Malzemeler : (6 kişi
için)
1,5 Kg Sığır Dili
700 gr Domates Püresi
5 yemek kaşığı Zeytinyağ
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Dili iyice temizleyip, 5 dakika kaynar suda tutun. Sonra
suyunu süzüp kaynamakta olan bolca suya atarak 2 saat haşlayın. Ateşi söndürüp,
suyun içinde 1 gece yavaş yavaş soğumaya bırakın.
Ertesi gün dilimleyin, cam bir kaba önce permesan peynirini
serin üstüne dil dilimlerini sıralayın. Üzerine önce permesan peynirini, üstüne
domates püresini ve en üste zeytinyağını gezdirin. En üste yine permesan peyniri
koyun.
150º ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Üstünü maydanozla süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder