Hazırlık : 25 dak. Pişirme : 60 dak.
Malzemeler : (6-8 kişi
için)
- 400 gr Pirinç
- 6 Domates
- 1 Salatalık
- 1 Kırmızı, 1 Yeşil Dolmalık Biber
- 2 sap Yeşil Soğan
- 125 gr Siyah Zeytin
- 1 diş Sarımsak
- 1 kutu Ançüez
- 2 kutu Ton Balığı
- Sosu
- 4 yemek kaşığı Zeytin Yağı
- 1 yemek kaşığı Sirke
- 1 tatlı kaşığı Tatlı Hardal
- Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Pirinci kaynar suda yumuşayana dek kaynatın. Süzün ve
bırakın.
Domates, Salatalık, Biberler, Taze Soğanları soyup ufak ufak
doğrayınız. Üzerine zeytinleri koyun. Ançüez ve Ton Balığını da ufak ufak kesip
üstüne koyunuz. Hepsini iyice harmanlayınız.
Sosu hazırlayıp, iyice karıştırın. Salatanızın üstüne önce
pirinçleri sonra sosu ilave ediniz. İyice karıştırıp, 30 dakika kadar
buzdolabında bekletiniz.
Pirinç olarak tam rafine edilmemiş kahverengi pirinç
kullanırsanız diyet açısından daha iyi olur. Ancak o zaman pirinci 35-40 dakika
yani normalden daha uzun haşlamalısınız.
Salatanızın üstünü maydanoz ve dereotu ile
süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder