Translate

16 Mayıs 2020 Cumartesi

Fırında Patlıcanlı Köfte Nasıl Yapılır ?



Malzemeler : (4 kişi için)

4 tane Patlıcan
400 gr. Kıyma
2 dilim Ekmek İçi,
1 adet Kuru Soğan
6-7 diş sarımsak
2 adet Domates
2 adet sivribiber
1 çay bardağı Sıvı Yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı Tereyağ
1 çay bardağı Su
Tuz, Kara Biber, Kimyon

Hazırlanışı :

Kıymayı ekmek içi, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kimyonla yoğurup köfteleri hazırlayın.




Soğanı, sarımsağı rendeleyelim.
Maydanozu ince ince kıyalım.
Bir kaba soğanı, kıymayı, ufalanmış ekmek içini, maydanozu, sarımsağı, tuzu, karabiberi, kimyonu koyalım ve iyice yoğuralım.
Köfte harcından küçük parçalar koparalım ve elimizle yassılayalım.
Hazırladığımız köfteleri az sıvı yağda kızartalım.
Garnitürü için; domatesleri, biberleri dilimleyelim.
Patlıcanları alacalı soyalım ve 1 parmak kalınlığında halka şeklinde dilimleyelim.
Patatesleri 1 parmak kalınlığında halka şeklinde dilimleyelim.
Patatesleri ve patlıcanları sıvı yağda kızartalım.

Tepsiye sırayla köfte, patlıcan, patates, biber ve domates dilimlerini yerleştirelim.
Üzeri için; bir kaseye salçayı, suyu koyalım ve iyice karıştırıp, tepsiye dökelim.
1 yemek kaşığı tereyağını küçük parçalar halinde Patlıcanlı Köftenin üzerine serpelim.
Önceden ısıtılmış 200° fırında kızarana kadar pişirelim

Sıcak sıcak servis yapın.


Bu güzel Patlıcanlı Köfte tarifini bizimle paylaşan Lezzet Pınarından Damlalar’a çok teşekkür ederiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg