d'épinards au saumon)
Hazırlık : 30 dak. Pişirme : 10 dak.
Malzemeler : (4 kişi
için)
- 200 gr Somon Balığı Filetosu
- 200 gr Ispanak
- 200 gr Krema
- 2 yemek kaşığı Zeytinyağ
- 3 yaprak Jelatin
- Sos için tekrar 200 gr Krema
- 2 adet Limon
- Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Yıkanmış ve ayıklanmış ıspanakları ince ince kıyın.
Zeytinyağında hafifçe öldürün. Pişen ıspanaklarla somon balığı filetolarını
birlikte mikserden geçirin.
Kremayı da mikserde çırpıp, şanti haline getirin. Bu şantiden
2 kaşık alıp bir tencerede hafifçe ısıtın. Buna önceden soğuk suda bırakılmış
ve sonra suyu sıkılmış jelatin yapraklarını katın.
Önce bu sıvıyı, sonra da geri kalan şantiyi ıspanak somon
püresine ekleyin. Tuz, karabiber ekleyin. Güveç ya da Cam bir tepsiye püreyi
dökün. Buzdolabına koyun. 2-3 saat bekletin.
Servisi yaparken, dilim dilim kesilir. Yanına krema ve limon
dilimleri konur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder