Translate

11 Ekim 2019 Cuma

Tere Soslu Balık Suflesi Tarifi



Sufle puf böreği gibi şişerek pişen şeylere verilen addır.

Hazırlık : 20 dak. Pişirme : 25 dak.

Malzemeler : (6 kişi için)


  • 200 gr beyaz etli balık filetosu
  • 4 Yumurta
  • 6 yemek kaşığı Krema
  • 2 tatlı kaşığı Limon Suyu
  • 10 sap Maydanoz
  • Tere Sosu
  • Tuz, Karabiber

Hazırlanışı :



Balık filetolarını yıkayıp kurulayın. Yumurta sarıları ve krema ile karıştırın.  Mikserden geçirin. Üstüne limon suyunu, maydanozları, tuz ve biberi katın.


Yumurta aklarını mikserle çırpıp, kar köpüğü haline getirin. Bu köpüğü bir kaşık ile yavaş yavaş karışıma yedirin.

Bir cam tepsi ya da küçük 6 güveci yağlayın, içine bu karışımı koyun. 180-200º fırında 25-30 dakika kadar pişirin.


Balık suflesini Tere sosu ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg