Malzemeler : (4 kişi
için)
Hazırlık : 30 dak. Pişirme : 180 dak.
1 Kg Koyun ya da Kuzu Eti (kol ya da kürek kısmından,
kemikli)
4 adet Patates
3 adet Havuç
1 adet Kereviz (yaprakları dahil)
8 adet Şalgam
2 adet Kuru Soğan
Maydanoz, Defne Yaprağı, Kekik
Karanfil
ince kıyılmış 3 adet Arpacık Soğanı
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Bir tencereye parçalanmış etleri, üstüne çıkacak kadar su ve
tuz koyarak kaynamaya bırakın. 1,5 saat kadar kaynatın. Arada bir suyun üstünde
toplanan köpükleri delikli kepçe ile alınız.
Daha sonra, soğan, karanfil, maydanoz, defne yaprağı, kekik,
ufak ufak doğranmış tüm sebzeleri tencereye atınız. 1,5 saat kadar daha
pişirmeye devam edin. Su azalmışsa ekleyebilirsiniz.
Etleri tabağa alıp etrafını süsleyerek servis yapınız.
Suyu da çorba yapmak için kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder