Malzemeler : (4 kişi
için)
½ Kg Az Yağlı Dana Kıyması
1 adet Kuru Soğan
1 adet Yumurta
2 adet Domates ya da ½ yemek kaşığı
Domates Salçası
2 dilim bayat ekmek içi
1 yemek kaşığı Yağ
2 bardak Su
5-10 sap Maydanoz
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Tencerede İzmir Köfte, Fırında Köfte, Fırında Köfteli Patates Yemeği, Fırında İzmir Köfte, Islama Köfte, Tencerede Köfteli Patates Yemeği, Fırında Pirinçli Köfte, Fırında Salçalı Patatesli Köfte, Sebzeli Sulu Köfte Yemekleri, seçtiğimiz tariflerin bazıları. Özetle, 9 adet tarif tam olarak aradığınız konu ile ilgili olarak özel olarak seçilmiştir.
Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek
içi, yumurta, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz iyice karıştırılıp
yoğrulur. Uzun ve Yassı, parmak köfteler yapılır.
Bu köfteler yağda renkleri hafifçe dönecek kadar kızartılır.
Ayrı bir yerde 1 kaşık yağ ile küçük küçük doğranmış domatesler ya da
salça hafifçe öldürülür. Sonra buna 2 bardak su katılır ve az kızartılmış
köfteler eklenir. 5-10 dakika kaynatılır.
Arzu edilirse son kaynatma sırasında suyun içine haşlanmış
patates, biber, bezelye, havuç gibi sebzeler de ilave edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder