(Créme de radis)
Hazırlık : 10 dak. Pişirme : 10 dak.
Malzemeler : (4 kişi
için)
2 demet Turp (yaprakları ile)
2 tane Pırasa
½ su bardağı Krema
4 su bardağı Tavuk Suyu
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
bir kaç sap kıyılmış Maydanoz,
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Pırasa turp ve yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın ve
hepsini zeytinyağında hafifçe sararana kadar çevirin.
Üzerine sıcak tavuk suyunu ilave edin. 5 dakika kadar
pişirin. Hepsini mikserden geçirin ve ince süzgeçte süzün.
Tuzunu ve biberini koyup, ısıtın ve servisten önce kremayla
karıştırın.
Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder