Sufle puf böreği gibi şişerek pişen şeylere verilen addır.
Hazırlık : 20 dak. Pişirme : 25 dak.
Malzemeler : (6 kişi
için)
- 200 gr beyaz etli balık filetosu
- 4 Yumurta
- 6 yemek kaşığı Krema
- 2 tatlı kaşığı Limon Suyu
- 10 sap Maydanoz
- Tere Sosu
- Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Balık filetolarını yıkayıp kurulayın. Yumurta sarıları ve
krema ile karıştırın. Mikserden geçirin. Üstüne limon suyunu, maydanozları, tuz
ve biberi katın.
Yumurta aklarını mikserle çırpıp, kar köpüğü haline getirin.
Bu köpüğü bir kaşık ile yavaş yavaş karışıma yedirin.
Bir cam tepsi ya da küçük 6 güveci yağlayın, içine bu
karışımı koyun. 180-200º fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
Balık suflesini Tere sosu ile servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder