Malzemeler : (4 kişi
için)
750 gr Kıyma
2 adet Kuru Soğan
1 kahve fincanı Pirinç
2 yemek kaşığı ve 1 bardak Yağ
4 adet Yumurta
1,5 bardak Su
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Bir tavada 2 kaşık yağda çentilmiş 2 adet Soğan hafifçe
pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulmuş soğanlara 1,5 bardak su, 1 kahve fincan
Pirinç, 2 tatlı kaşığı tuz ilave edilir ve pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar
kaynatılır. Soğumaya bırakılır.
Kıymanın yarısı, yağsız bir tencerede suyunu salıp, çekene
kadar kavrulur (isteğe bağlı). Bu kıyma diğer yarıya ilave edilir. Hepsi
birlikte iyice yoğrulur ve robottan geçirilir.
İçine 2 yumurta, karabiber, tuz ve pirinçli karışım ilave
edilir. Hepsi birlikte yoğrulur. Pirinçli kıymadan küçük topaklar alınıp, iki
avuç arasında yuvarlanır. Oval yassı köfteler haline getirilir.
2 adet Yumurta bir tabakta iyice çırpılır. Köfteler, bu
yumurtalara batırılarak, kızgın yağda kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder