Translate

26 Ekim 2020 Pazartesi

Sabahları Ağız Kokusu Sebepleri


Sabahları Ağız Kokusu, birçok nedenleri vardır. Bunlardan biri de diş ve diş etlerine gereken özeni göstermemektir. Akşamdan dişlerin fırçalamadan uyumak, bazı yemek artıklarının diş ve diş etlerinde birikerek birikerek bakterilere ve bakterilerde kötü koku oluşmasına neden olur. 

Ancak sabah oluşan ağız kokuları genellikle korkulacak bir hastalığın belirtisi olmayıp, fizyolojik ağız kokularıdır ve hemen hemen herkes de görülebilir. Patolojik ağız kokuları ise solunum yada bağırsaktan geldiği için ciddi bir hastalık belirti olarak karşımıza çıkabilir.


Sabah Ağız Kokusu Nedenleri Nelerdir?
  • Ağız bakımı ve temizliğine dikkat edilmemesi, Günde en az iki kere dişlerin fırçalanması gerekirken fırçalamayanların ağızlarında, dillerinde, diş ve diş etlerinde bakteri ve tar tar oluşur. Bu nedenle sabah uyandıklarında kötü kokular ağızdan yükselmeye başlar ve çevreye yayılır.
  • Tükürük bezlerinin görevini yerine getirememesi, ağız içinde bulunan tükürük bezleri ağzın kuru kalmasını engelleyerek geceden kalma yemek artıklarının diş aralarından temizlemeye yardımcı olur. Tükürük bezlerinin görevini yerine getirememesi ve salgılanmaması durumunda ağız kuru kalır ve nemli olmayan ağız sabahları çok kötü kokar.
  • Patolojik ağız kokusu, bazı ağız kokularının altında ciddi sebepler yatar. Bu ağız kokuları genellikle bir hastalığın habercidir. Şeker hastalığı, böbrek yetmezliği ve rahatsızlığı, mide rahatsızlıkları gibi, hastalıklar ağız kokusuna neden olan hastalıklardır.
  • Fizyolojik ağız kokusu, genellikle önemli olmayan ve düzenli diş ve diş eti bakımı ile sorunun ortadan kalkacağı ve her 100 kişiden doksanında görülebilecek bir rahatsızlıktır.
  • Karaciğer bozukluğu ve akciğer bozukluğu, özellikle sabahları ciddi bir ağız kokusu yapar ve sabahları çiğ balık gibi ağız kokusu oluşur.
Sabahları Ağız Kokusu Nasıl Gider?
Sabahları ağız kokusunun yüzde doksanı, diş fırçalamayla geçmektedir. Dişler fırçalanırken diş eti ve dilin üzerini de mutlaka temizlenmesi gerekir. Daha sonra iyi bir ağız bakım suyu ile günde iki kere gargara yapmak faydalı olacaktır. Sirkeli su ile yada tuzlu su ile de gargara yapılabilir. 
Altı ayda bir uzman bir diş ekimi tarafından çürük dişler için kontrol yapılmalıdır. Sabah uyandıktan sonra iki su bardağı suyun ardından bir demet çiğ olarak maydanoz veya dere otu yenmelidir. Sakız çiğnemek de ağız kokusunu gidermektedir. Tarçın ağır bir baharat olduğu için, ağız kokusunu bastırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg